مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کتاب تکنولوژی نانو برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست نوشته پژوهشگران آمریکایی، با ترجمه تیمی از محققان دانشگاه محقق اردبیلی و جهاد دانشگاهی استان، راهی بازار نشر شد. این اثر ۱۶ فصل، به بررسی تحولات نانوفناوری در افزایش بهرهوری کشاورزی، کاهش ضایعات غذایی و ترمیم محیط زیست میپردازد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : کتاب «نانوتکنولوژی برای کشاورزی پایدار، غذا و محیط زیست» تألیف آونش کوماری، راجنی گرگ و ریشاو گرگ (۲۰۲۴، آمریکا)، با ترجمه دکتر احمد توبه (استاد دانشگاه محقق اردبیلی)، مهندس سید کریم تهامی (دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی و عضو جهاد دانشگاهی اردبیل) و دکتر کمال شهبازی هومونلو (هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مغان)، توسط انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل منتشر شد.
این کتاب ۳۷۲ صفحهای در ۱۶ فصل، کاربردهای نوین نانوتکنولوژی در حوزههای بهبود ژنتیکی محصولات، بستهبندی هوشمند غذایی، نانوکپسولهسازی مواد مغذی و کاهش ضایعات پس از برداشت را بررسی میکند. از جمله مباحث کلیدی آن، استفاده از نانوذرات در بهینهسازی رنگ، طعم و ماندگاری مواد غذایی و سنتز مواد باارزش از ضایعات کشاورزی است.
مولفان به چالشهای تجاریسازی محصولات نانویی و ملاحظات ایمنی این فناوری در زنجیره غذایی نیز پرداختهاند. هر فصل شامل منابع معتبر برای مطالعه عمیقتر است و کتاب به عنوان منبعی برای دانشجویان کارشناسی تا دکتری در رشتههای کشاورزی، نانوتکنولوژی و علوم محیطی توصیه میشود.
1403/03/20 12:00
1403/03/16 11:44
1403/03/16 08:53
وزیر علوم در شورای راهبری موسسه ISC مطرح کرد:
ایجاد بستر تشویقی برای انتشار مقالات علوم انسانی ایرانی در دنیا1403/03/13 13:04