دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد:

کیت تشخیص و درمان هدفمند سرطان در اصفهان ساخته شد

استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از طراحی و ساخت کیتی برای ردیابی ناپایداری میکروساتلیت‌ها (MSI) خبر داد و گفت: این کیت، که نمونه‌ای بومی‌شده از مدل آمریکایی است، می‌تواند در تشخیص و درمان هدفمند سرطان، به‌ویژه سرطان روده و رحم، تحولی ایجاد کند و نتایج آزمایشگاهی از این کیت هم فوق‌العاده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: محمدامین طباطبایی‌فر، استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی پزشکی ایران و عضو مرکز تحقیقات بیماری‌های ارثی کودکان، در نشست ترجمان دانش این دانشگاه، طرح  پژوهشی  تحت عنوان «ارزیابی و بهینه‌سازی تعیین ژنوتیپ مارکرهای تکراری برای ردیابی ناپایداری STR کوتاه پشت سر هم میکروساتلیت‌ها به منظور ساخت کیت» را  ارائه کرد.

طباطبایی‌فر در خصوص اهمیت این پژوهش اظهار کرد: سرطان روده یکی از سرطان‌های شایع است و ما به دنبال شناسایی نشانگرهایی هستیم که می‌توانند در روند درمان تاثیر گذار باشند.

استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مکانیسم این پژوهش مورد اشاره قرار داد و گفت: ناپایداری میکروساتلیت‌ها (MSI) مجموعه‌ای از تغییرات در سطح ژنوم است که در اثر اختلال در سیستم ترمیم سلولی ایجاد می‌شود.

وی در ادامه افزود: این تغییرات در سلول‌های مختلف متفاوت بوده و تشخیص آن‌ها برای درمان‌های نوین سرطان اهمیت بالایی دارد. یکی از راهکارهای درمانی، ایمنی‌درمانی است که نیازمند شناسایی دقیق MSI در نمونه‌های توموری است. کیتی که در این پژوهش طراحی شده است، این امکان را فراهم می‌کند.

 

توسعه پزشکی فرد محور

عضو هیئت‌مدیره انجمن علمی پزشکی ایران با تأکید بر ضرورت گذار از روش‌های درمانی پرعارضه، افزود: شیمی‌درمانی یکی از روش‌های رایج اما پرعوارض درمان سرطان است؛ ما به‌دنبال توسعه پزشکی فرد محور هستیم و این پژوهش، گامی در همین راستا محسوب می‌شود. با استفاده از این کیت، امکان تغییر نوع درمان برای بیماران وجود دارد، به‌طوری که به‌جای شیمی‌درمانی، بتوان به سمت ایمنی‌درمانی حرکت کرد.

استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه این کیت نسخه‌ای بومی‌شده از نمونه آمریکایی است، تصریح کرد: چرا با افتخار می‌گوییم این کیت کپی نمونه آمریکایی است؟ زیرا این کیت در زمان دلار 3 هزار تومانی، با قیمت ۱۰ میلیون تومان وارد می‌شد و اکنون به‌دلیل تحریم‌ها و قیمت بسیار بالای آن، دیگر در ایران در دسترس نیست. ما این کیت را به‌طور کامل بررسی و بازطراحی کردیم و اکنون نتایج آزمایشگاهی آن فوق‌العاده است. در صورت نهایی شدن، این کیت می‌تواند در اختیار مراکز و آزمایشگاه‌های کشور قرار گیرد.

استاد تمام گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مکانیسم در توضیح ویژگی‌های این کیت گفت: در حال حاضر، پاتولوژیست‌ها ناچارند از تکنیکی به نام (IHC) استفاده کنند که دقت و حساسیت پایینی دارد و گاهی نتایج گمراه‌کننده ارائه می‌دهد. اما این کیت با دقت بالاتر، تشخیص MSI را ممکن می‌سازد. علاوه بر سرطان روده، این کیت می‌تواند در تشخیص و درمان سرطان رحم نیز کاربرد داشته باشد.

طباطبایی‌فر درباره روند اجرای این پژوهش اظهار کرد: این پروژه طی سه تا چهار سال با همکاری دو دانشجوی دکتری، سه دانشجوی کارشناسی ارشد و چندین متخصص بالینی انجام شده است. خوشبختانه این پژوهش به مرحله‌ای رسیده است که می‌توانیم ادعا کنیم فاصله چندانی با تولید نهایی این کیت نداریم.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/4yv77
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: