مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
روغن ها به عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی، نقش مهمی در سلامت ما ایفا میکند.
به گزارش علم و فناوری از شیراز، «فاطمه شفیعی»، کارشناس ارشد تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: این چربی ها نه تنها به بدن انرژی میرساند، بلکه در جذب ویتامینهای محلول در چربی نیز نقش دارد. با این حال، همه روغنها به یک اندازه مفید نیست و برخی از آنها ممکن است بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر بگذارد.
روغنهای اشباع شده
وی با بیان اینکه منابع این روغن ها شامل گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، روغن نارگیل و موارد مشابه است، تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد که مصرف زیاد این روغنها میتواند خطر ابتلا به برخی سرطانها، به ویژه سرطان روده بزرگ را افزایش دهد. افزایش التهاب در بدن و تغییر در هورمونها از جمله دلایل احتمالی این ارتباط است.
روغنهای ترانس
شفیعی افزود: منابع این روغن ها شامل غذاهای فرآوری شده، روغنهای هیدروژنه و منابع مشابه است. مطالعات نشان داده است که این نوع روغنها به شدت با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و برخی سرطانها مرتبط است. تغییر در متابولیسم سلولی و افزایش التهاب از جمله دلایل این ارتباط محسوب می شود.
روغنهای تک غیراشباع
وی همچنین گفت: منابع این روغن ها شامل زیتون، آووکادو، روغن بادام زمینی و مواردی از این دست است. مطالعات نشان میدهد که مصرف این نوع روغنها ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهد. خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی این روغنها ممکن است در کاهش خطر سرطان نقش داشته باشد.
روغنهای چندغیراشباع
کارشناس ارشد تغذیه بالینی با ذکر اینکه منابع این روغن ها شامل روغن ماهی، روغن سویا و روغن آفتابگردان است، عنوان کرد: مصرف این نوع روغنها، به ویژه اسیدهای چرب امگا 3، ممکن است به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها کمک کند. خواص ضد التهابی و تنظیمکنندگی سیستم ایمنی این روغنها ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند.
وی در نکات و توصیه هایی درخصوص مصرف روغن اظهار داشت: مصرف بیش از حد هر نوع روغنی، حتی روغنهای سالم، میتواند مضر باشد. حرارت دادن بیش از حد روغنها میتواند باعث تولید مواد سرطانزا شود. یک رژیم غذایی سالم و متعادل، همراه با مصرف فراوان میوهها، سبزی ها، غلات کامل و حبوبات، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان هستند.
شفیعی درمورد انتخاب روغن مناسب توضیح داد: از مصرف روغنهای هیدروژنه و روغنهای جامد پرهیز کنید و به جای آن از روغنهای گیاهی مانند زیتون، آووکادو و کانولا استفاده کنید.
به گفته وی مصرف روغن باید به صورت متعادل باشد، خاطر ناشن کرد: از حرارت دادن بیش از حد روغنها به ویژه در دمای بالا خودداری کنید و برای بهرهمندی از فواید مختلف روغنها، سعی کنید انواع مختلف روغنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه یک رژیم غذایی سالم و متعادل، همراه با ورزش منظم، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد، اذعان داشت: هیچ روغنی به تنهایی نمیتواند از سرطان پیشگیری کند. یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی سالم، کلید اصلی پیشگیری از سرطان است. برای دریافت توصیههای شخصی، همیشه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48