مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
فوق تخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی گفت: هنگامی که فرد دردی را احساس می کند در اسرع وقت کمک بخواهد و سریع به مراکز درمانی مراجعه نماید که این خود کمک بزرگی به خود است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :
دکتر نکیسا خوانساری در گفتگو با خبرنگار پایگاه علم و فناوری پیرامون بیماری های قلبی علی الخصوص سکته قلبی اظهار کرد: یکی از مهم ترین نکات در سکته قلبی تشخیص و اقدام به موقع است.
وی افزود: هنگامی که فرد دردی را احساس می کند در اسرع وقت کمک بخواهد و سریع به مراکز درمانی مراجعه نماید که این خود کمک بزرگی به خود است.
فوق تخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی گفت: مهم ترین علامت مشخصه که یک سکته قلبی می تواند داشته باشد دردهای قفسه سینه ای است که معمولا فشارنده است و به پشت یا دست و پا، قلب تیر می کشد و با انجام فعالیت، این درد بیشتر می شود؛ با استراحت و مصرف قرص های زیرزبانی معمولا درد کاهش می یابد که یکسری علائم نیز به همراه دارد.
خوانساری ابراز کرد: این موارد به طور معمول وجود دارد و دردهای قلبی به این شکل است، اما دردهایی که همه این خصوصیات را نداشته باشد می تواند نشان دهنده سکته قلبی باشد؛ بنابراین بروز هر درد یا تنگی نفس که در فرد اتفاق می افتد بهتر است بررسی زمینه ای از نظر قلبی و عروقی انجام شود.
وی در خصوص علت های زمینه ای که منجر به بیماری قلبی و عروقی می شود، عنوان کرد: از آن علت ها می توان به دیابت، فشارخون، سابقه ژنتیکی، مصرف دخانیات که مهم ترین مورد است، رژیم غذایی مناسب، رژیم غذایی چرب شامل چربی های ترانس که در غذا استفاده شده باشد، مواد غذایی پرنمک که برای نگهداری آنها استفاده می شود و می تواند بیشتر به ایجاد درگیری و آرتریواسکلروزِ(تصلب شرایین) عروق کرونر و بعد به سکته های قلبی منجر می شود، استرس های فرد و تغییرات روحی روانی در بروز سکته قلبی بسیار موثر است؛ علاوه بر درد قفسه سینه، تنگی نفس نیز از جمله علائم مهم است؛ همچنین یکسری علائم دیگر وجود دارد، از قبیل: تعریق سرد، تهوع و... که باید مورد توجه قرار گیرد.
فوق تخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی بیان کرد: مهم ترین نکته، اقدام سریع تر درمانی و شخصی است؛ وقتی تهوع اتفاق می افتد فرد با هر دردی که دارد بهتر است به مراکز درمانی مراجعه نماید تا بررسی شود؛ بررسی های اولیه که برای تشخیص سکته های قلبی صورت می گیرد بررسی نوار قلب بیمار است و ممکن است با یک یا دو نوار قلب هم به نتیجه نرسیم و نیاز باشد نوارهای قلبی سریالی و پشت سرهم از بیمار گرفته شود؛ همچنین آزمایش آنزیم های قلبی هم لازم است از فرد گرفته شود.
خوانساری یادآور شد: روش تشخیصی دیگر که وجود دارد اکوکاردیوگرافی است که به دقت می تواند ساختار قلب و بیماری زمینه ای قلب و دریچه های قلب را در کنار آن نشان دهد و یکسری تشخیص افتراقی هایی برای دردهای قفسه سینه داریم که می توانیم با اکوکاردیوگرافی به خوبی تشخیص دهیم.
وی ابراز کرد: در کنار اینها و کمکی که از نوار قلب و اکوکاردیوگرافی می گیریم و تشخیص سکته قلبی را به اثبات می رسانیم؛ درمان های دارویی را برای بیمار باید با دقت و به سرعت شروع کنیم و اقدام دیگر این است که در دقایق اولیه بیمار تحت آنژوگرافی اورژانسی قرار گیرد و آن رگی که منجر به سکته قلبی شده، بررسی شود و در صورتی که لازم باشد اقدام مناسب درمانی برای بیمار انجام شود.
خوانساری گفت: بسیار مهم است که ریزفاکتورها شناخته، بررسی و برطرف شود و اگر دردی ایجاد شود، اقدام سریع تری از طرف خود بیمار صورت گیرد تا اقدامات مناسب بعدی به سرعت و بهتر توسط مراکز درمانی انجام شود.
فرزانه کیان پور
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48