علمی، پژوهشی و فناوری

افزایش تولید پیاز در استان مرکزی با مدیریت مزرعه و آموزش بهره‌ وری

برداشت پیاز از مزارع استان مرکزی آغاز شد و پیش‌ بینی‌ها نشان می‌دهد تولید این محصول به ۲۸ هزار تن برسد. با وجود کاهش سطح زیر کشت نسبت به سال گذشته، اجرای آموزش‌ های بهره‌ وری، مدیریت صحیح مزرعه و تغذیه مناسب خاک موجب افزایش ۵۶۰۰ تنی تولید شده است. نیاز استان ۲۹ هزار تن است که بخشی از آن از دیگر استان‌ ها تأمین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ حسین اسماعیلی مدیر زراعت این سازمان با اشاره به آغاز برداشت پیاز از مزارع استان گفت: تاکنون ۱۷ هزار تن پیاز از زمین‌ های کشاورزی برداشت شده و پیش‌ بینی می‌شود میزان نهایی تولید امسال به حدود ۲۸ هزار تن برسد.

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت پیاز در استان مرکزی در سال جاری ۶۲۰ هکتار است، افزود: این میزان نسبت به سال گذشته کاهش داشته، اما با مدیریت مزرعه، ارائه آموزش‌ های لازم به کشاورزان، استفاده از روش‌ های نوین تغذیه گیاه و خاک و بهره‌ گیری از ارقام اصلاح‌ شده، عملکرد تولید در هر هکتار افزایش یافته و در مجموع تولید استان رشد قابل توجهی داشته است.

حسین اسماعیلی نیاز سالانه استان مرکزی به پیاز را ۲۹ هزار تن عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش تولید، تنها حدود یک هزار تن برای تأمین نیاز بازار داخلی از سایر استان‌ ها وارد خواهد شد. به گفته وی، مازاد بر نیاز نیز به بازارهای خارج از استان ارسال می‌شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌ های تولیدی این استان گفت: در استان مرکزی در مجموع ۶۷۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی وجود دارد که حدود یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق کشور ارسال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه کشت اصولی و بهره‌ وری مناسب از منابع آب و خاک در استان مرکزی، می‌تواند علاوه بر تأمین نیاز داخلی، به افزایش صادرات محصولات کشاورزی و تقویت اقتصاد روستایی و ملی منجر شود.


خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی 
 

https://stnews.ir/short/VmdkG
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: