پزشکی و سلامت ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان :

نتایج بررسی فراوانی فرسودگی شغلی در بین دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۴۰۰

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نتایج طرح پژوهشی بررسی فراوانی فرسودگی شغلی در بین دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۴۰۰؛ گفت: حدود ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان این پژوهش در معرض فرسودگی شغلی شدید قرار داشتند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : دکتر  الهام محبتی، در نشست ترجمان و تبادل دانش با ارائه طرح پژوهشی  «بررسی فراوانی فرسودگی شغلی در بین دستیاران پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۴۰۰» گفت: فرسودگی شغلی، استرس مزمنی است که به شرایط کاری، محیط کار و ماهیت شغل مربوط می‌شود و می‌تواند از نبود مدیریت مناسب استرس ایجاد شود. این فرسودگی به علائمی مانند خستگی، کاهش انرژی، اختلالات خواب، تمرکز، اختلال خلق و حتی افسردگی منجر شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: علاوه بر این، در فرسودگی شغلی فرد ممکن است احساس منفی نسبت به شغل خود و مردم داشته باشد، حس همدلی‌اش کاهش یابد و نسبت به کارایی و توانمندی خودش احساس ناتوانی کند.

محبتی با بیان اینکه در این مطالعه فراوانی فرسودگی شغلی در بین دستیاران پزشکی برای داشتن دیدگاهی جامع‌تر بررسی گردید؛ اظهار کرد:  اهمیت این مطالعه از این جهت بود که پزشکان و دستیاران معمولا ساعات طولانی کار می‌کنند، شیفت‌های شبانه دارند، مدت زیادی در بیمارستان‌ها هستند و به‌طور مداوم با بیماران در ارتباطند. 

وی یادآورشد: در شرایط کرونا، این فشارها به اوج رسید به این خاطرکه هم حجم کار بالا بود و استفاده از ماسک، استریل  بسیارجدی بود؛ همچنین فشار روانی  بیشتر شده بوده که اینها شرایط دشواری را برای دستیاران ایجاد می‌کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: دراین پژوهش پرسشنامه‌‌ای تدوین گردید و 125 نفر از دستیاران این دانشگاه درتکمیل پرسشنامه با ما همکاری کردند.  

محبتی گفت:دراین پژوهش هدف بررسی میزان فرسودگی شغلی دستیاران بود و اینکه مشخص کنیم ارتباط  فرسودگی شغلی با سن، جنسیت و سطح تحصیلات دستیاران به چه صورت است. همچنین در این مطالعه فرسودگی شغلی دستیاران با توجه به رشته‌های مختلف بویژه تفاوت بین رشته‌های مینور و ماژور بررسی گردید و بیشرین شرکت کنندگان از رشته های مینور بودند.  

وی افزود: طبق نتایج، تفاوت زیادی از نظر سن، جنسیت و سال تحصیلی مشاهده نشد. با این حال، حدود ۷۳ درصد از شرکت‌کنندگان در معرض فرسودگی شغلی شدید هستند، که نشان می‌دهد باید این موضوع را به شکل جدی‌تری بررسی کرد. نیاز داریم که پژوهش‌های بیشتری در دانشگاه‌های علوم پزشکی دیگر انجام دهیم تا علل این فرسودگی را شناسایی کرده و درمان‌ها و راهکارهای پیشگیرانه‌ای ارائه دهیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: همچنین دو سوم از شرکت‌کنندگان از رشته‌های مینور بودند و بیشتر فرسودگی‌ها در رشته‌های مینور مشاهده شد و  نیاز به توجه بیشتری به این گروه از دستیاران داریم. 

دکترزینلیان در ادامه با اشاره به اینکه این مطالعه مربوط به سال 1400 است که شرایط متفاوت باتوجه به شیوع کرونا وجود داشته؛ اظهار کرد: در دو سال اخیر و بعد از کرونا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در راستای توجه به همین مسئله اقدامات خوبی انجام داده از جمله اینکه دفترمشاوره درحوزه دانشجویان پزشکی و دستیاری در دانشگاه فعال شده؛ همچنین غربالگری و مصاحبه بدو ورود بخصوص برای کسانی که دستیاری پذیرفته می‌شوند انجام می‌گیرد و در صورت ضرورت آموزش و مشاوره ارائه می‌گردد. امسال بری اولین بار برای دانشجویان وروی‌های جدید پزشکی 8 جلسه کارگاه توانمندسازی درحوزه روان شناسی و مقابله با استرس  و تاب‌آوری ارائه شده که خیلی کمک کننده است؛ همچنین گردشگری و برنامه های تفریحی هم برای جدید الورودها در نظر گرفته شده است.  در حوزه دستیاری هم علاوه براین ها سعی شده بحث های رفاهی مدنظر قرار گیرد؛ البته خود وزارتخانه توجه به این مهم داشته و حقوق دستیاران سه برابر شد چون یکی از معضلات دریافتی‌های کم بود  اما مشکل اصلی این است که تعداد دستیاران نسبت به گذشته کمتر شده  اما بار مراجعات زیاد است که باید  برنامه‌های مختلفی برای حل این مشکل در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

 

https://stnews.ir/short/Ng8Jk
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: