مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مزیتهای جغرافیایی کردستان فرصت کمنظیری برای جذب سرمایهگذاری، توسعه صادرات فناورانه و ارتقاء سطح فعالیتهای دانشبنیان در اختیار ما قرار داده است
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : رئیس پارک علم و فناوری کردستان در جریان برگزاری رویداد یکروزه "فرصتهای همکاری، انتقال فناوری و شبکهسازی با بازیگران اکوسیستم نوآوری" در سنندج، از توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری با محوریت صنایع استان بهعنوان یکی از اهداف راهبردی این پارک یاد کرد و گفت: پارک علم و فناوری کردستان با بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای بزرگ و متوسط، در پی فراهمسازی بستری پویا برای شکوفایی فناوری و افزایش توان رقابتپذیری صنایع استان است.
دکتر احمد محمدی اظهار داشت: حضور صنایع در کنار واحدهای فناور، پژوهشگران و فعالان استارتاپی در بستر پارک علم و فناوری، موجب تسریع فرآیند توسعه فناوری و تجاریسازی خواهد شد. وی افزود: در قالب قانون جهش تولید دانشبنیان، شرکتهایی که در پارک مستقر شده یا با آن همکاری کنند، میتوانند از مزایای مالیاتی و تسهیلات حمایتی در حوزه تحقیق و توسعه بهرهمند شوند.
محمدی با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد استان کردستان نظیر موقعیت مرزی، تنوع اقلیمی و فرهنگی، و دسترسی به بازارهای خارجی، تأکید کرد: این مزیتها فرصت کمنظیری برای جذب سرمایهگذاری، توسعه صادرات فناورانه و ارتقاء سطح فعالیتهای دانشبنیان در اختیار ما قرار داده است. وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری کردستان آمادگی دارد با اتکا به توان کارشناسی، مشاوره تخصصی و پیوند با نهادهای ملی، زمینه استفاده حداکثری صنایع استان از این ظرفیتها را فراهم کند.
در این رویداد، دکتر مصطفی کریمیان اقبال، عضو هیأت مدیره انجمن پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران نیز بر ضرورت نهادینهسازی نوآوری در بخش صنعت تأکید کرد و گفت: شرط توسعه پایدار استان کردستان، حرکت هدفمند صنایع به سمت نوآوری و ایجاد یک زیستبوم منسجم فناوری است.
وی افزود: نوآوری زمانی محقق میشود که بازیگران کلیدی این زیستبوم، اعم از پارک علم و فناوری، استانداری، شهرداری، بخش خصوصی و دانشگاهها با تعامل و هماهنگی مشترک، بستر همافزایی و رشد را فراهم آورند. به گفته وی، زیستبوم نوآوری مفهومی پویاست که در آن "زندگی فناورانه" در جریان است و تحول دائمی در تولید، خدمات و ارزشآفرینی رقم میخورد.
کریمیان اقبال با بیان اینکه شکلگیری پارکهای علم و فناوری در ایران از استانهایی مانند اصفهان آغاز شد و به مرور گسترش یافت، تصریح کرد: میزان پیشرفت زیستبوم نوآوری در استانهای مختلف یکسان نبوده اما استانهای غربی از جمله کردستان نیز در مسیر ایجاد اکوسیستم نوآوری حرکت کردهاند.
مهندس آرام حیدری، مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان نیز در این نشست گفت: با توجه به برنامههای مصوب توسعه کشور و نقش کلیدی اقتصاد دیجیتال در رشد بهرهوری، وزارت ارتباطات مأموریت دارد با تأمین زیرساختهای ارتباطی، توسعه پلتفرمها و ارائه تسهیلات حمایتی، صنایع کشور را به سمت هوشمندسازی هدایت کند.
وی با اشاره به وجود 322 فروشگاه اینترنتی ثبتشده در استان، یادآور شد: زیستبوم دیجیتال کردستان تنها محدود به شرکتهای نرمافزاری نیست بلکه طیف وسیعی از کسبوکارهای خدماتی، تجارت الکترونیک و استارتاپها را نیز شامل میشود. با این حال، در حوزههایی نظیر کشاورزی، دامداری و برخی صنایع، هوشمندسازی هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و نیازمند پشتیبانی جدیتر است.
حیدری تأکید کرد: تلاش میکنیم با اطلاعرسانی مناسب در خصوص تسهیلات و برنامههای حمایتی وزارت ارتباطات، زمینه استفاده بیشتر صنایع استان از ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال را فراهم کنیم.
این رویداد با حضور بیش از 50 واحد صنعتی، خدماتی و فناور و با هدف شبکهسازی، همافزایی و توسعه همکاریهای میان بخشهای مختلف اکوسیستم نوآوری برگزار شد.
با اعلام فراخوان «مسیر» صورت گرفت؛
آغاز پذیرش عضویت در مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس1403/03/21 18:43
1403/03/21 13:14
در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان و توسعه اقتصاد دانشبنیان؛
جلسه گروه اقتصاد مردمی بنیاد تعاون بسیج و جمعی از شرکتهای دانشبنیان کردستان برگزار شد1403/03/21 10:49
1403/03/21 10:30
1403/03/21 10:21
1403/03/21 10:15
گفتگوی با رییس صندوق نوآوری و شکوفایی؛
«تولیدفراسرزمینی» ۱۵ محصول دانشبنیان/ایجاد۱۰۰۰خط تولید در ۱۲ سال1403/03/21 09:54
1403/03/20 11:35
1403/03/20 10:37