پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری

چهارشنبه 15 اسفند 1403

رویداد "امید" در کردستان: فرصتی برای نوآوری و کارآفرینی

رویداد "امید" با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های فناورانه و توسعه اکوسیستم نوآوری، امروز در تالار دکتر شاهویی دانشگاه کردستان برگزار شد. این رویداد فرصتی ویژه برای پذیرش ایده‌ها و کسب مهارت‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد دیجیتال و کشاورزی فراهم کرد و با حضور نوآوران و ایده‌پردازان، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های کسب‌وکارهای نوپا پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :

رویداد "امید" به عنوان فرصتی ویژه برای پذیرش ایده‌ها و کسب مهارت‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد دیجیتال، کشاورزی و امنیت غذایی، برق و الکترونیک، صنایع خلاق و گردشگری، امروز چهارشنبه از ساعت 14 الی 18 در تالار دکتر شاهویی، دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان برگزار شد.

این رویداد استانی بخشی از طرح پویش ملی شکل‌گیری هسته‌های نوآور و فناور (امید) است که با هدف شناسایی و حمایت از ایده‌های فناورانه و توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری برگزار می‌شود. در این رویداد، نوآوران و ایده‌پردازان دانشگاه‌های استان با شور و اشتیاق شرکت کردند.

دکتر قادرزاده رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به تحولات ساختاری در دانشگاه‌ها، افزود: دانشگاه‌ها باید با دگرگونی‌های اجتناب‌ناپذیر در دنیا، خود را تطبیق دهند و اگر در خصوص اقتصاد دیجیتال، اقتصاد کشاورزی، برق، الکترونیک، صنایع خلاق و گردشگری صحبت می‌کنیم، هدف این است که بتوانیم دو کار اساسی را انجام دهیم: نهادینه کردن مدیریت واحد در جامعه و همچنین ایجاد یک سازمان یادگیرنده.

وی با تاکید بر اهمیت ارتباط بین دانشگاه، پارک علم و فناوری و صنعت، بیان کرد: ایجاد ارتباطات منجر به شناخت متقابل می‌شود، اقتصاد دیجیتال یک بحث عام است و مخصوص یک بخش خاص نیست، اقتصاد کشاورزی بدون ارتباط با بخش‌های مختلف خدماتی و صنعتی نمی‌تواند موفقیت آمیز باشد و حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده باید به صورت یکپارچه صورت گیرد، زیرا حیات هر دو به یکدیگر وابسته است.

رئیس دانشگاه کردستان در ادامه به اهمیت گردهمایی و تبادل نظر در خصوص مسائل و مشکلات جامعه اشاره کرد و گفت: دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و صنعت (به معنای عام جامعه) باید ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند تا بتوان از ظرفیت جوانان و دانش‌آموختگان برای عبور از محدودیت‌ها و حرکت به سمت بهینه‌سازی استفاده کرد.

وی افزود: رفاه جامعه در گرو مصرف کارا، تولید کارا و ترکیب کارا است و باید به این چهار اصل توجه ویژه داشت، ما باید به سمت ایجاد یک جامعه یادگیرنده حرکت کنیم که در آن، ارزیابی مستمر و ارائه راهکارهای جدید با خلاقیت افراد، امکان تحقق اهداف سازمانی را فراهم می‌کند.

دکتر قادرزاده، بر لزوم توجه به نیازهای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد و گفت: تولیدکننده زمانی می‌تواند به حیات خود ادامه دهد که نیازهای مصرف‌کننده را درک کند و بر اساس آن حرکت کند، از سوی دیگر، مصرف‌کننده نیز باید به تولیدکننده توجه کند و حیات او را تضمین کند و این چرخه ارتباطی، پایه‌های یک اقتصاد پویا و پایدار را تشکیل می‌دهد.

وی همچنین به نقش خلاقیت و نوآوری در پیشرفت جامعه اشاره کرد و گفت: با خلاقیت و نوآوری، می‌توانیم مرزهای امکانات تولید را جابجا کنیم و به سطوح جدیدی از بهینه‌سازی دست یابیم و اینجاست که نگاه بدبینانه‌ای که در گذشته نسبت به محدودیت‌های منابع وجود داشت، امروز با وجود خلاقیت و نوآوری، دیگر جایی در عرصه اقتصاد ندارد. 

دکتر احمد محمدی، رئیس پارک علم و فناوری کردستان، ضمن ابراز خرسندی از استقبال گسترده از این رویداد، اظهار داشت: “رویداد امید، فرصتی بی‌نظیر برای شناسایی و شکوفایی استعدادهای نوآورانه در استان کردستان است. ما در پارک علم و فناوری کردستان، آمادگی کامل داریم تا با حمایت همه‌جانبه از صاحبان ایده، زمینه تبدیل ایده‌های خلاقانه به کسب‌وکارهای موفق و دانش‌بنیان را فراهم کنیم.”

وی با تاکید بر اهمیت توسعه زیست‌بوم نوآوری در استان، افزود: “برگزاری این رویداد، گامی مهم در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای استان و ایجاد اشتغال پایدار است. ما معتقدیم که با تکیه بر توانمندی‌های جوانان کردستانی و حمایت از ایده‌های نوآورانه، می‌توانیم آینده‌ای روشن و پررونق برای استان رقم بزنیم.”

برنامه‌های این رویداد شامل پذیرش ایده‌ها، حضور در بوت کمپ‌ها و دوره‌های تخصصی، ارائه مشاوره و آموزش‌های عمومی و تخصصی، شبکه‌سازی و امکان ارتباط با سایر شرکت‌های فناور، پذیرش تیم‌های مستعد در پارک علم و فناوری کردستان و بهره‌مندی از بسته‌های حمایتی ویژه بود.

در بخش پنل گفتگو، مدیران عامل شرکت‌های نوین پرداز ژیرو، کاوش هوشمند کارا و ایده‌پرداز به نوبه خود به بررسی مهم‌ترین چالش‌های پیش روی کسب‌وکارهای نوپا پرداختند و راهکارهایی برای عبور از این موانع ارائه کردند. بر اساس این گفتگو، "از دل چالش‌ها، فرصت‌ها متولد می‌شوند."

همچنین، کارگاه ایده شو توسط خانم دکتر زینب آئینی، عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه کردستان برگزار شد. ایشان در این کارگاه تأکید کردند که "ایده‌ها فراوان‌اند، مهم نحوه‌ی اجرای آنهاست."

لازم به ذکر است رویداد امید با هدف تقویت روحیه نوآوری و کارآفرینی در میان جوانان و دانشجویان، به عنوان یک گام مؤثر در راستای توسعه اقتصادی و اجتماعی استان کردستان به شمار می‌رود.

شایان ذکر است، دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی برای صاحبان ایده از نیمه دوم اسفندماه آغاز خواهد شد تا ایده‌های برتر پس از ارزیابی، برای ورود به مرحله تجاری‌سازی آماده شوند.

تعداد استقبال کنندگان از رویداد بر اساس لیست استخراجی از وب سایت مورد نظر 205 ایده به ثبت رسیده است.

رویداد امید کردستان، با حضور چشمگیر  نوآوران و ایده‌پردازان دانشگاهیان و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان که از  ذهن‌های خلاق و مستعد، در مسیر توسعه فناوری و نوآوری برخوردار هستن گام‌های مثبتی برای پیشرفت استان خواهد بود. لذا با حمایت‌های همه‌جانبه معاونت علمی و فناوری وزارت عتف و پارک علم و فناوری کردستان این رویداد می‌تواند سکوی پرتابی برای ایده‌های فناورانه و صنایع دانش‌بنیان استان کردستان باشد.

رویداد
رویداد
رویداد
رویداد
https://stnews.ir/short/N2k0W
اخبار مرتبط

با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛

آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس

1403/03/21 18:43

در راستای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان؛

جلسه‌ گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکت‌های دانش‌بنیان کردستان برگزار شد

1403/03/21 10:49

گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛

«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانش‌بنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال

1403/03/21 09:54

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: