دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

خسارت‌های علمی تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریایی خزر

رئیس بخش بهداشت و بیماری پژوهشکده اکولوژِی خزر، بخش کوچگی از خسارت‌های علمی تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریایی خزرا تشریح کرده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :مازندران، تعطیلی پژوهشکده اکولوژی دریایی خزر یک شوک علمی بزرگ به مازندران بوده است.

درباره قابلیت‌های پژوهشکده اکولوژِی دریایی خزر مباحث بسیار جدی وجود دارد هرچند متولیان امر در طی این سال‌ها ارتباط چندانی با رسانه‌ها و فعالان خبری نداشتند اما به صورت جسته و گریخته برخی از اقدامات و فعالیت‌های این مجموعه انتشار می‌یافت.

مریم قیاسی رئیس بخش بیماری‌های اکولوژی دریایی خزر در ارتباط با اهمیت فعالیت این پژوهشکده اظهار کرد: منافع این پژوهشکده نه تنها به استان مازندران بلکه به کل کشور و حتی کشورهای همجوار بر می‌گردد.

وی تصریح کرد: بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی و پژوهشی که در برخی مواقع منجر به تولید می‌شود اثربخشی بین‌المللی دارد و انتظار بود که متولیان امر این حساسیت‌ها را درک کنند.

مدیری بخش بهداشت و  بیماری‌های پژوهشکده اکولوژی خزر، خاطر نشان کرد: در حوزه آبزی پروی هم معرفی نوع میگویی جدید است که حجم بازدهی این محصول نسبت به استان‌های جنوبی کشور بیشتر بوده و در بحث ماهی در قفس هم اقدامات تحقیقاتی مناسبی انجام شده است.

وی ادامه داد: همه اقدامات تحقیقاتی مربوط به ماهیان در قفس در این مجموعه انجام شده که می‌تواند سهم اقتصادی بسیار بالای در تولید داشته باشد.

قیاسی یادآورشد: طرح‌های استفاده از جلبک در بحث تامین ماده غذایی ماهیان، تولید اومگا سه و تولید کود آمینواسید از ضایعات آبزیان از دیگر اقداماتی بود که در این پژوهشکده مورد تحقیق و در نهایت به تولید رسیده است.

وی با اعلام اینکه ضایعات آبزیان یکی از چالش‌های جدی در این استان بوده است، افزود: با اجرای این طرح ضمن حفظ محیط زیست و بحث تهدید ضایعات را به فرصت تبدیل کردیم و این محصول در اختیار تولید کنندگان ماهیان قرار گرفته است.

رئیس بخش بهداشت و بیماری‌های اکولوژی خزر در پاسخ به این سئوال که در بحث پیشگیری از بیماری‌ها چه اقداماتی انجام شده است، افزود: استان مازندران مقام اول ماهیان گرم آبی را در کشور دارد، مصرف ماهی در استان بسیار زیاد است که بخش اعظمی از تولیدات از استان خارج می‌شود برای کنترل بیماری‌ها ما تلاش کردیم که با تولید واکسن و تولید محرک‌های ایمنی بر پایه دارویی حجم آنتی بیوتیک را به حداقل برسانیم و تولید را ارتقا دهیم.

وی ادامه داد:در صورت کنترل بیماری‌ها امکان افزایش تولید و محصول سالم وجود دارد و همینطور شاهد رشد بیماری‌ها خواهیم بود.

قیاسی یادآور شد: نخستین واکسن پشته سه گانه بر اساس بذر بومی تولید شده و این واکسن بنا بر تقاضا سازمان دامپزشکی تهیه شده و در حال حاضر برای تولید انبوه در دستور کار قرار دارد.

 

 

https://stnews.ir/short/NBOjd
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: