علمی، پژوهشی و فناوری

سرمایه‌گذاری ۲.۵ همت صندوق توسعه ملی در هوش مصنوعی

رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی از تخصیص ۲.۵ همت برای سرمایه‌گذاری در اپراتوری هوش مصنوعی به معاونت علمی خبر داد و افزود: از سال گذشته اعلام کرده‌ایم که این صندوق آماده سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیانی است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : اولین رویداد ملی معرفی برنامه توسعه و حمایت از غذاهای دانش بنیان در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

مهدی غضنفری، رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی از سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های نوین به عنوان یکی از برنامه‌های جدید صندوق توسعه ملی یاد کرد.

وی اعلام کرد که هدفگذاری اصلی آنها در این حوزه، هوش مصنوعی است و برنامه دیگرشان سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های غزال می‌باشد.

وی از تخصیص 25 میلیارد تومان برای سرمایه‌گذاری در اپراتوری هوش مصنوعی به معاونت علمی خبر داد و افزود: از سال گذشته اعلام کرده‌ایم که این صندوق آماده سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیانی است که بازگشت ارزی و سرمایه دارند.

غضنفری از یک نگرانی در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان سخن گفت و افزود: خطری که این حوزه را تهدید می‌کند، تمرکز بر تولید محصولات بدون توجه به اقتصاد تولید است. ما بیشتر به تولید توجه داریم تا به اقتصاد تولید. در وزارت صمت، به افرادی نیاز داریم که اقتصاد صنعت را بشناسند، نه فقط به مسئولان تولیدکننده.

وی تاکید کرد: ما در کشور نیاز داریم که مسئولانی داشته باشیم که اقتصاد انرژی، دارو، تولید، کشاورزی و سایر حوزه‌ها را بشناسند. این نگرانی وجود دارد که بخش دولتی وارد بخش‌های فنی شود، در حالی که شرکت‌ها این بخش‌ها را به خوبی می‌شناسند و باید به آنها واگذار شوند. بخش‌های دولتی باید بر سیاست‌گذاری متمرکز شوند.

رئیس هیات مدیره صندوق توسعه ملی با تاکید بر اینکه بخش دانش‌بنیان هنوز به این رویکرد آلوده نشده است، خاطرنشان کرد: سایر حوزه‌های کشور به این مشکلات آلوده شده‌اند و همین امر موجب ناترازی شده است.

وی ادامه داد: ما در تلاش هستیم که منابع این صندوق به بیراهه‌های تأمین بودجه‌های جاری به جای بودجه عمرانی، اعطای تسهیلات به بانک‌ها و عدم بازپرداخت آن به صندوق، ساماندهی شهرها و بنگاه‌داری نرود و برای فرار از این بیراهه‌ها به سمت توسعه فناوری حرکت کردیم.

غضنفری یادآور شد: راهی برای دور زدن فناوری‌های نوین وجود ندارد و نمی‌توان گفت که به آنها نیازی نیست، چرا که روش‌هایی که امروز از آنها استفاده می‌کنیم، تا 10 سال آینده قدیمی و ناکارآمد خواهند شد. بنابراین، نیاز به تمرکز بر روی موضوعات دانش‌بنیان داریم.

وی از ایجاد هاب فناوری‌های نوپدید و صندوق نوآوری و پژوهش خبر داد و گفت: این صندوق مختص حوزه هوش مصنوعی است.

https://stnews.ir/short/46K1D
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: