پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری

روش های نوین بیابان زدایی و مقابله با ریزگردها در جهان

با مطالعه این روش ها می توانیم با کمترین هزینه و بیشترین سرعت اقدامات موثری در حفظ محیط زیست انجام دهیم

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :

یکی از تهدیدات جهان در آینده تهدیدات اقلیمی است؛ از این رو روش های متعددی برای حفظ محیط زیست وجود دارد که به خاطر زمان بر بودن و یا هزینه بالا باعث می شود که محیط زیست بی دفاع باقی بماند و کسی از آن روش ها استفاده نکند.

در این میان ما تلاش داریم که در هر هفته یک گزارش کوتاه از اقدامات جهانی برای مقابله با تهدیدات اقلیمی را به اطلاع شما برسانیم.

با مطالعه این روش ها می توانیم با کمترین هزینه و بیشترین سرعت اقدامات موثری در حفظ محیط زیست انجام دهیم.

هنگام تماشای فیلم مطالب نوشته شده بر روی آن را هم مطالعه کنید 👇

 

 

برنامه‌هایی که چین به عنوان کشوری که ۲۷.۴ درصد از زمین‌هایش دستخوش بیابانزایی است، برای ارتقاء امنیت غذایی، معیشت مردم و حفظ محیط زیست اجرا کرده است در اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار ارائه شد، در حاشیه این اجلاس مقامات چینی برای تبادل دانش با هدف بهبود محیط زیست کره زمین اعلام آمادگی کردند.

در بسیاری از مناطق خشک و بیابانی کشور چین پوشش گیاهی از بین رفته است. دولت چین برای کاهش بیابان، از کاهش فقر در این مناطق شروع کرده است. چرا که معتقد است، هیچ برنامه محیط زیستی بدون کاهش فقر ساکنان این مناطق موفق نمی شود.

چین برای مقابله با بیابان چه کرده است؟

در سال ۱۹۷۸، دولت چین پروژه «کمربند سه شمالی» را اجرا کرد که هدف آن کاشت ۱۰۰ میلیارد درخت در امتداد مرز ۴۵۰۶ کیلومتری بیابان‌های در حال رشد شمال چین بود. این پروژه با این هدف آغاز شد که درختان مانند یک دیوار برای مبارزه با بیابان‌زایی و جذب دی‌اکسید کربن از جو عمل کند. ضمن اینکه به هر حال جنگلکاری به مبارزه با فرسایش خاک و کاهش گرد و غبار کمک خواهد کرد. این پروژه بلندپروازانه قرار است در سال ۲۰۵۰ تکمیل شود و تا آن زمان تقریباً ۸۸ میلیون هکتار جنگل کاشته شود. سال گذشته اعلام شد که این پروژه در برخی مناطق بین ۵ تا ۱۳ درصد از برنامه (از ۱۵ درصد) جلوتر است. آنها هر ساله به افراد بالای ۱۱ سال یادآوری می‌کنند که کاشت سه نهال در سال وظیفه قانونی آنهاست. چینی‌ها اما می‌دانند راه توقف گرد و غبار حفاظت مشارکتی با بهره‌برداری پایدار اقتصادی از جنگل‌کاری است.

همزیستی انسان و طبیعت

پنگ چنگ، نایب رییس بنیاد سبز چین: صندوق سبز چین (CGF) برای حفاظت از محیط زیست و ایجاد توازن بین زیست‌بوم‌ها و انسان ایجاد شده است. رساندن سطح اقتصادی خانواده‌های هم‌مرز با بیابان‌ها به شرایط مطلوب به منظور نگه‌داشتن مردم در این مناطق و همچنین بازگرداندن تنوع زیستی به مناطق تخریب شده از اهداف این صندوق است. در پروژه‌های این صندوق، انتخاب محصولات سازگار با اقلیم، افزایش درآمد خانوارها با توسعه گردشگری، استفاده از فناوری‌های جدید برای صرفه‌جویی در مصرف آب، کاشت درختان اقتصادی، امکان بهره‌برداری جوامع محلی از میوه گونه‌هایی مانند «اسکیتزبری» و «سنجد ‌تلخ» در شمال و شمال غرب چین مورد توجه بوده است.

ایجاد مرکز چند ملیتی چین در خاورمیانه

سون تائو، رئیس آکادمی ملی جنگلداری چین: دولت چین در نظر دارد که یک مرکز چندملیتی را برای اجرای پروژه‌های مقابله با گرد و غبار با مشارکت کشورهای عربی منطقه خاورمیانه راه‌اندازی کند. امیدواریم بعد از تشکیل این مرکز، بتوانیم با دولت جمهوری اسلامی ایران نیز همکاری‌های نزدیک‌تری در زمینه مقابله با گرد و غبار داشته باشیم. طرح «دیوار سبز بزرگ» بزرگترین برنامه جنگلکاری اجراشده توسط بشر در جهان است. براساس آخرین اصلاحات انجام‌ شده در طرح «دیوار سبز بزرگ»، بیشترین تمرکز این طرح بر نهال‌کاری در کانون‌های اصلی گرد و غبار در کشور چین از جمله در بیابان‌های «گبی» و «شاپاتو» گذاشته شده است.

نوشته: زهرا رفیعی 

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/NEO3D
اخبار مرتبط

با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛

آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس

1403/03/21 18:43

در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان؛

جلسه‌ گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان برگزار شد

1403/03/21 10:49

گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛

«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانش‌بنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال

1403/03/21 09:54

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: