مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: پنج هزار و ۵۰۰ تن گل محمدی در سال جاری در این استان تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ توسعه روزافزون کاشت گل محمدی با توجه به مصارف گوناگونی که در تهیه فرآورده های دارویی و غذایی، صنایع عطرسازی، داروسازی و ساخت تعداد زیادی از فرآورد ه های بهداشتی و آرایشی در کشور خصوصا در استان مرکزی، مرهون سازگاری، قناعت، کم هزینه بودن و سود آوری چشمگیر آن است به صورتی که تولید گل محمدی بطور متوسط در هر هکتار در شرایط کاشت دیم ۲۵۰۰ کیلوگرم و در شرایط کاشت آبی ۴۵۰۰ کیلوگرم برآورد می شود که سهم بسزائی در افزایش درآمد سرانه خانوار دارد.
علی صفری رییس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در استان مرکزی در سال جاری به هزار و ۵۰۰ هکتار رسیده است و این استان همچنان رتبه پنجم کشور در تولید این گیاه مقاوم به خشکی را دارد.
وی بیان کرد: گل محمدی به دلیل کم آب بر بودن اهمیت ویژه دارد و در این شرایط بحرانی وضعیت آب کشت این گیاه بسیار اقتصادی و سودآور است.
وی افزود: سالانه حدود ۱۰۰ کیلو اسانس گل محمدی در استان تولید و صادر و هفت میلیون لیتر گلاب نیز در این استان تولید میشود.
وی ادامه داد: استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
با توجه به تحقیقات صورت پذیرفته محرز شده است که گل محمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی داشته و از شاخص ترین صفات گل محمدی بقا و سازگاری آن نسبت به خشکی، شوری، سرما و فقر مواد غذایی خاک است، از این رو از همه مردم استان مرکزی که محل و شرایط کاشت گل محمدی را دارند تقاضا میشود در خصوص تولید و پرورش این گیاه ارزشمند اهتمام ویژه داشته و کل یا قسمتی از عرصه تحت مدیریت خود را به کاشت و پرورش این گیاه اختصاص دهند.
خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53