پزشکی و سلامت

رژیم غذایی مناسب مادران باردار؛

لزوم پرهیز از غذاهای فرآوری شده در دوران بارداری

آگاهی مادران در دوران بارداری نسبت به اصول سالم تغذیه، موجب بهبود فرآیند بارداری می شود.

به گزارش علم و فناوری از کوار، ملیکا محمودی زاده، کارشناس ارشد تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان کوار با بیان اینکه تغذیه صحیح قبل و حین بارداری نقش تعیین کننده در توانایی رحم مادر  برای تامین رشد مطلوب جفت و جنین را دارد، اظهار داشت: از آنجا که افزایش بیش از حد وزن در دوران بارداری می‌تواند موجب عوارضی در مادر و جنین شامل دیابت بارداری، پره‌اکلامپسی، زایمان زودرس، زایمان سزارین و مشکلات پس از زایمان شود.

وی ادامه داد: بنابراین برای حفظ سلامت مادر و جنین، آموزش تغذیه از اهمیت بالایی برخوردار است. به طور کلی به جای حذف کامل گروه های غذایی، لازم است تمرکز بر روی مصرف مواد غذایی سالم و مغذی با کالری کنترل شده باشد.

محمودی زاده همچنین گفت: ارائه توصیه های تغذیه ای با تاکید بر رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه و تأکید بر مصرف منظم مکمل های مولتی ویتامین، آهن و اسید فولیک و استراحت کافی در طول روز ضروری است.

 

توصیه های مهم مناسب مادران باردار با وزن گیری بیش از حد مطلوب

وی با اشاره به اینکه در هر وعده غذایی دست کم از سه گروه غذایی اصلی استفاده شود، تصریح کرد: رعایت اصول «تنوع» و «تعادل» در برنامه غذایی روزانه و استفاده از پنج گروه غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات، میوه ها، سبزی ها، شیر و لبنیات، گوشت ها، حبوبات و تخم مرغ و مغزها به مقادیر توصیه شده رعایت شود.

این کارشناس تغذیه با ذکر اینکه روغن مصرفی روغن مایع باشد که بهتر است کانولا باشد و غذاها در فر یا به شکل آب پز و بخارپز پخته شود، اذعان داشت: بهتر است از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری به جای نان های سفید استفاده شود و برنج به صورت کته یا دمی و یا به همراه حبوبات مصرف گردد.

وی افزود: به طور کلی مخلوط غلات و حبوبات مانند عدس پلو، لوبیا پلو، عدسی با نان و خوراک لوبیا با نان، پروتئین مناسبی را برای خانم باردار تامین می کند.

محمودی زاده با بیان اینکه استفاده از انواع میوه های تازه که در منطقه موجود است و میوه های خشک مانند کشمش، خرما، توت، انجیر، برگه هلو، زردآلو یا آلوی خشک به عنوان میان وعده توصیه می شود، عنوان کرد: روزانه سبزی های تازه مانند کاهو، گوجه فرنگی، خیار و هویج به عنوان میان وعده و سبزی های خام مانند سبزی خوردن و یا پخته و یا سالاد همراه غذا مصرف شود.

وی اضافه کرد: سبزی هایی که به شکل خام خورده می شود، باید قبل از مصرف به دقت شسته و ضد عفونی شود. از قرار دادن سبزی در معرض هوا یا نور خورشید، پختن به مدت طولانی، به ویژه در ظروف در باز و همراه آب زیاد و دور ریختن آب آن که سبب از بین رفتن ویتامین های موجود در سبز ی ها می شود، باید خودداری شود.

به گفته وی، در میان لبنیات، کشک یک منبع غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. در مناطقی که کشک در دسترس است توصیه می شود به صورت جوشیده شده، همراه با غذاهایی مانند آش و بادمجان استفاده شود.

کارشناس ارشد تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان کوار با اشاره به اینکه انواع مغزها مثل پسته، بادام، گردو، فندق، منابع خوب چربی سالم است و می توان به عنوان میان وعده استفاده شود که بهتر است از نوع خام که نمک کمتری دارد، انتخاب شود، گفت: مصرف مواد غذایی مضر مانند نوشابه، کره، مربا، خامه، بستنی، شیرینی، تنقلات و ارده شیره کاهش یابد.

وی در پایان با ذکر اینکه از مصرف غذاهای فراوری شده و فست فود به علت داشتن کالری بالا و مواد مغذی کم پرهیز شود، اظهار کرد: انجام فعالیت های ورزشی سبک و منظم میتواند کمک کننده باشد.

 

انتهای پیام /

https://stnews.ir/short/VJPzp
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: