واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

حضور امرایی در کردستان برای حمایت از توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان

تأکید معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کشور بر رفع عقب‌ماندگی کردستان در حوزه فناوری

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست‌جمهوری، امروز سه‌شنبه ۲۸ مرداد در نشست با مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور استان کردستان، بر لزوم حمایت ویژه دولت چهاردهم برای جبران عقب‌ماندگی این استان در حوزه فناوری تأکید کرد و از آمادگی معاونت علمی برای توسعه زیرساخت‌ها و گسترش صادرات دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری کردستان: تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کشور، صبح امروز در نشست با شرکت‌ها و واحدهای فناور استان کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: «در حال حاضر بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که فروش سالانه آن‌ها به ۱۲۰۰ همت می‌رسد؛ اما سهم کردستان تنها ۵۴ شرکت است. این در حالی است که متناسب با جمعیت، باید بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ شرکت در استان وجود داشته باشد. روند کاهشی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در سه سال اخیر نگران‌کننده است و باید متوقف شود.»

وی با بیان اینکه کردستان از نظر منابع انسانی و علمی در سطح ملی و جهانی جایگاه بالایی دارد، گفت: «دانشمندان و پژوهشگران کردستانی در عرصه‌های بین‌المللی مطرح هستند و این ظرفیت بزرگ می‌تواند پشتوانه توسعه فناوری استان باشد. رویکرد دولت چهاردهم نیز توسعه متوازن زیرساخت‌های علمی و فناورانه در همه استان‌هاست و معاونت علمی مصمم است این عدالت را محقق سازد.»

امرایی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی از جمله قانون «جهش تولید دانش‌بنیان» افزود: «سال گذشته بدون منابع دولتی حدود ۲۵ همت از ظرفیت این قانون فعال شد، اما سهم استان کردستان از ۷.۵ همت اعتبار مالیاتی، صفر بوده است. باید بررسی شود چرا این فرصت در استان مغفول مانده است. اگر شرکت‌های مالیات‌پرداز پروژه‌های تحقیق و توسعه یا سرمایه‌گذاری در پارک‌های علم و فناوری تعریف کنند، معادل هزینه‌های انجام‌شده از مالیات آن‌ها کسر خواهد شد؛ این سازوکار در استان‌های دیگر نتایج موفقی داشته است.»

وی با انتقاد از محدودیت فضای پارک علم و فناوری کردستان، از انعقاد تفاهم‌نامه با شرکت شهرک‌های صنعتی برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب‌تر خبر داد و گفت: «زیرساخت این پارک باید تقویت شود و معاونت علمی آماده همکاری با استانداری و وزارت علوم برای ایجاد فضاهای کاری و فناورانه جدید است.»

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان کشور اولویت توسعه صادرات به اقلیم کردستان عراق را یادآور شد و افزود: «کردستان بهترین نقطه برای صادرات محصولات دانش‌بنیان به عراق است. معاونت علمی آماده حمایت کامل از طرح‌های منسجم و هدفمند در این زمینه است و حتی ایجاد زیست‌بوم نوآوری در شمال عراق در دستور کار قرار دارد.»

امرایی در پایان با تأکید بر اینکه حمایت‌ها باید متناسب با نیازهای واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان باشد، گفت: «برخی شرکت‌ها تنها با تسهیلات کوچک می‌توانند مشکلاتی مانند پرداخت حقوق و دستمزد را رفع کنند، در حالی که برخی دیگر نیازمند حمایت‌های زیرساختی بزرگ‌تر هستند. معاونت علمی آماده است بر اساس اولویت‌بندی استان، این حمایت‌ها را عملیاتی کند.»

او همچنین تعهد داد تا زمان مسئولیت خود، تمام توان و انرژی‌اش را صرف رفع تدریجی موانع زیرساختی و ایجاد مسیر رشد صعودی برای شرکت‌های دانش‌بنیان استان کردستان کند.

https://stnews.ir/short/V9OYn
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: