علمی، پژوهشی و فناوری

صدور پروانه احداث ۲۹ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی

تاکنون پروانه ۲۹ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی صادر شده که این موضوع نشان‌دهنده اقبال بخش خصوصی به حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است. با این حال، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های اقتصادی کشور باید شرایط را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بیش از پیش تسهیل کنند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :  اجرا تاکید کرد و گفت: با توجه به استقبال سرمایه‌گذاران از توسعۀ نیروگاه‌های تجدیدپذیر، تلاش می‌شود ظرفیت‌های مورد تقاضای برای ساخت، به آنان واگذار شود.

رئیس جمهور و وزیر نیرو به صورت جدی و هفتگی پیگیر روند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران در راستای رفع ناترازی انرژی هستند و به همین منظور برای تسهیل در روند ساخت نیروگاه‌ها، هر کجا نیازی به اخذ مجوز باشد، دریافت آن از سوی دولت و نهادهای ذیربط تسهیل خواهد شد.

از این رو سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق بر آن شد تا همه همت خود برای نیل به هدف تامین انرژی برق کشور و همچنین تسهیل ورود بخش خصوصی به این حوزه بگذارد.

رشد ۲.۶ درصدی صدور پروانه نصب نیروگاه تجدیدپذیر

رئیس ساتبا با ذکر شمار زیاد متقاضیان سرمایه‌گذاری ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر گفت: بیش از ۲۹ هزار مگاوات پروانۀ ساخت نیروگاه خورشیدی ظرف امسال در کشور صادر شده است. این میزان نیروگاه در حالی است که تا پیش از این متوسط سالانۀ ۱۰۰ پروانه برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر در کشور صادر می‌شد که این میزان، رشد ۲.۶ درصدی صدور پروانه برای نصب نیروگاه تجدیدپذیر را نشان می‌دهد.

تامین تجهیزات ۷۰۰ مگاوات از نیروگاه‌های خورشیدی از تولید داخل/تامین مالی نکته اصلی در ایجاد نیروگاه های خورشیدی

وی همچنین در گفتگویی بر استفاده از ظرفیت و توان داخلی برای تامین تجهیزات تاکید کرد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده تا قبل از پیک سال آینده ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد که قراردادهای ساخت این نیروگاه ها هم منعقد شده و باید منابع مالی آنها را تامین کنیم. ما خواهان خرید همه پنل و اینتورتورهای ساخت داخل هستیم و هرکدام از تولیدکنندگان داخلی ظرفیت تولید داشته باشند قراردادهای خرید را با آنها امضا می‌کنیم.

طرزطلب ادامه داد: در حال حاضر تنها امکان تامین تجهیزات ۷۰۰ مگاوات از نیروگاه های تجدید پذیر از داخل کشور وجود دارد این در حالی است که ما قبل از پیک سال آینده باید دست کم ۳۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید را وارد مدار کنیم. به همین دلیل ناچار به تامین تجهیزات از خارج شده ایم.

همچنین احمدرضا توکلی، مدیرکل دفتر قراردادها و امور حقوقی تجدیدپذیرها و بهره‌وری انرژی ساتبا در جلسه کمیسیون مشترک صنعت و کشاورزی با محوریت احداث نیروگاه‌های خورشیدی، گفت: تأمین مالی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با تدوین و ارائه بسته ارزی و ریالی میسر شده است.

وی افزود: در سال‌های اخیر کمبود منابع برای تأمین مالی طرح‌های انرژی‌های تجدیدپذیر مهمترین مانع برای توسعه انرژی‌های نو مطرح شده است و اکنون با تدوین و ارائه بسته ارزی و ریالی انتظار می‌رود که سرمایه گذاران با خیال آسوده‌تری وارد این عرصه سودآور شوند.

با این حال به نظر می‌رسد گام‌های مهمی در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور برداشته شده است و این اتفاق جز با هم‌گرایی دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی رخ نخواهد داد.

با نگاه به مطالب فوق و حرف‌های مسئولان ذیربط می‌توان اذعان داشت که سازمان برنامه و بودجه و دستگاه‌های اقتصادی کشور، نقش مهمی در این روند توسعه‌ای دارند تا بتوانند با تسهیل راه ورود و فراهم کردن تمهیدات اقتصادی لازم، شرایط را برای بخش خصوصی بیش از پیش فراهم سازند.

https://stnews.ir/short/NDJY6
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: