مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دکتر خادمی با بیان اینکه دندانهای آسیای کوچک پایین یا پرمولرها بهرغم اندازه کوچکشان، در معالجه همیشه مشکلساز هستند،با استناد به طرح پژوهشی «مقایسه روش شفافسازی و استفاده از CBCT در تشخیص آناتومی دندانها، گفت: CBCT دقت بالاتری دارد اما از نظر آماری هر دو روش مشابه بود. با این حال برای بیماران با آناتومی پیچیده دندانها، استفاده از CBCT روش بهتری است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : عباسعلی خادمی، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست ترجمان و تبادل دانش آذرماه پژوهش این دانشگاه و ضمن تبریک هفته پژوهش و با اشاره به اینکه در سال 1382 تا سال 1398 یعنی 16.5 سال پیوسته ریاست دانشکده دندانپزشکی اصفهان را داشتم و همزمان عضونظام پزشکی بودم حدود 25 هم در کشور هم در استان و در سال 1390 عضو گروه علوم دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی شدم که همچنان عضو این گروه هستم و تقریبا حدود 100 پایان نامه و بیش از 30 تا 40 طرح پژوهشی انجام دادم؛ و سال 1384 استاد تمام شدم و رزیدنتهای زیادی تربیت کردم و رییس و موسس و دو دوره و الان هم رییس هیئت مدیره انجمن متخصصین ریشه کشور هستم گفت: در خصوص درمان دندانهای آسیای کوچک پایین یا پرمولرها چالش هایی وجود دارد و این دندانها بهرغم اندازه کوچکشان، در معالجه همیشه مشکلساز هستند.
این استاد تمام دانشکده دندانپزشکی، تصریح کرد: ساختار ریشههای این دندانها به گونهای است که در بخش پایینی، دو یا سه انشعاب پیدا میکنند و معالجه ریشه تنها زمانی موفقیتآمیز است که همه شاخههای جانبی و همه ریشههای باقیمانده بهطور کامل درمان شوند؛ در غیر این صورت، احتمال شکست درمان بسیار بالا خواهد بود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه مبحث تفاوتهای آناتومیکی در نژادهای مختلف را مورد بحث قرار داد و گفت: آناتومی در نژادهای گوناگون، مانند مغول، آسیایی و ... متفاوت است و متاسفانه تغییرات در نژاد آسیایی بیشتر مشاهده میشود.
دکترخادمی در ادامه در خصوص روشهای بررسی آناتومی دندان در این پژوهش توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: در این مطالعه ۱۸۲ دندان کشیده شده پرمولر را بررسی کردیم.
وی افزود: طبق مطالعات پیشین، دندان آسیای کوچک اول در ۲۵ درصد موارد و آسیای کوچک دوم در ۱۵ درصد موارد، بیشتر از یک کانال دارند. عضو فرهنگستان علوم ادامه داد: برای بررسی این دندانها، در گذشته از روشهای رادیوگرافی استفاده میشد که دقت کافی نداشت.
دکتر خادمی عنوان کرد: امروزه روشهایی مانند شفافسازی و CBCT جایگزین روشهایی مثل رادیوگرافی شدهاند.
رییس هیئت مدیره انجمن متخصصین ریشه کشور بیان داشت: در این طرح، دندانها را ابتدا با روش شفافسازی بررسی کردیم و سپس با استفاده از CBCT اسکنهای سهبعدی تهیه شد.
وی افزود: دندانها سوراخ شدند (اکسس شدند) تا به کانالهای داخلی دسترسی پیدا کردیم و محتویات کانالها استخراج و با تزریق جوهر به روش شفافسازی مقایسه را انجام دادیم.
خادمی اظهار کرد: نتایج آماری نشان داد که هرچند CBCT دقت بالاتری دارد، اما از نظر آماری هر دو روش مشابه هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توصیه کرد: برای بیماران با آناتومی پیچیده دندانها، استفاده از CBCT تجویز شود و درمان تحت نظر متخصص و با استفاده از تجهیزات بزرگنمایی انجام گیرد. در غیر این صورت، خطر عفونتهای جدی و عوارضی مانند بیحسی لب برای مدت طولانی وجود دارد.
رییس هیئت مدیره انجمن متخصصین ریشه کشور درباره مزایای CBCT بیان کرد: این روش نسبت به رادیوگرافی سنتی، دقت بیشتری دارد و با ارائه تصاویر سهبعدی، امکان شناسایی دقیقتر آناتومی دندان را فراهم میکند. همچنین، این ابزار در تشخیص جابجایی دندانها، آسیبهای ناشی از ضربه، شکستگیهای فک و بررسی بافتهای سخت نیز بسیار مؤثر است.
این استاد دانشگاه با اشاره به روشهای پیشرفتهتر گفت: پس از CBCT، روش میکروسیتی دقت بیشتری دارد اما به دلیل اشعه بسیار بالا، تنها در تحقیقات استفاده میشود. CBCT در کشورهای پیشرفته، مانند آمریکا، به ابزار رایج متخصصان ریشه تبدیل شده است.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53