پزشکی و سلامت

مغز هنگام بی خوابی خودش را می خورد!

همه مابا سرگیجه ای که خستگی می تواند به وجود بیاورد آشنا هستیم. حالتی که حتی ساده ترین کارها را به نظر غیرممکن می کند. تحقیقات جدید می گوید این حالت شاید به این خاطر پیش می آید که کم خوابی مزمن باعث می شود مغز خودش را بخورد در نتیجه آسیبی به مغز وارد می شود که بی شباهت به آسیب مغزی افراد آلزایمری نیست.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دانشمندان در دانشگاه Marche Polytechnic ایتالیا با استفاده از نرم افزار اسکنblock-face بررسی کردند که چگونه کمبود خواب روی مغز موش ها تاثیر می گذارد. آنها مشاهده کردند وقتی یک موش به مدت 5 روز بیدار نگه داشته می شود، چگونه برخی سلول های خاص ( به نام سلول های آستروسیت ) واکنش نشان می دهند. این تحقیقات نشان داد چنین حالتی به مرور زمان باعث خوردگی در مغز می شود.

با اینکه چنین حالتی در کوتاه مدت می تواند مفید باشد و باعث از بین رفتن سلول های مضر شود، اما به نظر می رسد کم خوابی مزمن و بلند مدت باعث می شود سلول ها به حالت فرسودگی بروند، در نتیجه سلول های سالم مغز خورده می شوند.

مایکل بلیسی مسئول این تحقیقات در صحبت با New Scientist گفت: ما برای اولین بار نشان دادیم که پروتئین های سیناپس ( سازه هایی که برای ساخت سیگنال های مغزی کار می کنند ) به معنای واقعی کلمه توسط آستروسیت ها خورده می شوند و دلیلش هم کم خوابی بود. 

دکتر بلیسی افزود: ما این را می دانیم که فعال سازی میکروگلیا پایدار در آلزایمر و دیگر انواع نورون ها مشاهده شده است.

به همین دلیل افرادی که از کمبود خواب طولانی مدت رنج می برند، بیشتر در خطر اختلال های نورونی قرار دارند از جمله زوال عقل. با این حال برای رسیدن به یک جمع بندی درست، تحقیقات بیشتری باید انجام شود.

https://stnews.ir/short/4xLbK
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: