علمی، پژوهشی و فناوری

مشکل ناترازی برق کشور قابل حل است

یک نخبه مازندرانی با اعلام اینکه مشکل ناترازی برق کشور مسئله پیچیده‌ای نیست و  قابل حل است،گفت: با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی و انرژی خورشیدی می‌توان نیازمندی‌های برق کشور را رفع کرد.

احسان حسن زاده در گفت و گو با خبرنگار  علم و فناوری مازندران با اشاره به اینکه مشکل ناترازی برق کشور قابل حل است، افزود: با ترکیب انرژی خورشیدی و هوش مصنوعی می‌توان گام‌های موثری برای رفع مشکل برق در کشور برداشت.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا مشکل ناترازی برق کشور قابل حل است،گفت: با استفاده از تولید انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و هوش مصنوعی امکان رفع مشکل وجود دارد.
این نخبه مازندرانی خاطر نشان کرد:می‌توان با طراحی یک سیستم جامع و یکپارچه از هوش مصنوعی، عملکرد سیستم‌های خورشیدی را در همه ابعاد بهینه‌سازی کرد.
وی در ارتباط با قابلیت‌های این پروژه گفت:با استفاده از سیستم‌های سولار بومی‌سازی شده، می‌توان بخشی از نیاز مصرفی در حوزه‌های خانگی، اداری، تجاری و صنعتی را برآورده کرد و برای آن دستگاه‌های مناسب ساخت.
حسن‌زاده یادآور شد: مهمترین مواردی که در سیستم پیشنهادی مطرح شده، حذف کانورتر افزاینده ولتاژ و پیاده‌سازی مستقیم عملیات MPPT بر روی اینورتر است.
وی اضافه کرد: همچنین، الگوریتم ردیابی بیشینه توان، قابلیت تشخیص سایه را بدون استفاده از سنسورها دارد و راندمان سیستم را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.
او ادامه داد: این پروژه موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع و گواهی بنیاد ملی نخبگان شده است.
حسن زاده یادآور شد: با ادغام الگوریتم‌های هوش مصنوعی، این پروژه نوآوری‌های بیشتر و کاربردی‌تری می‌شود.
 پیش‌بینی تولید انرژی خورشیدی
این نخبه مازندران خاطر نشان کرد: در این پروژه وضعیت میزان انرژی خورشیدی با استفاده از الگوریتم‌های ماشین لرنینگ قابل پیش بینی است.
وی ادامه داد: همچنین با استفاده از داده‌های زمانی و موقعیت مکانی زوایه پنل‌ها به صورت خودکار قابل تنظیم است.
تشخیص خرابی و پایش سلامت پنل‌ها
حسن زاده یادآور شد:سیستم با استفاده از دوربین‌های معمولی و حرارتی و الگوریتم‌های پردازش تصویر، خرابی یا کاهش بازده پنل‌ها را شناسایی می‌کند.
وی اضافه کرد:انرژی تولید شده در بانک باتری ذخیره شده و سیستم با پیش‌بینی مصرف انرژی، بهترین زمان برای ذخیره و استفاده از انرژی را پیشنهاد می‌دهد و همچنین سیستم خنک‌سازی هوشمند پنل‌ها نیز باعث افزایش بازدهی می‌شود.
 سیستم پایش مصرف انرژی
این نخبه مازندرانی  در پایان گفت:با استفاده از حسگرهای مصرف انرژی، الگوهای مصرف تحلیل شده و پیشنهاداتی برای کاهش مصرف ارائه می‌شود.

https://stnews.ir/short/VWjJ6
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: