علمی، پژوهشی و فناوری

وزیر تجارت آمریکا:

مهار پیشرفت چین در ساخت تراشه بیهوده است، باید از آن‌ها جلوتر باشیم

وزیر تجارت آمریکا معتقد است که تحریم‌های صنایع مبتنی‌بر تراشه چین غیرکاربردی است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :  با توجه‌ به رقابت فزاینده بین ایالات متحده و چین، موضوع سرمایه‌گذاری در این صنعت به یکی از مسائل مهم تجارت این روزها تبدیل شده است. جینا ریموندو، وزیر تجارت آمریکا، در مصاحبه‌ای تأکید کرد که تمرکز بر سرمایه‌گذاری داخلی و ایجاد نوآوری، به‌مراتب مؤثرتر از اعمال تحریم‌ و محدودیت‌های صادراتی بر چین است.

ریموندو بیان کرد: «قانون CHIPS که به‌منظور تقویت زیرساخت‌های نیمه‌هادی در ایالات متحده تصویب شده، نشان‌دهنده تعهد دولت به سرمایه‌گذاری در این بخش حیاتی است.» ریموندو افزود که این قانون به‌ صرف هزینه‌ای بیشتر از مجموع ۲۸ سال گذشته برای ساخت و توسعه زیرساخت‌های نیمه‌هادی منجر شده است. به اعتقاد او، این نوع سرمایه‌گذاری می‌تواند به آمریکا کمک کند تا از رقبای خود پیشی گیرد.

با وجود تلاش‌های ایالات متحده برای محدودکردن دسترسی چین به فناوری‌های پیشرفته ازطریق تحریم‌ها، بنابر گزارش‌های اخیر شرکت‌های چینی همچنان می‌توانند تراشه‌های ممنوعه را از‌طریق بازار سیاه تأمین کنند. این واقعیت نشان‌دهنده خلاقیت و انعطاف‌پذیری شرکت‌های چینی در مواجهه با موانع ایجاد‌شده‌ی تحریم‌های آمریکا است. ریموندو تأکید کرد که تنها راه برای غلبه بر چین، پیشی‌گرفتن از این کشور از‌طریق ایجاد نوآوری و توسعه فناوری‌های پیشرفته است.

باوجود‌این، گزارش‌ها حاکی از آن است که رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، همچنان بر تحریم‌ها و ممنوعیت‌ها علیه شرکت‌های چینی پافشاری می‌‌کند و از متحدانش، ازجمله هلند و ژاپن، می‌خواهد که چین را از دستیابی به فناوری‌های پیشرفته محروم کنند. او وجود تحریم‌ها را عاملی مهم علیه توسعه‌ی فناوری‌های پیشرفته‌ی چین، مخصوصاً در‌زمینه‌ی نیمه‌هادی‌ها می‌داند.

با این اوصاف، با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ‌سفید در ابتدای ۲۰۲۵، آینده قانون CHIPS با ابهاماتی روبه‌رو خواهد شد؛ چراکه ترامپ انتقادات شدیدی از این قانون می‌کند و خواستار تغییر رویکرد دولت به‌سمت کاهش مالیات و مقررات است. این تغییرات ممکن است بر سرعت اجرای پروژه‌های نیمه‌هادی تأثیر زیادی بگذارد و بسیاری از متقاضیان دریافت یارانه دولتی، برای تأمین مالی پروژه‌های خود زیر فشار قرار گیرند.

در نهایت، موفقیت ایالات متحده در صنعت نیمه‌هادی نیازمند سرمایه‌گذاری کلان در فناوری‌های پیشرفته و ایجاد نوآوری است. ریموندو تأکید کرد که دولت باید حمایت خود از نوآوری داخلی را افزایش دهد تا بتواند با سرعت بیشتری از چین پیشرفت کند. بدین‌ترتیب، ایالات متحده می‌تواند رقابت جهانی خود را حفظ کند و به یکی از رهبران فناوری تبدیل شود.

https://stnews.ir/short/4OBRE
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: