همایش‌ها و جشنواره‌ها ,پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

در نشست خبری نوزدهمین جشنواره شیخ‌بهایی:

جشنواره شیخ بهایی بستر پیوند میان نوآوری، بازار و سرمایه

نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تلاش ها بر پیوند میان نوآوری، بازار و سرمایه متمرکز شده و هدف این است که بستری برای تعامل میان فن‌آفرینان، فناوران و سرمایه‌گذاران ایجاد شود .

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با حضور مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان، سیدمهدی ابطحی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همچنین سعید آجلی دبیر جشنواره برگزار شد.

جشنواره شیخ بهایی بستر پیوند میان نوآوری، بازار و سرمایه

مهدی جمالی نژاد گفت: فناوری و نوآوری استان اصفهان همیشه سرآمد بوده و هست، سه دوره‌ اصفهان پایتخت بوده و در آن دوران اصفهان در حوزه تکنولوژی و صنعت و نوآوری سرآمد بوده است. اصفهان در آن دوره‌ها مدیرانش نیز تک رشته‌ای نبودند بلکه در علوم مختلف حکیم بوده‌اند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برای اولین بار قاب اقتصادی را برای استان تعریف کرده‌ایم، گفت: یک سطح بزرگ از این قاب اقتصادی استان در حوزه فناوری است و در جنگ اقتصادی و مبادله قدرت  در خیلی از کشورها اگر فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان نباشد آن کشور متضرر خواهد شد به همین خاطر برگزاری جشنواره‌ها از جمله جشنواره شیخ بهایی بسیار پراهمیت است چرا که از این طریق بهترین‌ها شناسایی و انتخاب خواهند شد.

جمالی نژاد فناوری را بعنوان برگ برنده دیپلماسی و دیگر موضوعات مهم عنوان کرد و گفت: در قاب اقتصادی استان اصفهان از 1404 تا 1407 نقشه راه را مشخص کردیم. از جمله شاخص‌های اصلی در این قاب هم رشد اقتصادی، تولید ناخالص استان و میزان سرمایه‌گذاری است. در قاب اقتصادی استان توسعه از چند مسیر تعریف شده است که اولین مسیر که برای ما مهم است توسعه و رشد فناوری است و سهم بسیار بزرگی هم در نظر گرفته شده است.

جمالی نژاد گفت: دومین حوزه توسعه از مسیر سرمایه‌گذاری است، سومین محور از مسیر افزایش صادرات، و مسیرهای بعدی هم افزایش بهره‌وری، تربیت نیروی انسانی، جذب گردشگر و تکمیل طرح‌های نیمه‌فعال استان مشخص شده است.  

وی افزود: ما در این قاب اقتصادی رشد اقتصادی را 8 درصدی تعریف کردیم. برای تحقق آن هم حداقل یک‌هزار همت سرمایه‌گذاری در 4 سال نیاز داریم که براساس نرخ‌های 1403 است و مشخص شده این یک هزار همت چه میزانی برای بخش‌های مختلف برای مثال هوش مصنوعی و غیره  باید در نظر گرفته شود. 

استاندار اصفهان در ادامه اظهار کرد: نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی با توجه به اهدافی که دارد کسب و کارهای فناورانه را رونق خواهد داد، همچنین زمینه شناسایی واحدهای آماده برای ورود به بازار ملی و بین‌المللی را فراهم می‌سازد و زمینه‌سازی برای اثرگذاری فناوری در توسعه پایدار و جهت‌دهی فعالیت‌ها در راستای حل مسائل استان را خواهیم داشت. این جشنواره شرایطی فراهم می‌سازد تا پیوند ایده‌پردازان، طراحان، مبتکران و فعالان اقتصادی برقرار گردد، موجب ترویج فرهنگ خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی فناورانه خواهد شد.همچنین فرصتی برای افزایش امید و تقویت خودباوری در میان جوانان و فعالان این عرصه است.

جمالی نژاد در ادامه به افتتاح دفتر ویژه استاندار در شهرک هم اشاره کرد و گفت: با استقرار دفتری در مجموعه شهرک تحقیقاتی، برنامه‌ای مستمر برای پیگیری حضور و ارتباط با مهمانان داخلی و خارجی در طول هفته خواهیم داشت و ابن اقدام نماد تعهد استانداری جهت پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق استان است. 

سیدمهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیر در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به موضوع وضعیت شهرک و اقتصاد دانش بنیان پرداخت و گفت: به مرور سهم اقتصاد دانش‌بنیان در مجموعه اقتصادی ایران، رشد کرده است و الان کشور بیش از ۱۰هزار شرکت دانش‌بنیان و نزدیک۶۰ پارک علم و فناوری دارد و از این بین سهم استان اصفهان سهم قابل توجهی است. در استان اصفهان یک‌هزار شرکت دانش‌بنیان داریم که‌300 تا از این شرکت‌ها در شهرک مستقرند و شهرک بزرگ‌ترین کلونی شرکت‌های دانش‌بنیان است  

وی افزود: شهرک 762 شرکت از شرکت‌های نوپا تا شرکت‌های دانش‌بنیان دارد. اما سهم اقتصاد دانش‌بنیان بیش از این می‌تواند باشد با توجهی که به آن می‌شود و ارتباطی که در بخش سرمایه‌گذاری با صنعت پیدا می‌شود؛ ما می‌توانیم این سهم را سهم قابل توجه‌تری کنیم.

ابطحی گفت: شهرک در سال 1402 برابر 35 همت گردش مالی و 59 میلیون دلار صادرات داشته است، در 1403بر طبق اطلاعات اولیه که در حال تکمیل است به 50 همت گردش مالی رسیده است. 

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: جشنواره شیخ‌بهایی بعنوان نماد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور و متناسب با رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور رشد کرده است.

ابطحی یادآور شد: اگر در سال‌های اولیه جشنواره، کارآفرینی را ترویج می‌کرد الان محلی است که شرکت‌های نوپا تا فناوری صنعت‌ساز کنار هم هستند، سرمایه‌گذاران و صنایع بزرگ و دولت مردان با هم گفتگو می‌کنند و به نظر می‌آید که بسیار موثر است تا ما نخبگان کشور را نگه داریم برای آنها فضای کسب و کار ایجاد کنیم و به آنها امید بدهیم و آموزش دهیم که خودشان کسب درآمد کنند.

ابطحی ادامه داد: الان در شهرک 9500 نفر کار می‌کنند که 53 درصد آنها زیر 35 سال دارند و 600  نفر آنها دکترا هستند. 

وی گفت: جشنواره نسبت به قبل تغییراتی کرده و می‌توانیم در جشنواره بیستم یک اتفاق بزرگتری هم داشته باشیم. امسال اتفاقات خوبی در بخش بین‌الملل جشنواره افتاده است، نماینده منطقه‌ای و نماینده ملی یونسکو را داریم، نمایندگان فائو، UNDP، سفرا و یک مجموعه‌ای از فعالان اقتصادی چینی. اینها مقدمه‌ای است که اگر سیاستگذاری استان و کشور باشد جشنواره بیستم می‌تواند جشنواره بین‌المللی شیخ‌بهایی باشد و شاید بتوانیم از حضور پارک‌ها و شرکت‌های خارج کشور استفاده کنیم و به بازارهای بزرگتری دست پیدا کنیم. 

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: به نظر می‌آید ما در نقطه بسیار خوبی هستیم هم مدیریت کلان استان توجه به فناوری دارند و هم اتاق بازرگانی و مجموعه اقتصادی و این همگرایی در استان باعث خواهد شد همچنان که دومین استان کشور به لحاظ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان، فرا‌تر از این برویم و استان اصفهان در دنیا و حداقل در منطقه بعنوان یک استان پیشرو باشد.

 

جشنواره شیخ بهایی بستر پیوند میان نوآوری، بازار و سرمایه

سعید آجلی نیز در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: جشنواره شیخ‌بهایی بعنوان قدیمی‌ترین و مهمترین جشنواره در حوزه فناوری از سال ۱۳۸۳ استارت آن توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان زده شد و شهرک در حوزه فن‌آفرینی، کسب‌و‌کار  و فناوری پیشران بوده است. جشنواره نوزدهم نیز از تابستان پارسال کار خود را آغاز و پوستر جشنواره رونمایی و وارد مرحله فراخوان شد. 

 

جشنواره شیخ‌بهایی هدفش ایجاد امیدآفرینی بین فن‌آفرینان است

آجلی با تاکیدبراینکه جشنواره هدفش این است که یک امیدآفرینی بین فن‌آفرینان ایجاد کند، گفت: مخاطبان این جشنواره هم طیف وسیعی را دربرمی‌گیرد از شرکت‌های نوپا و نوآفرین که در مراکز رشد مستقرند تا شرکت‌های بزرگ فناور که در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند. 

دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، گفت: جشنواره شیخ بهایی یک بخش مسابقه‌ای دارد که ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت در اختتامیه برگزار و در آیین اهدای جایزه در روز 25 اردیبهشت، جوایز اهدا می‌شود. 

 

بخش مسابقه‌ای جشنواره 

دبیر علمی نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی با بیان اینکه شیخ بهایی جشنواره‌ای است که اتفاقات مهم در حوزه فناوری طی یکسال را شامل می‌شود، گفت: در بخش مسابقه‌ای سه بخش اصلی فرآیند کسب‌وکار و فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری و فن‌آور صنعت‌ساز است. این جشنواره طیف گسترده‌ای دارد از یک شرکت نوپا تا یک شرکتی که فناور صنعت‌ساز شده و می‌تواند کل کشور را با فناوری و نوآوری که در کارش دارد درگیر صنعت خودش کند. جشنواره تمام طیف‌های فناوران را دربرمی‌گیرد. 

وی گفت: در حوزه کسب و کار شرکت‌هایی می‌توانند اینجا باشند که نوپا هستند و طرح و ایده‌ای دارند که طرح مبتنی بر فناوری است و بحث تجاری‌سازی را می‌خواهند دنبال کنند که ما در جشنواره خیلی خوشحال می‌شویم که در تجاری‌سازی به اینها کمک کنیم. 

 

جزییات ارزیابی و داوری‌های جشنواره شیخ بهایی

وی ادامه داد: در مرحله داوری هم اولین بحث بعد از ثبت نام، ارزیابی است که توسط دبیرخانه انجام می‌شود کارگروه داوری تشکیل شده ۱۵ نفر از مدیران و مدیر عاملان و هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف در تیم داوری این قسمت حضور دارند در بخش فن‌آفرینی هم به همین ترتیب است. 

آجلی تاکید کرد: سعی شده در داوری هم از اعضای هیت علمی‌ها و هم از مدیران و  مدیرعاملان که در صنعت و بخش‌های دولتی هستند، حضور داشته باشند. بعد از داوری اولیه که در کارگروه‌ها انجام می‌شود، بحث‌های تخصصی و داوری‌های آنلاین و ارائه و ارزیابی مرحله نهایی در کارگروه داوری است که بصورت حضوری انجام می‌شود. 

آجلی اعلام کرد: بخش فناوری، شرکت‌ها به دو دسته زیر سه سال و بالای سه سال سابقه فعالیت تفکیک شده‌اند. این تمایز به منظور فراهم شدن رقابت عادلانه بین شرکت‌های نوپا و تثبیت ‌شده لحاظ شده است. همچنین برای شرکت‌های باسابقه، مرحله‌ای تحت عنوان داوری میدانی نیز در نظر گرفته شده است. توجه اصلی در این قسمت علاوه بر خود طرح و ایده و محصول که مبتنی بر فناوری و نوآوری است، شاخص‌های مدیریتی شرکت هم مدنظر قرار می‌گیرد یعنی شرکت‌هایی مدنظر است که پایداری در حوزه فناوری داشته باشند.

 

 جایزه فناوری صنعت‌ساز

وی اظهار کرد: یک بخش هم جایزه فناوری صنعت‌ساز در گرامیداشت مرحوم دکتر شیخ زین الدین است که یک برنده دارد و برنده کسی که در حوزه صنعت به تولید انبوه برسد و محصولی هم که وارد بازار کرده مبتنی بر فناوری باشد. 

 

 ثبت نام 437 طرح از 30 استان

دبیر نوزدهمین جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی به آمارها هم اشاره کرد و گفت: ۴۳۷ طرح از ۳۰ استان ثبت نام اولیه شده بود. ثبت نام‌هایی که استاندارد لازم را برای ورود به مرحله داوری داشتند، تعداد ۲۲۱ طرح از ۲۵ استان وارد مرحله مرحله داوری شدند.

 

25 طرح به مرحله فینالیست رسیدید

وی در خصوص طرح‌هایی که وارد مرحله داوری شده بودند گفت: در بخش طراحان کسب و کار ۱۰۵ طرح وارد مرحله داوری شدند، در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری نوپا ۶۲ طرح، و در بخش فن آفرینی و تجاری سازی رشد یافته تعداد ۵۴ طرح وارد مرحله داوری شدند. در طراحان کسب و کار در مرحله اول از 105 طرح 35 طرح توسط هیئت داوران به مرحله تخصصی طرح رفتند و در نهایت ۷ طرح فینالیست داریم که روز سه شنبه همین هفته داوری در شهرک انجام‌می‌شود. همچنین در دو بخش نوپا و رشد‌یافته به ترتیب ۸ و ۱۰ طرح به فینالیست رسید، که ۲۳ اردیبهشت در ساختمان ابوریحان داوری خواهد شد. 

 

 فراخوان چهار جایزه ویژه در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی

وی گفت: اتفاقی که در نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی افتاد این بود که چهار جایزه ویژه بصورت مجزا به مرحله فراخوان پوستر رفت و ثبت نام انجام شد. 

آجلی در توضیح جوایز ویژه این دوره گفت: سال‌های قبل جایزه ویژه از بین همین طراحان و فن‌آفرینان انجام می شد ولی امسال مجزا روی سایت ثبت نام باز و انجام شد.

 

جایزه ویژه پویا‌نمایی 

وی در ادامه گفت: شهرک علمی و تحقیقاتی سال‌ها دنبال این بود که در حوزه هنری و صنایع خلاق هم ورود پیدا کنند که به لطف و حمایت معاونت علمی و فناوری امسال جایزه ویژه پویا‌نمایی را داریم در حوزه استدیو و شرکت‌ها و تیم‌های نوپا. خبرهای خوبی در حوزه فناوری هنری در راه است.

دبیر نوزدهمین جشنواره شیخ بهایی ادامه داد: برای پویا نمایی هدفگذاری انجام شد و نکته اصلی اینکه در پویانمایی دنبال اثر نیستیم، دنبال فرآیند کسب و کار این حوزه هستیم. رسالت اصلی شهرک است که اگر جزایر به هم ناپیوسته وجود دارد بتوانیم کنار هم قرار دهیم و آنها را با شرکت‌های بزرگ درگیر کنیم و کمک کنیم. در دو سه سال آینده ایران در این حوزه خواهیم دید که پویا نمایی یک صنعت خیلی بزرگ خواهد شد چه در حوزه پویا نمایی و چه در حوزه بازی.

 

جایزه ویژه ict  

وی ادامه داد: همچنین با صحبت‌هایی که شد مجموعه پارک فاوای تهران هم جایزه‌ای در سه محور اصلی تعریف کردند و کلید واژه آن هوش مصنوعی است که در ناترازی انرژی و آب و انرژی و کشاورزی و اقتصاد دیجیتال است.

 

جایزه ویژه مدیریت شهری

وی گفت:جایزه ویژه دیگر هم جایزه مدیریت شهری است که تا به حال دو دوره برگزار کردیم و منتخبین با شهرداری اصفهان منجر به قرار داد شده‌است. الان سومین دوره را داریم برگزار می‌کنیم. امسال هم در چند حوزه محیط زیست و حمل و نقل شهری و... وارد شده‌است.  نکته مهم این است که این جایزه دارد به بلوغ می‌رسد با شهرداری مشهد هم صحبت‌هایی انجام شده سال آینده حاضرند بیایند کمک این بخش باشند اگر بشود تبریز هم درگیر کنیم جایزه مدیریت شهری در حوزه کلان شهرها را باید در جشنواره ببینیم. 

 

جایزه ویژه عماد

آجلی گفت: جایزه ویژه دیگر جایزه عماد است که در حوزه کارآفرینی اجتماعی و عام المنفعه است. معمولا در دوره‌های قبلی حمایت در جایزه می‌کرده اما امسال در حوزه آموزش و توسعه کارآفرینی و سلامت سالمندان و  انرژی‌های تجدیدپذیر پذیر ورود کرده است. 

 

35 طرح در بخش جوایز ویژه به فینالیست رسیدند

وی اظهار کرد: در این بخش جوایز ویژه در پویانمایی تعداد ۲۵ طرح داریم که ۱۲ طرح به فینالیست رسیدند .  ICT هم ۲۹ طرح که ۷ طرح انتخاب شدند و هفته گذشته برگزیدگان پیشنهاد و داوری‌ها انجام و ۳ طرح برگزیده شد. جوایز آن در ابتدا۴۵۰ میلیون تومان تعریف شده بود که با توجه به طرح‌ها جایزه تا ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. همچنین تسهیلات یک تا ۴ میلیون تومانی پیشنهاد دادند و حتی استقرار در پارک فاوای تمام استان‌ها پیشنهاد شده است. 

دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: در مدیریت شهری تعداد ۱۰ طرح به فینال رسید که فردا فینالیست‌ها ارایه در حضور داوران خواهند داشت. جایزه مدیریت شهری نیز ۶۰۰ میلیون تومان هم جوایز تعیین شده امیدواریم جوایز بالاتر برود. در عماد هم شش طرح به فینال رسیدند که روز پنج شنبه در مرحله نهایی دو طرح انتخاب شد و جوایز هم ۳۵۰ میلیون تومان بود که به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت دو جایزه ۳۰۰ و ۲۰۰ میلیون تومان است.

 

رشد35درصدی جوایز بخش مسابقه‌ای    

وی گفت: در بخش مسابقه‌ای ما دومیلیارد و۴۰۰ میلیون تومان جایزه داریم که نسبت به سال گذشته تقریبا 35 درصد افزایش داشته است. 

آجلی به بخش‌برنامه‌های جانبی هم اشاره کرد و گفت: چهارشنبه و پنج شنبه با برنامه افق‌های  علمی و بین‌المللی کلید خواهد خورد. برنامه‌ای که در حوزه بین‌الملل وارد شدیم در این برنامه نمایندگانی از کشور چین در حوزه بریکس هستند، نماینده یونسکو، چندین سفیر هستند که وارد می‌شوند، یکسری شرکت‌ها هم ارائه دارند و چندین تفاهمنامه هم انجام خواهد شد در حوزه بین‌المللی و در حوزه خلیج همیشه فارس. 

وی دیگر برنامه‌های این جشنواره را نیر مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: نمایشگاه فناوری هم داریم که معرفی دستاوردهایی است که وجود دارد، همچنین مهمترین قسمت با توجه به شعار سال «پل‌سرمایه‌گذاری» است، سال قبل جهش تولید با مشارکت مردم بود که ما سکوهای تامین مالی را آورده بودیم. امسال در رویداد سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و شتاب دهنده‌ها و سرمایه‌گذارانی که دعوت شده‌اند و رویداد دریچه به آینده هم برگزار می شود، سال گذشته هم داشتیم که بحث  آن  راجع به فناوری‌های آینده و رویش و ریزش در دنیای فناوری است. در آیین اعطا هم 10 جایزه در بخش مسابقه‌ای و احتمالا 10 جایزه در بخش جوایز ویژه خواهیم داشت. 

انتهای پیام/

 

https://stnews.ir/short/VwyLz
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: