مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و فوق تخصص گوارش با ارائه طرح پژوهشی «بررسی فراوانی بروز سندروم روده تحریکپذیر و عوامل مرتبط با آن در ۴ سال پس از همهگیری گاستروانتریت شیگلایی در استان اصفهان»، اعلام کرد: در این مطالعه، ۶۲۰ بیمار بررسی شدند که ۲۲۰ نفر از آنها به این عفونت مبتلا بودند. یافتهها نشان داد افرادی که در آن زمان دچار عفونت رودهای شدند، تا پنج برابر بیشتر از سایرین به سندروم روده تحریکپذیر مبتلا شدند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : دکتر مریم سهیلی پور اظهار کرد: سندروم روده تحریکپذیر یکی از بیماریهای عملکردی دستگاه گوارش است که شیوع بالایی در جوامع مختلف دارد و بسته به سبک زندگی، ممکن است تا ۲۰ درصد یا بیشتر از جمعیت را تحت تاثیر قرار دهد. در برخی جوامع، از هر پنج نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست. این بیماری در میان افرادی که استرس کاری یا شغلی بیشتری دارند، شیوع بالاتری دارد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگرچه علت دقیق بروز این بیماری هنوز مشخص نیست، اما میدانیم که عوامل متعددی از جمله عفونتهای گوارشی میتوانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. بیماریهای عملکردی گوارش اغلب چندعاملی هستند و عوامل مختلفی در بروز آنها نقش دارند.
وی افزود: مطالعات نشان داده است افرادی که به عفونتهای دستگاه گوارش، از جمله عفونتهای ویروسی یا باکتریایی، مبتلا میشوند، در سالهای بعد بیشتر در معرض ابتلا به سندروم روده تحریکپذیر و سایر بیماریهای عملکردی گوارش قرار دارند. این موضوع در مطالعه ما نیز تأیید شد.
سهیلیپور با اشاره به همهگیری گاستروانتریت شیگلایی در سال ۱۳۹۴ در استانهای اصفهان و چهارمحالوبختیاری گفت: این همهگیری باعث بروز اسهال خونی در تعداد زیادی از افراد شد و در نهایت مشخص شد که عامل آن گاستروانتریت شیگلایی بوده است.
دکتر سهیلی پور تصریح کرد: در این مطالعه، ۶۲۰ بیمار بررسی شدند که ۲۲۰ نفر از آنها به این عفونت مبتلا بودند.
وی افزود: نتایج نشان داد افرادی که در آن زمان دچار عفونت رودهای شدند، تا پنج برابر بیشتر از سایرین به سندروم روده تحریکپذیر مبتلا شدند.
وی اظهار کرد: مطالعه ما نشان داد افرادی که سطح تحصیلات بالاتری داشتند یا میزان استرس و اضطراب بیشتری تجربه میکردند، شیوع بالاتری از سندروم روده تحریکپذیر داشتند.
این فوق تخصص گوارش افزود: همچنین، مدت بستری و شدت بیماری نیز از عوامل تأثیرگذار در ابتلا به این بیماری بودند.
عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با تاکید بر اهمیت تقویت سیستم رجیستری در پایش بیماریها گفت: یکی از نقاط ضعف در کشور ما، نبود سیستم رجیستری قوی برای بیماریهایی مانند گاستروانتریت است. اگرچه در سالهای اخیر، پس از کرونا، سیستم رجیستری در بیمارستانهای خورشید و الزهرا تقویت شده است، اما همچنان در زمینه پایش بیماریهای فراگیر نیاز به توسعه بیشتری داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در کشورهای دیگر، وجود سیستم رجیستری پیشرفته به محققان کمک میکند تا دادههای جامعتری برای انجام مطالعات داشته باشند. این در حالی است که ما در کشور خودمان برای اولین بار چنین جمعیت بزرگی را بررسی کردیم.
دکتر سهیلیپور با تاکید براینکه شناخت عوامل مؤثر در بروز سندروم روده تحریکپذیر میتواند به ما کمک کند تا بیماران را برای مراجعه بهموقع تشویق کنیم و از طولانی شدن بیماری و افزایش شیوع آن جلوگیری شود، افزود: همچنین، آگاهیبخشی درباره تأثیر استرس و اضطراب در این بیماری ضروری است تا کیفیت زندگی بیماران بهبود یابد.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53