واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,همایش‌ها و جشنواره‌ها

از تولد ایده تا کسب رتبه نخست در جشنواره شیخ بهایی؛

اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی چگونه ساخته شد؟

رتبه نخست جایزه ویژه مدیریت شهری نوزدهمین جشنواره شیخ‌‌بهایی گفت: با ایده «سامانه‌ نوین هوشمند چندمنظوره‌ آتش‌نشانی(سامانه‌ هوش در دل آتش)» در جشنواره نوزدهم رتبه نخست جایزه ویژه مدیریت شهری را گرفتیم، منتظر روز آتش‌نشان در مهرماه هستیم تا رونمایی و پایلوتش در اصفهان شروع شود، این یک طرح ملی است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: نسیم اردیبهشت که بر پیکر اصفهان می‌وزد چنان شهر را می‌آراید که گویی زیبایی همه جهان در نصف جهان متبلور است، و در بهشت اردیبهشت اصفهان هر سال جشنواره‌ ملی شیخ‌ بهایی برگزار می‌شود؛ و امسال نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی دردل روزهای زیبا و باصفای 24 تا 25 اردیبهشت در تالارهای زیبابی مهمانسرای تاریخی عباسی برپا شده بود. بخش نمایشگاهی نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی مفتخر به حضور فینالیست‌های کارگروه‌های فن‌آفرینی و تجاری‌سازی و کارگروه طراحان کسب و کار (بخش طراحان کسب و کار، بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری نوپا، بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری رشد یافته) بود؛ بخش فناوری صنعت‌ساز هم در گرامیداشت مرحوم محمود شیخ زین‌الدین از دیگر بخش‌های این جشنواره است و فینالیست‌ها در نمایشگاه حضور داشتند. طی سال‌هایی که جشنواره برگزار شده بخش جوایز ویژه هم اضافه شده که در جشنواره نوزدهمین چهار بخش جایزه ویژه شامل برگزیدگان جایزه ویژه عماد، برگزیدگان جایزه ویژه مدیریت شهری از چند سال پیش اضافه شده همچنین امسال برای اولین بار دو بخش برگزیدگان جایزه ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ و برگزیدگان جایزه ویژه پویانمایی نیز اضافه شده بود و فینالیست‌هایش در نمایشگاه حضور داشتند. 

ما نیز در بازدید نمایشگاه به سراغ شرکت‌هایی که به مرحله فینال رسیده و در این نمایشگاه حضور داشتند، رفتیم؛ در این گزارش گفتگوی خبرنگار پایگاه علم و فناوری با مدیر عامل یکی از این شرکت‌ها که به فینال جایزه ویژه مدیریت شهری رسیده بود را در ادامه می‌خوانیم: 

اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی چگونه ساخته شد؟

لطفا خودتان را معرفی نمایید و بفرمایید حیطه فعالیت شما پیرامون چه موضوعاتی است و با چه دستاوردی به فینال جایزه ویژه مدیریت شهری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی رسیدید؟  

فرزاد خواجه خلیلی هستم، مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان موج‌افزار فردا. اولین و تنها تولید کننده تجهیزات مخابراتی پوشیدنی و کاشتنی تو سطح کشور هستیم. 

عضو بنیاد ملی نخبگان؛ ادامه داد: شرکت ما حدود 4 سال است که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است و مجوزهای فراوانی از جمله دانش‌بنیانی، مرکز رشد و مجوزهای مختلفی از سازمان تنظیم ارتباطات و مقررات را اخذ کرده است. 

این طراح آنتن و سیستم‌های مخابراتی؛ گفت: عمده فعالیت ما در بحث هوشمندسازی تجهیزات مخابراتی نوین است، بطوری که ما برای اولین بار یکسری محصولات در سطح کشور معرفی کردیم مثل آنتن‌های پوشیدنی و آنتن‌های کاشتنی؛ در مدتی که روی این حوزه‌ها فعالیت داریم، به چندین دستاورد رسیده و ارائه کرده‌ایم. 

اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی چگونه ساخته شد؟

خلیلی اعلام کرد: اما در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ما بعنوان شرکت موج افزار فردا با عنوان ایده «سامانه‌ نوین هوشمند چندمنظوره‌ آتش‌نشانی(سامانه‌ هوش در دل آتش)»  شرکت کردیم. ما با احصای نیازها و همکاری سازمان آتش‌نشانی استان توانستیم اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی در سطح کشور را بومی‌سازی و معرفی کنیم. این سامانه شامل دو بخش اصلی تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری است.   

مدیرعامل شرکت دانش بنیان موج افزار فردا اظهار کرد: برای سازمان آتش‌نشانی بحث موقعیت مکانی آتش‌نشان‌ها در لحظه و علایم حیاتی آنها، کم شدن اکسیژن  خون حین عملیات، تشخیص دود و گازهای مضر و همچنین بی‌هوش شدن آتش‌نشانان، نیاز به نیروهای کمکی بیشتر، چالش‌های خیلی خیلی مهمی بود که مواجه بودند.

این فعال هوشمندسازی تجهیزات مخابراتی نوین، ادامه داد: در فرآیند تجهیزات سخت‌افزاری به حل مشکلات مهمی رسیده‌ایم، علایم حیانی آتش‌نشانان، همچنین لوکیشن (موقعیت) آتش‌نشانان، شرایط محیطی که آتش‌نشانان حضور دارند مثل دما و غیره؛ در سامانه این موارد را مهیا کردیم. حالا با این سامانه در ماشین همراه در محل حادثه و همچنین اتاق کنترل اطلاعات لحظه‌ای را دریافت می‌کنیم، اگر مشکلی وجود دارد و اگر نیاز به امداد بیشتری هست؛ سریعا اعلام و اقدام می‌شود. 

 

چه کشورهای دیگری دارنده فناوری هستند و گستره کاربردهای این سامانه چگونه است؟

وی تصریح کرد: چندین کشور هستند که چنین سامانه‌ای دارند و استفاده می‌کنند از جمله کشورهای امریکا، کانادا، چین، روسیه، انگلستان و لهستان دارند و برخی کشورهای دیگر هم سامانه‌هایی از این نوع دارند؛ اما چنین سامانه‌ای در کشور ما تا به حال ساخته نشده بود. خداراشکر ما هم توانستیم با همکاری سازمان آتش‌نشانی اصفهان این فناوری را بومی‌سازی کنیم. قیمت محصول ما در مقایسه با نمونه‌های خارجی با نرخ‌های دلاری، حدود یک دهم است.

خلیلی گفت: این سامانه برای آتش‌نشانی مطرح شده اما قابلیت‌های این سامانه از نظر کاربرد فراتر از صرفاً نیاز سازمان آتش‌نشانی دیده شده است، سامانه نیازهای معادن و صنایع را هم پاسخگو خواهد بود.

 

سامانه شما در حال حاضر در چه مرحله‌ای از نظر تولید و پیاده‌سازی قرار دارد؟

مدیر عامل شرکت دانش بنیان موج افزار فردا اظهار کرد: آزمایشات الکترونیکی و آزمایشات میدانی سامانه انجام شده، نتایج موفقیت‌آمیز بود. انشاالله برای روز آتش‌نشان در مهرماه با همکاری سازمان آتش‌نشانی رونمایی آن را خواهیم داشت. نمونه پایلوت در سازمان آتش‌نشانی‌ اصفهان پیاده‌سازی و اجرا می‌شود. استان و شهر اصفهان پیشگام در این زمینه شده و در ادامه تمام کشور به این سامانه مجهز خواهد شد. 

وی بعنوان کلام پایانی نیز گفت: واقعا می‌خواستم تشکری بکنم از دست‌اندرکاران جشنواره ملی شیخ‌بهایی؛ خیلی برای ارتباطات ما مناسب بود، دو سال پیش دقیقا در همین جشنواره با دوستان آتش‌نشانی آشنا شدیم و مذاکراتمان با آنها شروع شد؛ نیازهای خودشان را گفتند ما هم توانمندی‌های خودمان را ارائه کردیم. 

اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی چگونه ساخته شد؟

لازم به ذکر است؛ شرکت موج افزار فردا با عنوان ایده سامانه‌ نوین هوشمند چندمنظوره‌ آتش‌نشانی(سامانه‌ هوش در دل آتش)، در آیین اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی بعنوان رتبه نخست جایزه ویژه مدیریت شهری معرفی و  تجلیل و جایزه این بخش را دریافت کرد. 

اولین سامانه هوشمند آتش‌نشانی چگونه ساخته شد؟

انتهای پیام/

 معصومه صادقی

https://stnews.ir/short/NgrpR
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: