پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

رئیس بنیاد نخبگان استان زنجان:

نخبگان باید در مرکز تعاملات علمی و اجرایی کشور باشند

رئیس بنیاد نخبگان استان زنجان گفت: باور ما این است که نخبگان باید در مرکز تعاملات علمی، صنعتی و اجرایی کشور قرار گیرند تا نقش مؤثری در توسعه ملی ایفا کنند.

دکتر سیف‌اله رسولی امروز در گفت‌وگو با پایگاه خبری علم و فناوری، با اشاره به راهبردها و اقدامات این نهاد در زمینه شبکه‌سازی نخبگانی و بهره‌گیری از ظرفیت علمی آنان برای حل مسائل کشور، اظهار داشت:ایجاد شبکه‌های پویا میان جامعه نخبگانی یکی از مهم‌ترین سیاست‌های بنیاد نخبگان است. این هدف را با جدیت در استان زنجان دنبال کرده‌ایم و خوشبختانه نتایج مطلوبی نیز حاصل شده است. 

وی افزود: باور ما این است که نخبگان باید در مرکز تعاملات علمی، صنعتی و اجرایی کشور قرار گیرند تا نقش مؤثری در توسعه ملی ایفا کنند.

رسولی با بیان اینکه در پنج سال گذشته جلسات متعددی با حضور نخبگان زنجانی، مقامات استانی و مدیران ملی برگزار شده است، خاطرنشان کرد: در برخی از این نشست‌ها، حتی بیش از ۲۰۰ نخبه شرکت کردند و توانستند به‌صورت مستقیم با مسئولان اجرایی استان و کشور به گفت‌وگو بنشینند.

وی همچنین یادآور شد: نشست های بزرگ در تهران با حضور نخبگان زنجانی‌الاصل مقیم تهران و در زنجان با حضور نخبگان مقیم استان با استاندار، نمایندگان مجلس، دیگر مسئولان اجرایی و مسئولان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد که این نشست‌ها زمینه‌ساز ایجاد ارتباط مؤثر میان نخبگان مقیم استان و نخبگان ساکن تهران با مسئولان کشور شد. چنین نشست هایی بستری مناسب برای هم‌افزایی‌ها واجرای پروژه‌های کاربردی در سطح استان فراهم کرده است.

رئیس بنیاد نخبگان استان زنجان در ادامه به اجرای طرح شهید احمدی روشن اشاره کرد و گفت: این طرح یکی از موفق‌ترین نمونه‌ها در حوزه تعامل نخبگان با دستگاه‌های اجرایی است. در این فرآیند، استادان راهبر به همراه دانشجویان مستعد، طی یک دوره ۹ ماهه روی یک مسئله واقعی که از سوی یک دستگاه اجرایی یا صنعتی مطرح می‌شود، کار می‌کنند.

وی ادامه داد: بخش عمده هزینه‌های نیروی انسانی این پروژه‌ها توسط بنیاد نخبگان تأمین می‌شود. این موضوع هم نخبگان را با چالش‌های واقعی آشنا می‌کند و هم صنایع را از توان علمی نخبگان بهره‌مند می‌سازد.

رسولی با اشاره به دستاوردهای این طرح گفت: در پنج سال گذشته، سالانه بین ۵ تا ۱۰ پروژه در قالب این طرح در استان اجرا شده و امسال نیز ۱۱ پروژه جدید با حمایت مالی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومانی برای هر پروژه تعریف شده است و پیگیر اجرای این پروژه ها هستیم.

وی در پایان سه هدف اصلی بنیاد نخبگان در حوزه شبکه‌سازی را چنین برشمرد: حل مسائل واقعی کشور با استفاده از ظرفیت نخبگان، استفاده از توان علمی آنان در بدنه اجرایی کشور و ایجاد انگیزه برای ماندگاری نخبگان. این اهداف، احساس ارزشمندی را در میان نخبگان تقویت می‌کند و به‌عنوان یکی از مؤثرترین راهکارها برای جلوگیری از مهاجرت آنان و پیشبرد توسعه ملی شناخته می‌شود.

 

https://stnews.ir/short/V9m3O
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: