علمی، پژوهشی و فناوری

نمایشگاه ایران هلث اقتدارآفرینی فناورانه ایران در حوزه سلامت

رویداد ایران هلث، فرصتی است که برترین توانمندی‌های صادراتی کشور در تمام حوزه‌های دارو، درمان و سلامت به صورت یکپارچه عرضه می‌شود و نمایش‌دهنده اقتدار فناورانه ایران در عرصه سلامت خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی در نشست خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی ایران هلث 1404 که در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان برگزار شد، با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران هلث 1404 با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه دارو، درمان و تجهیزات پزشکی عنوان کرد: رویداد ایران هلث، فرصتی است که برترین توانمندی‌های صادراتی کشور در تمام حوزه‌های دارو، درمان و سلامت به صورت یکپارچه عرضه می‌شود و نمایش‌دهنده اقتدار فناورانه ایران در عرصه سلامت خواهد بود.

قانعی، با بیان این‌که برگزاری نمایشگاه ایران‌هلث، توسط معاونت علمی و با هم‌افزایی همه بخش‌های حوزه سلامت صورت می‌گیرد، ادامه داد: سال‌های قبل هریک از نمایشگاه‌های حوزه سلامت مانند دارو، تجهیزات پزشکی، درمان و...‌ به صورت جداگانه و پراکنده برگزار می‌شد که این پراکندگی، نمایش‌دهنده اقتدار کشور نبود، در حالی که سایر کشورها، با برگزاری همین نمایشگاه‌ها اقتدار ملی و بین‌المللی خود را در این عرصه به نمایش می‌گذارند.

وی افزود: تلاش داریم نمایشگاه ایران هلث، یک رزمایش اقتدار در حوزه سلامت باشد و توانمندی‌های فناورانه کشورمان را به نمایش بگذارد. این رویداد، مواجهه‌ای بین شرکت‌ها است و اقتدار و توانمندی را به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نشان می‌دهد. در این نمایشگاه، شرکت‌های دانش‌بنیان که مزیت آن‌ها تولید در داخل است، می‌توانند برتری خود را به نمایش بگذارند. شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدکننده محصولات ساخت داخل، محصولاتشان را با قیمت پایین‌تری ارائه می‌کنند و واردکننده‌ها در این رقابت موفق نمی‌شوند. بنابراین رویکرد ما در برگزاری این نمایشگاه، حمایت از دانش‌بنیان‌ها برای رقابت در عرصه بین‌المللی و اقتدارآفرینی فناورانه است.

دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی، با بیان این‌که کاهش ارزبری، از اولویت‌های معاونت علمی برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است، ادامه داد: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید داخل، می‌تواند زمینه‌ساز جلوگیری از خروج ارز و صرفه‌جویی شود.

قانعی ادامه داد: در نمایشگاه ایران هلث امسال فرصتی فراهم شده است تا متولیان، مسئولان و مشتریان محصولات دانش‌بنیان حوزه سلامت، از رییس بیمارستان‌ها، مدیران تجهیزات پزشکی استان‌ها، سرمایه‌گذاران و مسوولان وزارت بهداشت، به صورت جامع و یکجا با توانمندی‌های کشور در حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت آشنا شوند. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های صورت گرفته، فرصتی فراهم شده است تا مسئولین از توانمندی‌های ارائه شده در این رویداد بازدید کنند. برای مثال این نمایشگاه فرصت خوبی برای اعضای هیات امنای صرفه‌جویی ارزی است تا ضمن آشنایی با توانمندی‌ شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه سلامت، بتوانند سیاست‌های حمایتی و صرفه‌جویی را متناسب با ظرفیت داخلی اتخاذ کنند.

دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی، فناوری‌های حوزه سلامت را از اولویت‌های ایران هلث 1404 عنوان کرد و افزود: سلامت دیجیتال، حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور، بخش مهمی از نمایشگاه ایران‌هلث 1404 است. در این نمایشگاه، فرصتی برای معرفی روندها و کلان روندهای نوظهور فناورانه فراهم شده است.

وی، به نقش‌آفرینی فناوری‌های نوظهور در توسعه سلامت عمومی اشاره کرد و افزود: امروزه تصاویر رادیولوژی با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی تحلیل می‌شود و به پزشکان در تشخیص دقیق و صحیح‌ کمک می‌کند. معاونت علمی بر اساس همین اهمیت، علاوه بر موضوعات اقتصادی، هدایت‌گری علم و فناوری را در دستور کار قرار داده است و تلاش می‌کند ضمن توسعه بازار محصولات حوزه سلامت، در توسعه فناوری‌های نوظهور این حوزه نقش ایفا کند.

دبیر ستاد زیست فناوری، سلامت و فناوری‌های پزشکی معاونت علمی، با اشاره به بازار 800هزارمیلیارد تومانی حوزه سلامت عنوان کرد:  بازار سلامت، بازار بزرگی است که می‌تواند ضمن کمک به اقتصاد دانش‌بنیان کشور ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، خلق ارزش افزوده و ارزآوری را به ارمغان بیاورد. این نمایشگاه، فرصتی است تا بتوان بخشی از این بازار بزرگ را در مسیر استفاده از توانمندی‌های داخلی، ترویج و فرهنگ‌سازی و ارتقای سواد سلامت و خدمت رسانی به مردم، متناسب با یک اقتصاد پویا و قدرتمند هدایت کرد.

قانعی، با اشاره به سهم قابل توجه شرکت‌های دانش‌بنیان از صادرات محصولات دانش‌بنیان حوزه سلامت عنوان کرد: به طور کلی بیش‌ترین صادرات حوزه سلامت به دانش‌بنیان‌ها و از این میان، بیش‌ترین سهم صادرات به داروهای حوزه زیست‌فناوری مربوط می‌شود، زیرا در منطقه کم‌تر کشوری، زیرساخت تولید داروهای زیست‌فناوری را مانند ایران دارد که موجب شده است، محصولات دانش‌بنیان حوزه زیست‌فناوری به بیش از 17کشور صادر شود.

وی افزود: عدد رسمی صادرات گمرکی دارو چیزی در حدود 200 میلیون دلار است اما به طور غیر رسمی داروها از ایران خارج می‌شود که نشان‌دهنده وجود ظرفیت صادراتی بالای این حوزه است. علاوه بر این، کشورهای اطراف سیاستی اتخاذ کرده‌اند که به تولید داخل، تسهیلات و سهم بیش‌تری اختصاص می‌دهند. بر همین اساس، برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان، تولیدشان را در همان کشورها انجام می‌دهند که این حجم از صادرات هم در آمارهای رسمی گمرک، لحاظ نمی‌شود.

 

https://stnews.ir/short/4PrmR
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: