مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
سرپرست دانشگاه تهران ضمن تأکید بر نقش سیاستگذاری شورا در همه امور راهبردی دانشگاه، موضوعاتی چون محدودسازی توسعه کمی، ارتقای کیفیت آموزشی، چابکسازی ساختار ستادی، و مشارکت فعال دانشگاه در حل چالشهای ملی همچون بحران آب مطرح شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در ابتدای جلسه، دکتر محمدحسین امید با اشاره به آئیننامه جامع مدیریت دانشگاهها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی (۱۳۸۹)، از شکلگیری ترکیب جدید شورای دانشگاه با هدف تسریع تصمیمگیریها و تقویت روند بررسی تخصصی موضوعات خبر داد. بر اساس این آئیننامه، از این پس جلسات شورا به صورت ماهانه و با حضور اعضای هیأترئیسه، رؤسای دانشکدگان و دانشکدههای مستقل، مؤسسات پژوهشی، دو نماینده خبره از میان اعضای هیأت علمی و نمایندگانی از کمیسیونهای فرهنگی، آموزشی و پژوهشی برگزار خواهد شد.
سرپرست دانشگاه با تأکید بر اینکه این ترکیب جدید میتواند جایگاه اصلی شورای دانشگاه را که در کنار هیأت امنا یکی از ارکان سیاستگذار دانشگاه است احیا کند، گفت: «تغییر ساختاری نظیر تبدیل دانشکدهها به پردیس و سپس دانشکدگان نباید باعث نادیده گرفتن نقش کلیدی شورا شود. شورا باید به تصمیمگیریهای کلان و سیاستگذاری راهبردی بازگردد.»
وی با اشاره به توسعه کمّی در سالهای اخیر، از ایجاد واحدهای موازی در رشتههای مشابه انتقاد کرد و گفت: «افزایش تعداد پردیسها و دانشکدهها بدون نگاه راهبردی، موجب نارضایتی دانشکدههای مادر شده است. تمام تصمیمات مهم دانشگاه باید ابتدا در شورا مطرح و پس از اجماع جمعی تصویب شوند.»
امید همچنین از برگزاری دو جلسه عمومی شورای دانشگاه در طول سال خبر داد که در آن تمامی رؤسای واحدها و دانشکدهها حضور خواهند داشت و فرصت برای تبادل نظر گستردهتر میان همکاران فراهم خواهد شد.
در ادامه جلسه، وی گزارشی از چهلمین اجلاس رؤسای دانشگاههای بزرگ کشور که روز دوشنبه ۲۳ تیرماه برگزار شده بود ارائه داد. به گفته او، قرار بود این اجلاس با حضور وزیر علوم برگزار شود، اما با اطلاع رئیسجمهور از برگزاری آن، ایشان شخصاً در نشست حضور یافتند تا دیدگاههای دانشگاهیان را مستقیم بشنوند. دکتر امید این حضور را نشانه توجه دولت به دیدگاههای علمی دانست و افزود: «در این نشست گزارشی جامع و صریح از وضعیت بحران آب کشور ارائه شد و رئیسجمهور دانشگاه تهران را موظف کرد که در جلسات ستاد ویژه آب شرکت کرده و در این زمینه نقشآفرینی فعال داشته باشد.»
او اعلام کرد که علاوه بر موضوع آب، دو موضوع مهم دیگر یعنی محیط زیست و انرژی نیز در دستور کار همکاری دانشگاه با دولت قرار گرفتهاند و قرار است از ظرفیت علمی دانشگاه در سیاستگذاری ملی این حوزهها استفاده شود.
سرپرست دانشگاه تهران همچنین با تاکید بر اهمیت کیفیت آموزشی، از برنامه محدودسازی پذیرش در برخی پردیسهای خودگردان و کاهش استفاده از اساتید حقالتدریس از مهرماه آینده خبر داد. وی افزود: «پایش دقیق عملکرد اعضای هیأت علمی و مقابله با رکود علمی در دستور کار قرار دارد. در موارد قطعی، دانشگاه طبق مقررات اقدام خواهد کرد.»
وی با اشاره به وضعیت ساختار اداری دانشگاه گفت: «با وجود اضافه شدن سامانهها و نرمافزارها، ساختار اداری تغییری نکرده است. تعداد کارکنان و مدیران نهتنها کاهش نیافته بلکه در برخی موارد افزایش داشته است. در حالی که منابع دانشگاه باید صرف توسعه علمی شود، بخش بزرگی از بودجه صرف حقوق میشود.»
امید چابکسازی ستاد، کاهش لایههای مدیریتی و تفویض اختیارات بیشتر به صف را از سیاستهای اصلی دانشگاه دانست و تاکید کرد: «ستاد بزرگ، قدرت تصمیمگیری را از صف میگیرد. الگوی مطلوب، رسیدن به یک کارمند به ازای هر عضو هیأت علمی است.»
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53