پزشکی و سلامت

همگام با پویش ملی تغذیه سالم؛

همه چیز درباره خواص، فواید و کاربردهای روغن زیتون

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در این خصوص تصریح کرد: روغن زیتون، به ویژه در نوع بکر و فرابکر آن، به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و ویتامین E، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید اولئیک (حدود 70 درصد) یک روغن ممتاز است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از شیراز،  ساره موزه کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز تصریح کرد: روغن زیتون نه تنها برای قلب، بلکه برای پوست نیز بسیار مفید است. برخی از افراد روغن زیتون را به دو نوع می‌شناسند؛ با بو و بدون بو!

وی ادامه داد: حال آنکه روغن زیتون انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص و کارایی منحصر به خود را دارند. به دلیل همین تنوع در نوع روغن زیتون، قیمت‌های متفاوتی نیز به آن‌ها اختصاص داده شده است.

او در همین خصوص گفت: تفاوت انواع روغن زیتون‌ در نحوه و میزان فرآوری و روغن‌ گیری آنها از میوه درخت زیتون است. در یک نوع دسته‌بندی، روغن زیتون به 3 نوع فرابکر، بکر و تصفیه شده تقسیم می شود.

به گفته این کارشناس، برای انتخاب نوع روغن زیتون از نظر خواص تغذیه ای به ترتیب روغن زیتون فرابکر، بکر و تصفیه شده مناسب است. 

وی ادامه داد: از نظر طعم نیز روغن زیتون بکر طعم ملایم ‌تری از روغن زیتون فرابکر دارد. روغن زیتون بکر، در دسته روغن ‌های زیتون بودار قرار دارد و در زمان خوردن این نوع روغن، طعم و بوی زیتون کاملا حس می‌شود.

ساره موزه کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: استفاده از روغن زیتون بکر و فرابکر به دلیل نقطه دود پایین، برای سرخ کردن ممنوع است و تنها امکان استفاده در پخت و پز و سالاد را دارد، اما نوع تصفیه شده آن امکان استفاده برای سرخ کردنی های سطحی را دارا است.

وی با اشاره به اینکه روغن زیتون را نیز مانند دیگر روغن ها نمی‌توان برای طولانی ‌مدت حرارت داد، تصریح کرد: احتمال تشکیل برخی ترکیبات سرطان ‌زا در چنین شرایطی وجود خواهد داشت.

او در این باره خاطرنشان کرد: هر دو نوع روغن زیتون بکر و فرابکر تصفیه نشده هستند. فرآیند تولید این نوع روغن زیتون به گونه‌ای است که از مواد شیمیایی و گرما برای استخراج روغن از میوه زیتون استفاده نمی‌شود و تنها با فشار روغن زیتون استخراج می شود.

وی گفت: هر دو میزان بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدانی و اسید چرب امگا9 دارند که برای قلب و عروق و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید هستند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: روغن زیتون تصفیه شده به گونه‌ای فرآوری می شود که بی ‌بو است و درجه حرارت بیشتری را نسبت به روغن زیتون بکر تحمل می‌کند. در نتیجه می‌توان گفت که روغن زیتون تصفیه‌ شده علاوه بر پخت ‌و پز و سالاد، برای سرخ کردنی سطحی نیز مناسب است.

او به نکته اشاره کرد و گفت: این روغن به دلیل تصفیه شدن، بو و مزه تندی ندارد و برای کسانی که به بو و مزه روغن زیتون بکر علاقه‌ای ندارند، مناسب است.

وی در پایان ادامه داد: روغن زیتون تصفیه ‌شده برای تفت دادن بسیار مناسب است، اما بهتر است این کار با شعله کم و مدت زمان کوتاه ‌تر صورت بگیرد.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/NEyE1
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: