مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
معاون فرهنگی ودانشجویی وزیر بهداشت گفت: راهاندازی پلتفرمی برای ارتباط مستقیم دستیاران با مسئولین دانشگاه و خدماتدهندگان حوزه سلامت روان میتواند در شناسایی و رسیدگی به مشکلات آنها کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مسعود حبیبی درباره پایش وضعیت روانی دستیاران گفت: مرکز مشاوره و سلامت روان وزارت بهداشت هر ساله تمام دانشجویان علوم پزشکی را از طریق پرسشنامههای معتبر و مصاحبه، مورد پایش قرار میدهد. سال گذشته حدود ۴۰ هزار نفر در این فرایند شرکت کردند. همچنین دستیاران پزشکی نیز طبق مصوبه دبیرخانه شورای آموزش تخصصی بهصورت سالانه ارزیابی شده و در صورت نیاز از خدمات مشاوره بهرهمند میشوند. امسال نیز با هماهنگیهای انجام شده، مشارکت دستیاران در فرآیند ارزیابی شهریورماه افزایش یافت.
وی افزود: علاوه بر این، اردوهای فرهنگی و آموزشی برای دستیاران و خانوادههایشان در خزرآباد برگزار کردهایم که تاکنون پنج اردو انجام شده و ششمین اردو در آذرماه برگزار خواهد شد. البته با وجود تمامی این اقدامات، بخش عمدهای از عوامل تعیینکننده سلامت روان خارج از حوزه وزارت بهداشت است و برای بهبود مؤثر این وضعیت نیاز به همکاری سایر معاونتها و وزارتخانهها داریم. برای مثال، هنوز ساختار مراکز مشاوره در دانشگاهها بهطور کامل مستقر نشده که این امر نیازمند همکاری معاونت توسعه و سازمان اداری و استخدامی است.
حوزه فرهنگی دانشجویی بودجه مستقل ندارد
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره بودجه دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه فرهنگی و دانشجویی اظهار کرد: متأسفانه در این حوزه ردیف مستقل بودجهای نداریم. از سال ۱۴۰۱ یک ردیف مشترک بین امور دانشجویی و آموزشی در نظر گرفته شده بود که اکنون آن نیز حذف شده است. ما به دنبال تفکیک و مشخص شدن بودجه فرهنگی و دانشجویی هستیم تا بتوانیم برنامهریزی دقیقتری داشته باشیم. این موضوع خواسته تمامی معاونین و مسئولین دانشجویی و فرهنگی در سراسر کشور است و ما در حال پیگیری مقدمات آن هستیم.
وی افزود: انشاءالله با رایزنیهایی که با سازمان برنامه و بودجه و ساختار بودجه وزارت بهداشت انجام میدهیم، بتوانیم منابع لازم را برای فعالیتهای دانشجویی و مسائل رفاهی و فرهنگی فراهم کنیم.
مشکلات ناشی از تأمین ناکافی بودجه تغذیه
حبیبی درباره بودجه تغذیه دانشجویی توضیح داد: در حال حاضر، یک ردیف بودجه برای تغذیه دانشجویی داریم که بهدلیل تأمین ناکافی منابع، مشکلاتی را به وجود آورده است. در سال گذشته، تنها یکسوم بودجه مورد نیاز دانشگاهها برای تغذیه تأمین شد و دانشگاهها مجبور شدند مابقی هزینهها را از درآمد اختصاصی خود پوشش دهند. این موضوع، بهویژه زمانی که درآمدهای اختصاصی محقق نشود، باعث میشود پرداختیها به پیمانکاران به تأخیر بیفتد و در نتیجه کیفیت غذا کاهش یابد.
پیشنهاد راهاندازی پلتفرمی برای ارتباط مستقیم دستیاران با مسئولین
حبیبی برای رفع چالشهای مطرحشده، پیشنهاد کرد: نشست و کارگروهی مشترک متشکل از نمایندگان وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان دانشگاههای علوم پزشکی و شورای صنفی مرکزی دانشجویان، تشکیل شود. این کارگروه میتواند با تدوین برنامههای راهبردی و عملیاتی، ضمن تسریع فرآیندهای تصویب بودجه و قوانین و دستورالعملهای مرتبط، بر بهینهسازی تخصیص منابع در حوزه خدمات رفاهی، تغذیه و سلامت روان دانشجویان نظارت کند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین راهاندازی پلتفرمی برای ارتباط مستقیم دستیاران با مسئولین فرهنگی، دانشجویی و آموزشی و خدماتدهندگان حوزه سلامت روان میتواند در شناسایی و رسیدگی به مشکلات فوری آنها نقش مؤثری ایفا کند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53