مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: ماموریت اصلی سرا ارتباط با واحدهای اقتصادی و صاحبان صنایع است و آنچه که در این ارتباط اهمیت دارد داشتن توجیه اقتصادی برای کلیه طرح های پیاده شده در سرای نوآوری و شناسایی ایده ها و طرح هایی است که قابلیت دانش بنیان شدن و دستیابی به بازار را دارند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از خراسان رضوی« علی اکبر سروری» عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ایجاد سرای نوآوری سنگ و سرامیک در دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان اظهارداشت: دلیل اصلی انتخاب یک سرا برای یک واحد دانشگاهی وجود زنجیره تولید یا ارزش محصول در شهر یا استان است.
وی ادامه داد: با توجه به وجود معادن فراوان، پهنه های اکتشاف نشده و همچنین صنایع مرتبط با این موضوع، مشهد به عنوان محل تاسیس سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک و صنایع مرتبط انتخاب شد.
سروری گفت: بخش اعظم سنگ آهن کشور در استان خراسان استخراج می شود اما علاوه بر وجود چالش های فراوان برای استخراج صنایع مرتبط در این زمینه هنوز احداث نشده است.
به گفته رئیس سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد؛
مشهد،شهر جهانی گوهرسنگ ها است و بزرگترین معادن و بازار گوهرسنگ ها را دارد اما این زنجیره کامل نیست.
سروری ادامه داد: صنایع مرتبط وکارخانه های سرامیک و ذوب است اما به صورت محدود در مشهد از این صنایع هستند و گروه زمین شناسی قوی در واحد وجود دارد. این اعضای هیات علمی علاوه بر حضور در بازار مرتبط با سرای نوآوری نقش مهمی در نظام مهندسی معدن، ایمیدرو و بسیاری از تشکل های منطقه ای و ملی مرتبط دارند.
وی ماموریت اصلی سرا را ارتباط با واحدهای اقتصادی و صاحبان صنایع مرتبط با موضوع دانست وافزود: آنچه که در این ارتباط اهمیت دارد داشتن توجیه اقتصادی برای کلیه طرح های پیاده شده در سرای نوآوری می باشد و هدف دیگر سرا شناسایی ایده ها و طرح هایی است که قابلیت دانش بنیان شدن و دستیابی به بازار را دارند.
مدیر سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک و صنایع اظهار کرد: در این حالت این طرح ها توسط دانشجویان، اساتید و یا سایر ایده پردازان در مرکز رشد پذیرش و مورد حمایت قرار می گیرند.
وی برگزاری دوره های مرتبط با موضوع برای دانشجویان یا شرکتهای مستقر در سرا از اهداف دیگر است که این دوره ها علاوه بر برآورد نیازهای فنی، مرتبط با نیازهای قانونی و بازارسنجی شرکتها نیز می باشد.
سروری با اشاره به نحوه تعامل و همکاری نهادها و سازمان های مربوط با سرای نوآوری و اینکه آیا تفاهمنامه و یا قراردادی در مدت زمان فعالیت سرا تبادل شده است یا خیر ، گفت: عنوان سرا در فرهنگ فناوری کشور عنوانی تازه است، بنابراین بسیاری از سازمانها در جلسات ابتدایی نیاز به معرفی دارند.پس از معرفی سرا تا کنون کلیه نهادها وسازمانها تمایل به همکاری داشته اند بطوریکه در مدت کمتر از یک سال این سرا با شرکت سپاد تفاهم نامه ای را امضا کرده است.
وی عنوان کرد: این تفاهم نامه تا کنون دو قرارداد به همراه داشته است که پیش نویس تفاهم نامه برای خانه صنعت و معدن و اتاق بازرگانی نیز ارسال شده است و جلسه با مدیرعامل فولاد سنگان خواف تفاهم نامه و قرارداد همکاری با این شرکت نیز در حال پیگیری است.
سروری افزود: یکی دیگر از اهداف سراها تهیه زیرساختهای معرفی محصولات به ویژه محصولات جدید تولید شده در هسته واحدهای مستقر در سرای نواوری است به همین منظور با هماهنگی با اداره استاندارد کارگروه هایی جهت تدوین استاندارد محصولات جدید و همچنین تجدید استاندارهای منقضی شده تشکیل شده است.
این استاد دانشگاه در تشریح برنامه های پیش روی سرای نوآوری سنگ ، شیشه و سرامیک گفت: در حال حاضر یک واحد و 3 هسته فناور در سرا جذب و در حال فعالیت هستند که در حال مصاحبه و جذب هسته های مرتبط هستیم.
وی عنوان کرد: با توجه به اولویت سرا در جذب شرکتها و هسته هایی که توانایی اجرای طرح های اقتصادی را دارند این فرآیند جذب بیشتر از جذب در مراکز رشد و پارکهای فناوری زمانبر خواهد بود.
سروری ادامه داد: برنامه پیش رو برگزاری کارگروه های استانداردسازی، برگزاری دوره های مدنظر اداره استاندارد بر اساس تفاهم نامه امضا شده با این سازمان است.
رئیس سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد:
رئیس سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد افزود: با توجه در حال تهیه RFP برای شرکت فولاد سنگان خواف هستیم و با توجه به قرارداد منعقده سپاد با سرای نوآوری و شروع فرآیند و واگذاری طرح به هسته مستقر در سرا، در حال پیگیری اجرا طرح با سپاد نیزهستیم.
وی با اشاره به تأثیرگذاری سرای نوآوری سنگ، شیشه، سرامیک در بحث درآمدهای غیرشهریه ، شرکتهای دانشبنیان، کارآفرینی، رونق تولید ، بیان کرد: مهمترین هدف سراها درآمدزایی است اما این کار زمانی محقق خواهد شد که بتوان ارتباط مستمر و هدفمندی با سازمانها برقرار نمود.در حال حاضر بزرگترین قرارداد منعقده با بخش خصوصی در دانشگاه در سرای سنگ انجام شده است که در حال پیگیری اجرای آن هستیم
سروری با اشاره به استقبال دانشجویان، اعضای هیئت علمی و دانشگاهیان از ایجاد سرای نوآوری گفت : در بسیاری از هسته های جذب شده در سرا، اساتید گروه زمین شناسی نیز حضور فعال دارند. همچنین در واحدهای مستقر در سرا در حال حاضر دانشجویان این رشته حضور دارند که این مطلب نشان دهنده علاقه دانشجویان به حضور و یادگیری در کنار اساتید خود در این هسته ها هستند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53