مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شهرستان فراشبند در این خصوص گفت: مصرف روغن های جامد و نیمه جامد باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها و انسداد عروق می شود.
فاطمه عالیشوندی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم گفت: روغنهای جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه مصرف خانگی روغن های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی شود و روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد، افزود: اسید های چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها را بدنبال دارد.
عالیشوندی با اشاره به اینکه این روغن ها در حال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند، گفت: ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون LDL ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتاً سکته قلبی را به دنبال دارند. به ویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه افزود: توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز (سفت شدن جدار عروق) را کند می کند.
وی اظهار داشت: روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن کمتر از ۲ درصد و در بعضی از روغن های مایع تقریباً صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند.
این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: روغنهای جامد گیاهی و حیوانی هر دو برای سلامتی انسان مضر هستند. برای مثال مصرف روغن جامد گیاهی به دلیل دارای بودن اسیدهای چرب احتمال بروز سرطان و آلزایمر را در افراد افزایش میدهد و مصرف روغنهای جامد حیوانی موجب افزایش کلسترول خون و در نهایت ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
وی در ادامه درباره روغنهای سرخ کردنی گفت: در ابتدا به افراد توصیه میشود به هیچ عنوان مواد غذایی را سرخ نکنند و اما اگر در شرایطی ناچار به سرخ کردن مواد غذایی شدند، فقط از روغنهای مخصوص سرخ کردن استفاده کنند.
به گفته وی، افزود: نتایج مطالعات و تحقیقات اخیر نشان داده که مصرف روغنهای سرخ کردنی نیز میتواند برای سلامتی بسیار مضر باشد، بنابراین به افراد توصیه میشود به هیچ عنوان از روغن استفاده نکنند و برای صرف غذا از روغنهایی مانند روغن زیتون، ذرت، کانولا و غیره استفاده کنند و مقداری از این روغنها را بر روی برنج و یا سالاد خود بریزند.
او همچنین تاکید کرد: سعی کنید حداقل دو بار در هفته ماهی مصرف کنید، زیرا چربی مفید آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و در صورتی که طعم ماهی را دوست ندارید با افزودن سبزی های معطر و آبلیمو آن را با ذائقه خود تطبیق دهید.
خبرنگار: فاطمه شعبانی
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48