مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: کاهش میداندید و کاهش کیفیت هوا در شهرستان اصفهان و ۱۶ شهرستان استان طی امروز با شاخص ناسالم برای عموم گردید و پیشبینی میگردد این شرایط تا روز شنبه تداوم یابد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: نفوذگرد و غبار با شاخص ناسالم برای عموم در اثر وزش تند بادهای فصلی و خیزش کانونهای گرد و خاک طی چند روز اخیر از مناطق شرق و شمال استان و مناطق کویری هممرز استان از جمله استانهای قم و سمنان منجر به کاهش میداندید و کاهش کیفیت هوا در شهرستان اصفهان و ۱۶ شهرستان استان طی امروز با شاخص ناسالم برای عموم گردید و پیشبینی میگردد این شرایط تا روز شنبه تداوم یابد.
وی گفت: خشکسالی و کم بارشی، بیابانزایی، تخریب پوششهای گیاهی و عرصههای طبیعی، تغییر کاربریها، رهاشدن مزارع بدلیل عدم تامین آب و وزش تندبادهای گرم تابستانی از دلایل خیزش کانونهای گرد و غبار میباشد.
شیشهفروش اعلام کرد: در این رابطه جلسه کارگروه تخصصی مقابله با آثار گرد و غبار تشکیل و ضمن ابلاغ توصیههای بهداشتی و خود حفاظتی توسط مرکز بهداشت در برابر گردوخاک برای عموم و بخصوص بیماران در جهت پیشگیری از تشدید اثرات این پدیده با ابلاغ وظایف هر بخش و نظارت اداره حفاطت محیطزیست برای انجام تکالیف بخشهای موظف برنامهریزی گردید.
وی ادامه داد: در این رابطه توصیهها شامل عدم ورزش و فعالیتهای بدنی در محیطهای باز، استفاده از ماسک استاندارد، عدم حضور بیماران قلبی و ریوی و دارای بیماری خاص در محیطهای باز و ترافیکی، جلوگیری از هر اقدامی که منجر به افزایش آلودگی هوا گردد از جمله فعالیتهای معدنی، خاکورزی. آتش زدن بقایای گیاهی، عملیات ساختمانی و مواردی از این قبیل است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در استان اصفهان تا کنون یک میلیون و ۵۰۵ هزار هکتار کانونهای بحرانی فرسایش بادی در ۱۴ شهرستان شناسایی و مطالعه شده است. ۳۱۰ هزار هکتار تا کنون عملیات نهالکاری و بیابانزدایی و ۳۰ هزار هکتار مالچ پاشی،۳۰۰ کیلومتر باد شکنهای زنده و غیر زنده در کانونهای شناسایی از جمله در کاشان، آران و بیدگل، نایین، اردستان، خورو بیابانک، بادرود، برخوار، ورزنه، کوهپایه، هرند، شرق اصفهان و ... اجرایی گردیده است و۱۵۰ هزار هکتار از کانونها در اولویت اجرای طرحهای نهالکاری میباشد.
وی ادامه داد: استان اصفهان علاوه بر کانونهای گرد و خاک با منشا داخلی تحت تاثیر کانونهای گرد و خاک از مناطق کویری هم مرز با استان از جمله قم، سمنان، یزد و مرکزی میباشد که لازم است سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای تداوم اجرای طرحهای بیابانزدایی و کنترل گرد و خاک نسبت به تامین اعتبارات مورد نیاز استان در کانونهای اولویتدار در شهرستانهای کاشان، اران و بیدگل، نایین، شرق اصفهان، ورزنه و هرند اقدام و وزارت نیرو در جهت تسریع در اجرا ی طرح احیای زایندهرود و تالاب گاوخونی و تکمیل طرحهای در دست اجرا در حوضه زایندهرود و سایر دشتهای استان از جمله کاشان و آران و بیدگل و نیز تامین حقابههای قانونی کشاورزان و حقابههای زیست محیطی و فضای سبز اقدام نمایند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53