پزشکی و سلامت ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

یک دستاورد بین‌المللی برای ایران ثبت شد

ثبت موفق نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن دنیا در سمنان

پژوهشگران جهاددانشگاهی استان سمنان موفق به انجام نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی شدند، که می‌تواند آینده پزشکی بازساختی را متحول کند.این پیوند به عنوان نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در دنیا نامیده می‌شود و مرحله نخست آن شامل کاشت در زیر پوست دام سبک است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در دنیا در مدل حیوانی در مرکز تخصصی به‌نژادی دام سبک جهاد دانشگاهی استان سمنان انجام شد.

این پیوند که به عنوان یک دستاورد بین‌المللی شناخته می‌شود، با همکاری و سرپرستی پروفسور الکساندر سیفعلیان، استاد نانو تکنولوژی و پزشکی بازساختی و دانشمند ایرانی مقیم انگلستان، صورت گرفت.

 دکتر علی منصفی‌راد، رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان، در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت:این پیوند به منظور آغاز فاز پیش بالینی بررسی زیست سازگاری گرافن با کاشت نمونه اولیه در بافت زیرجلدی گوسفند انجام می‌شود.

وی همچنین از این طرح به عنوان بخشی از طرح ملی کانکت یاد کرد که با هدف جذب نخبگان علمی ایرانی مقیم خارج از کشور اجرایی شده است.

منصفی‌راد تصریح کرد: این پیوند به عنوان نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در دنیا نامیده می‌شود و مرحله نخست آن شامل کاشت در زیر پوست دام سبک است.

وی افزود: در یک بازه ۶ ماهه اثرات باکتریایی و ویروسی این پیوند کنترل خواهد شد و در مرحله دوم، این پیوند به تاندون بافته شده در دام سبک منتقل می‌شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان همچنین مرحله بعدی این طرح را کارآزمایی بالینی بر روی انسان معرفی کرد و ابراز امیدواری کرد که با موفقیت در این مراحل، شاهد تولید تاندون در اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور در مهدیشهر خواهیم بود.

پروفسور الکساندر سیفعلیان نیز در این مراسم گفت: آسیب دیدگی تاندون‌ها از جمله صدمات مرسوم است که منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد می‌شود.

 وی هدف این طرح را ارتقاء کارایی جراحی پیوند تاندون با استفاده از نانوکامپوزیت‌های بر پایه گرافن دانست و تاکید کرد : این محصول دارای ویژگی‌های منحصر به فردی از جمله مقاومت کششی بالا و زیست سازگاری است.

پروفسور سیفعلیان یادآور شد: این موفقیت علمی نشان‌دهنده توانمندی‌های جهاددانشگاهی استان سمنان در حوزه پزشکی بازساختی و نانو تکنولوژی است و امید می‌رود که با ادامه این پروژه، این مرکز به قطب فناوری‌های نوین در ایران و جهان تبدیل شود.

وی با تأکید بر عزم جدی جهاددانشگاهی استان سمنان برای اجرای این طرح کلان پژوهشی، اظهار داشت: این اراده قوی موجب انگیزه من برای پیاده‌سازی این پروژه در داخل کشور شد تا پس از انجام موفقیت‌آمیز فرآیند پیش بالینی و آزمایش در مدل حیوانی، تولید تاندون مصنوعی و پیوند آن در انسان آغاز خواهد شو  پیش‌بینی می‌شود که ظرف مدت ۲ سال آینده به این مرحله برسیم./ انتهای خبر 

 

https://stnews.ir/short/erwlz
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: