مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت فراشبند در این خصوص گفت: خود مراقبتی مهمترین اصل برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی همانند اعتیاد به مواد مخدر است که در دو کانون خانه و مدرسه باید اهمیت ویژهای به آن داده شود.
مهندس کبری دست پاک کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت فراشبند در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از فراشبند، یکی از مهم ترین برنامه ها برای مقابله با اعتیاد و آسیب های اجتماعی را آموزش روشهای خود مراقبتی در میان جوانان و جوانان دانست و گفت: مصرف مواد مخدر و دخانیات یکی از معضلات جدی در جوامع مختلف است که میتواند عواقب جبرانناپذیری برای جوانان به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه آموزش نقش مهمی در آگاهیبخشی به جوانان درباره خطرات و عواقب مصرف مواد مخدر و دخانیات دارد، افزود: از طریق آموزش میتوان اطلاعات دقیقی درباره اثرات منفی مصرف این مواد ارائه داد و به جوانان کمک کرد تا تصمیمات بهتری در خصوص سلامت خود بگیرند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی اگر چه برای همه افراد و شهروندان و در همه سنین لازم و ضروری است با این وجود، کوشش برای مصونیت بخشی به کودکان و نوجوانان در برابر عوامل مخاطره آمیز و رفتارهای پرخطر بیش از دیگر گروههای سنی لازم و ضروری است.
مهندس کبری دست پاک در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اقداماتی که در مدارس صورت میگیرد فرصتی ارزشمند برای گسترش نهضت فرهنگی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و همگانی کردن مبارزه با مواد مخدر در سطح جامعه است. از همین رو مدارس به عنوان مراکز اصلی فعالیتهای پیشگیری اولیه از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، به عنوان یکی از کانون های یاریگران زندگی در کشور مورد توجه ستاد مبارزه با مواد مخدر هم قرار گرفته است.
او افزود: آگاه سازی و اطلاع رسانی مستمر و هدفمند بهمنظور پرهیز و انزجار از مواد مخدر، ترویج الگوها و رفتارهای سالم در جامعه بهویژه در بین دانشآموزان از دیگر اهداف این طرح باید به درستی اجرا شود.
وی برگزاری کارگاه ها و جلسات آموزشی درباره اثرات منفی مواد مخدر و دخانیات، استفاده از روشهای تعاملی مانند بازی ها و فعالیتهای گروهی برای افزایش آگاهی و مشارکت جوانان، ارائه خدمات مشاوره به جوانانی که ممکن است در معرض خطر مصرف مواد مخدر و دخانیات قرار داشته باشند، ایجاد شبکههای پشتیبانی از خانوادهها و معلمان برای کمک به جوانان در مقابله با فشارهای اجتماعی، ترویج ورزش و فعالیتهای هنری به عنوان جایگزین های سالم برای وقت گذرانی، حمایت از جوانان در توسعه مهارت های فردی و اجتماعی را از مواردی نام برد که می توانند از روی آوردن جوانان به مصرف مواد مخدر و دخانیات پیشگیری کنند.
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه در جامعه خطرات بسیاری از جمله اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان ها وجود دارد که نیازمند توجه خانواده و مدرسه است، عنوان کرد: علت آسیبهای اجتماعی دانشآموزان به جامعه، گروههای همسالان و خانوادهها بر میگردد؛ بنابراین آموزشوپرورش باید بیشازپیش برای آموزش خانوادهها و آگاهی دادن به والدین و جلب مشارکت آنان در برنامههای فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد تلاش کند.
او آموزش و پیشگیری از مصرف مواد مخدر و دخانیات در جوانان را نیازمند همکاری جامعه، مدارس، خانوادهها و نهادهای مربوطه دانست و افزود: با اجرای برنامههای آموزشی مؤثر و ارائه خدمات پشتیبانی مناسب، میتوان از گسترش این معضل جدی جلوگیری کرد و آیندهای بهتر برای جوانان فراهم ساخت.
قطعاً تربیت کودک تنها با تکیه بر روشهای تربیتی در مدارس کافی نیست و لازم است کودک در برابر فشارهای اغواگرانه و فریب دهنده محیطهای دیگر زندگی خود همچون محله و خانواده آمادگی بیشتری داشته باشد.
در همین راستا توجه بیشتر به سواد رسانهای و آموزش شیوههای خود مراقبتی در فضای مجازی لازم و ضروری است؛ چه بسا کودک و نوجوان با بسیاری از آسیبهای اجتماعی از طریق شبکههای اجتماعی آشنا شوند و پس از آن با کنجکاوی، برای تجربه این رفتارهای هیجان انگیز و خطرناک اقدام کنند.
خبرنگار/ فاطمه شعبانی
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48