پزشکی و سلامت

نظر وزارت بهداشت درباره روغن‌های تراریخته

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن اعلام موضع نسبت به روغن‌های تراریخته گفت: کارگروهی در ارتباط با محصولات تراریخته تشکیل شده که اعضای مختلفی دارد و در حال بررسی محصولات تراریخته هستند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری پویش ملی تغذیه سالم در وزارت بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر این که چرا کشت محصولات تراریخته در کشور ممنوع است اما روغن‌های تراریخته در بازار عرضه می‌شوند؟ اظهار کرد: ما همه محصولات را نمی‌توانیم در کشور تولید کنیم و به همین دلیل این محصولات از کشورهای دیگر وارد می‌شود.

وی افزود: در عین حال کارگروهی در ارتباط با محصولات تراریخته تشکیل شده که اعضای مختلفی دارد و در حال بررسی محصولات تراریخته هستند و تاکنون شواهدی مبنی بر اثر مستقیم محصولات تراریخته بر سلامتی دیده نشده است.

رئیسی همچنین در پاسخ به سوال دیگر تسنیم مبنی بر اهمیت برچسب‌گذاری محصولات تراریخته موجود در بازار برای اطلاع یافتن مصرف‌کنندگان از تراریخته بودن این محصولات ادامه داد: مصرف‌کنندگان ابتدا باید توجه داشته باشند که انواع محصولات از فروشگاه‌ها و مکان‌های مطمئن و مجاز باید خریداری شوند. دوم آن که تمام ویژگی‌های یک محصول باید روی آن درج شود زیرا این موضوع جزو حقوق مصرف کنندگان است که از جزییات و ترکیبات موجود در محصولات اطلاع پیدا و اطمینان حاصل کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بهترین روغن‌ها برای سلامتی بیان کرد: روغن‌های گیاهی دسته‌بندی‌های مختلفی دارند، بهترین روغن کانولاست که نوعی روغن غیراشباع است، همچنین مردم برای طبخ غذاها بهتر است از روغن‌های کانولا، کنجد و آفتابگردان استفاده کنند.

وی با بیان اینکه روغن‌های جامد و حیوانی و روغن‌هایی که تحت عنوان روغن مربوط به یک شهر و استان معروفند عمدتا حاوی روغن‌های اشباع هستند، گفت: مصرف زیاد این روغن‌ها به مردم توصیه نمی‌شود. به طور کلی سومین عامل مرگ و میر در کشور ما مربوط به عوامل تغذیه‌ای است به طوری که دریافت میزان کم امگا3 عامل 5000 مرگ در سال در کشور ماست.

در ادامه این نشست، احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه با اقدامات وزارت بهداشت میزان دریافت اسیدهای چرب ترانس در کشور کاهش پیدا کرده اما هنوز با ایده ال فاصله داریم و باید به سمت اصلاح الگوی مصرف روغن در جامعه حرکت کنیم.

وی تاکید کرد: بهترین و کامل‌ترین نوع روغن، روغن کانولا است به شرطی که حرارت زیادی داده نشود و از لحاط قیمت فرق چندانی با روغن آفتابگردان و ذرت و سویا ندارد. روغن کنجد گرانتر است، درحالی که ارجحیت چندانی بر روغن آفتابگردان و ذرت ندارد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: حذف کامل روغن از رژیم غذایی توصیه نمی‌شود، برخی چربی‌ها برای بدن ضروری است و بدن نمی تواند آنها را بسازد و عدم دریافت آنها از طریق غذا، باعث ایجاد کمبودهایی در بدن می شود.

وی گفت: نکته بعدی، مصرف زیاد کربوهیدرات های تصفیه شده در جامعه است. براساس تحقیقات، در هر جامعه که مصرف چربی کم شود، افراد بقیه انرژی خود را از پروتئین ها دریافت نمی کنند، بلکه به سراغ کربوهیدرات های تصفیه شده می روند که برای سلامتی مضر هستند.

 اسماعیل‌زاده به مردم توصیه کرد که از ماهی در برنامه غذایی خود استفاده کنند. روغن های مایع نباید حرارت داده شوند و برای سرخ کردن از روغن‌های مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

https://stnews.ir/short/46Jz8
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: