علمی، پژوهشی و فناوری

نصب کنتورهای هوشمند راهی برای جلوگیری از هدررفت آب کشاورزی

یکی ازروش‌ های دقیق برای سنجش و کنترل میزان برداشت آب چاه‌ های کشاورزی نصب کنتور‌های هوشمند بر روی این چاه‌ ها است که علاوه بر جلوگیری از اضافه برداشت، همچنین به مدیریت بار مصرف در فصل تابستان کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ با توجه به اینکه میزان برداشت چاه‌های کشاورزی در نقاط مختلف کشور بر اساس پروانه صادر شده تعیین می‌شود و برداشت بی‌ رویه از این چاه‌ها به کاهش شدید ذخایر زیرزمینی منجر می‌شود، لازم است از طریق روش‌های نوین میزان برداشت این چاه‌ها کنترل شود.

حسین اسدی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ ای استان مرکزی گفت: در استان مرکزی حدود ده هزار و ۵۰۰ حلقه چاه در بخش‌های شرب، زراعی، صنعتی و خدماتی وجود دارد که تاکنون برای سه هزارچاه کنتورهوشمند نصب شده است.

وی افزود: این کنتورها ابزاری کلیدی برای مدیریت مصرف آب و کنترل برداشت‌های بی‌ رویه است که تا پایان سال جاری، تمامی چاه‌های شرب استان به کنتورهای هوشمند استاندارد و مورد تأیید وزارت نیرو مجهز خواهند شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ ای در ادامه به برنامه‌ های بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: برنامه پنج‌ ساله برش شهرستانی در حال تهیه است که تا اواخر فروردین به فرمانداران ابلاغ می‌شود.

وی بیان کرد: این برنامه با همکاری جهاد کشاورزی و کشاورزان اجرا خواهد شد و در محدوده زمانی مشخص شده، کنتورهای هوشمند در این بخش نیز نصب خواهد شد.

وی افزود: اجرای این طرح نقش مهمی در مدیریت بهینه منابع آب و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز خواهد داشت.

کنتور آب هوشمند کشاورزی در تمام نقاط جهان به عنوان راهی موثر در جهت حمایت از کشاورزی هوشمند، مدیریت پایدار منابع آب و افزایش بهره وری محصول شناخته شده اند. کنتور هوشمند چاه اب کشاورزی در وزارت نیرو، چاه های کشاورزی، منابع آب زیرزمینی و کلیه چاه های کشاورزی و صنعتی که نیاز به کنترل هوشمند است، کاربرد دارد.

این دستگاه ها می توانند به اینترنت متصل شوند و اطلاعات مصرف آب را به صورت آنلاین به دستگاه یا سیستم مرکزی کاربرارسال کنند.

کنتور هوشمند چاه آب کشاورزی از مکانیزم اندازه گیری الکترومغناطیسی برخوردار بوده و به منظور نظارت بر برداشت آب چاه های کشاورزی و منابع آب زیر زمینی طراحی شده است. کنتور هوشمند چاه آب کشاورزی پس از اندازه گیری با دقت بالای میزان جریان لحظه ای تمامی رخدادها و اطلاعات مربوط به روند برداشت آب را طی دوره های زمانی مشخص شده ثبت، ذخیره و به سامانه  مدیریت منابع آب ارسال می نماید.

این دستکاه به حس‌ گرهای ضربه، دما و باز شدن درب کنتور مجهز هستند. این قابلیت به کاربر اجازه می‌دهد تا به راحتی و با دقت بالا اطلاعات لازم را درباره مصرف آب خود دریافت کند. قابل ذکر است که این ابزار اندازه گیری به خروجی رله مجهز هستند. یعنی در صورت بروز وضعیت خطرناک، دستور قطع آب، موتور دیزلی و یا قطع پمپ آب کشاورزی را صادر می‌کنند.

 

نصب کنتورهای هوشمند راهی برای جلوگیری از هدررفت آب کشاورزی
نصب کنتورهای هوشمند راهی برای جلوگیری از هدررفت آب کشاورزی

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

https://stnews.ir/short/VMbmn
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: