پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

همکاری معاونت علمی و صنعت نفت برای توسعه هوش مصنوعی در پتروشیمی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، با تاکید بر اینکه هر صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد و از فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی بهره نبرد، محکوم به شکست است، گفت: برگزاری رویدادهایی مانند پتروفن که می‌توانند زمینه را برای شناسایی و برجسته‌سازی مدیرانی که با اقدامات عملی، نوآوری را به واقعیت تبدیل کرده‌اند، فراهم کنند، مؤثر است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :

حسین افشین امروز در نشست خبری رویداد پتروفن که در محل کوشک وزارت نفت برگزار شد، از آمادگی این معاونت برای ارائه برنامه‌ها به منظور حمایت و کمک به صنعت پتروشیمی با بهره گیری از فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی خبر داد.

وی صنعت پتروشیمی را یکی از صنایع پیشران کشور دانست که نقش بی‌بدیلی در اقتصاد ایران دارد و افزود: این صنعت علاوه بر ارزآوری زمینه‌ساز و تکمیل کننده زنجیره‌های پایین ‌دستی و ایجاد ارزش افزوده در کشور است، ولی در برخی موارد شاهد عدم تکمیل این زنجیره‌ها هستیم که علت آن کمبود منابع بودجه‌ای یا سیاست‌گذاری‌ها است که صرفاً به سودآوری کوتاه‌مدت توجه دارد و ادامه مسیر زنجیره ارزش رها می‌شود.

افشین با تاکید بر لزوم افزایش تعداد محققان صنعت پتروشیمی در کشور اظهار کرد: این حوزه با چالش‌هایی مواجه است که باید در صدد رفع آن اقدام کنیم.

معاون علمی رئیس‌جمهور یکی دیگر از چالش‌های اساسی صنعت پتروشیمی را کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه و فناوری‌های نوین عنوان کرد و یادآور شد: فناوری‌های روز به سرعت در حال پیشرفت هستند و اگر ما نتوانیم خود را با این تغییرات هماهنگ کنیم، در بلندمدت با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد؛ از این رو هر صنعتی که تحقیق و نوآوری را جدی نگیرد، محکوم به شکست است. بر این اساس با آغاز حرکت در مسیر هوشمندسازی صنعت پتروشیمی باید گامی جدی در جهت تحول این صنعت برداریم.

وی به برگزاری رویداد پتروفن اشاره کرد و با بیان اینکه این رویداد در دی ماه سال جاری برگزار می شود، خاطرنشان کرد: یکی از نکات مثبت این همایش، تقدیر از مدیران نوآور است. این تقدیر صرفاً جنبه نمادین ندارد، بلکه هدف آن شناسایی و برجسته‌سازی مدیرانی است که با اقدامات عملی، نوآوری را به واقعیت تبدیل کرده‌اند.

افشین خاطر نشان کرد: ضروری است نوآوری در صنعت، نمایشی نباشد. صرف تأسیس مراکز نوآوری و هزینه‌کرد بدون نتیجه، تنها به هدررفت منابع منجر خواهد شد.

وی اضافه کرد: اتفاقی که در این همایش رخ داده، این است که با دقت زیاد، مدیرانی شایسته انتخاب می‌شوند که نوآوری‌های عملی و ملموس داشته باشند.

وی این رویداد را فرصت مهم برای تعامل شرکت‌های دانش‌بنیان، محققان و دانشگاهیان با صنعت پتروشیمی توصیف کرد و افزود: در این تعاملات، نیازهای واقعی صنعت، شناسایی و راه‌حل‌هایی مبتنی بر توانمندی‌های داخلی ارائه می‌شود. بررسی سه دوره گذشته نشان می‌دهد که همایش پتروفن روندی صعودی و موفقیت‌آمیز داشته و امسال نیز این مسیر با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.

افشین گفت: پتروفن بستری برای ارائه نوآوری‌ها و دستاوردهای صنعت پتروشیمی خواهد بود.

وی گفت: در این نمایشگاه با استفاده از فناوری‌های نوظهور، از جمله هوش مصنوعی، مسیر هوشمندسازی صنعت پتروشیمی آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران نیازمند تحولات جدی است و این تحول جز با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های پیشرفته ممکن نخواهد بود. از این رو، همایش پتروفن، با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش‌های چندماهه تیم برگزارکننده می‌تواند نقشی کلیدی در این مسیر ایفا کند.

https://stnews.ir/short/4k818
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: