علمی، پژوهشی و فناوری

مقابله با تغییرات اقلیمی با کمک فناوری‌های میکروبی

دانشمندان خواستار استفاده فوری از راه‌حل‌های میکروبی برای مقابله با تغییرات اقلیمی شده‌اند و از تشکیل یک کارگروه برای تسهیل اجرای این راه‌حل‌ها حمایت می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در آستانه اجلاس COP29، انجمن میکروبیولوژی کاربردی بین‌المللی (AMI) با همکاری سازمان‌های علمی معتبر جهان این بیانیه‌ مشترک را منتشر کرده‌اند، که هم‌زمان در چندین مجله علمی معتبر منتشر شده است.

هدف کارگروه جهانی، تسریع در استفاده از فناوری‌های میکروبی است و اینکه دسترسی سریع به راه‌حل‌های مؤثر را برای همه کشورهای جهان فراهم آورد.

امضاکنندگان این مقاله، شامل پروفسور جک گیلبرت رئیس AMI و دکتر رائل پیکزوتو رئیس ISME می‌باشد، که از این ابتکار حمایت کرده‌اند.

محققان هشدار داده‌اند که با وجود پیشنهادات زیاد در راستای راه‌حل‌های مبتنی بر میکروب برای تغییرات اقلیمی، این راه‌حل‌ها تاکنون به‌ طور مؤثر در مقیاس بزرگ به کار گرفته نشده‌اند.

این مقاله توسط AMI در مجله Sustainable Microbiology، به همراه چندین مجله معتبر دیگر مانند: فدراسیون انجمن‌های میکروبیولوژی اروپا (FEMS)، انجمن بین‌المللی اکولوژی میکروبی (ISME)، انجمن میکروبیولوژی آمریکا (ASM) و ناشر Springer-Nature به چاپ رسیده است.

نویسندگان مقاله اعلام کردند: «با انتشار هم‌زمان این مقاله در چندین مجله به‌ عنوان یک هشدار فوری، ما فقط به دنبال آگاهی‌رسانی درباره تتغییرات اقلیمی نیستیم. بلکه خواستار اقداماتی فوری و عملی هستیم که از توانایی‌های میکروبیولوژی و دانش محققان و سیاست‌گذاران برای حفاظت از کره زمین در برابر بحران‌های آینده استفاده کند.»

پروفسور جک گیلبرت گفت: «تغییرات اقلیمی نیازمند اقداماتی سریع و قاطع است. راه‌حل‌های میکروبی به ما روش‌هایی نوآورانه می‌دهند که از فرایندهای طبیعی برای جذب کربن، کاهش گازهای گلخانه‌ای و بازسازی اکوسیستم‌ها استفاده می‌کنند.»

وی تصریح کرد: «ما ابزارهای لازم را داریم، اما برای استفاده از این فناوری‌ها در مقیاس جهانی به اراده و منابع مالی نیاز است. از رهبران جهانی، صنایع و سیاست‌گذاران می‌خواهیم که برای استفاده از این راه‌حل‌های علمی با هم همکاری کنند و از گفتار به عمل برسند.»

محققان برای مقابله با بی‌عملی در استقرار راه‌حل‌های میکروبی، بر لزوم همکاری بین صنعت، تأمین‌کنندگان منابع مالی و سیاست‌گذاران تأکید می‌کنند.

آنها از اقدام هماهنگ برای اطمینان از استفاده گسترده این راه‌حل‌ها، به منظور جلوگیری از یک بحران اقلیمی بزرگ حمایت می‌کنند.

این درخواست جمعی از محققان، جوامع علمی، مؤسسات، ویراستاران و ناشران از دولت‌ها و جامعه جهانی است، که اقدامات فوری و قاطعانه در زمینه تغییرات اقلیمی انجام دهند.

همچنین آنها چارچوبی روشن برای استقرار این راه‌حل‌ها در مقیاس بزرگ پیشنهاد کرده‌اند و بر ضرورت پاسخ متحد به بحران اقلیمی تأکید دارند.

محققان بیان کردند: «تأثیرات گسترده تغییرات اقلیمی بر محیط زیست، سلامت و اقتصاد جهانی نیازمند بسیج مشابهی است که در واکنش به همه‌گیری COVID-19 شاهد بودیم.»

محققان در نهایت اعلام کردند: «ما از رویکردی حمایت می‌کنیم که در آن استفاده از فناوری‌های میکروبی به صورت هماهنگ و جهانی انجام گیرد، اما در عین حال به نیازهای محلی و شرایط خاص هر منطقه توجه شود. این رویکرد غیرمتمرکز به کاهش پیچیدگی‌های اداری کمک می‌کند و به مقررات، فرهنگ و تخصص‌های محلی احترام می‌گذارد. ما آماده‌ هسیم تا در تمام بخش‌ها همکاری کنیم و این فناوری‌ها را به طور گسترده در میدان پیاده‌سازی نماییم.»

https://stnews.ir/short/V5k3P
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: