علمی، پژوهشی و فناوری

علمی سازی کشت گیاهان دارویی

با توجه به ظرفیت بالای استان مرکزی به خصوص شهرستان شازند در تولید انواع گیاهان دارویی و نیز ضرورت کشت این نوع تولیدات به دلیل مواجه بودن با پدیده خشکسالی و تنش شدید آبی، باید تولید گیاهان دارویی علمی تر انجام شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ گیاهان دارویی جزو منابع گرانبها و ارزشمند طبیعی است که در پیشبرد اهداف ملی، منطقه‌ ای و جهانی در زمینه‌های بهداشتی و اقتصادی نقش بسزایی دارد، تحقق سلامت افراد جامعه، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی و کاهش بیکاری از جمله مزایا و کاربردهای اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی گیاهان دارویی است.

علی وروانی فراهانی سرپرست فرمانداری شهرستان شازند در خصوص وضعیت شهرستان شازند در تولید گیاهان دارویی گفت: این شهرستان از لحاظ تولید گیاهان دارویی با حدود ۲۵ هکتار کشت محصولاتی نظیر زعفران، زیره سبز، گل محمدی، موسیر، رزماری و آویشن، در رتبه سوم استان قرار دارد.

وی افزود: با وجود ظرفیت بالای شهرستان شازند در تولید انواع گیاهان دارویی و نیز ضرورت کشت این نوع تولیدات به دلیل مواجه بودن با پدیده خشکسالی و تنش شدید آبی، متاسفانه کارخانه فرآوری گیاهان دارویی در این شهرستان وجود ندارد و چنانچه این ظرفیت در شهرستان ایجاد شود قطعا سطح زیر کشت تولیدات گیاهان دارویی به دلیل انگیزه بالای کشاورزان برای تولید محصولی با نیاز آبی کم و صرفه اقتصادی بالا افزایش خواهد یافت.

وی اظهار کرد: کشاورزان و تولیدکنندگان شهرستان شازند برای افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی نیاز به آموزش و سرمایه‌ گذاری با توجه به استعداد و پتانسیل این شهرستان دارند تا بتوان با روش‌های علمی تری اقدام به تولید کرد.

سرپرست فرمانداری شهرستان شازند گفت: در این شهرستان در قطب صنعتی آستانه و قطب صنعتی شهید بابایی(شهباز) و شهرداری مهاجران تولید انواع گیاهان دارویی در گلخانه انجام می‌شود و ظرفیت افزایش سطح زیر کشت نیز وجود دارد.

وی افزود: سرمایه‌ گذاری، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی در این شهرستان کاملا به صرفه است و توجیه اقتصادی دارد. جهاد کشاورزی با ایجاد سایت‌های الگویی گیاهان دارویی و ایجاد مزارع الگویی و بازدید و آموزش کشاورزان، قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته است و این کار نیازمند پشتیبانی مستمر است.

علی وروانی فراهانی بیان کرد: ورود شرکت‌های دانش‌ بنیان به حوزه تولید گیاهان دارویی منجر به توسعه سطح زیر کشت، رونق و افزایش درآمد زایی در این عرصه است.

 

 

علمی سازی کشت گیاهان دارویی
علمی سازی کشت گیاهان دارویی
علمی سازی کشت گیاهان دارویی

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

https://stnews.ir/short/Vdrok
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: