شرکتی به نام تینک‌اوربیتال(ThinkOrbital) یک ربات جوشکار با پرتو الکترونی را به عنوان محموله بر روی موشک «فالکون ۹» شرکت اسپیس‌ایکس به فضا فرستاد و اکنون آن را برگردانده و روی نتایج آن تحقیق می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری؛ شرکت تینک‌اوربیتال مستقر در ایالات متحده آزمایش‌هایی را برای نمایش اولین سیستم جوشکاری مستقل در فضا انجام داده است.

به نقل از آی‌ای، این شرکت این آزمایش جوشکاری را به ‌عنوان محموله‌ای همراه با موشک «فالکون ۹» در تاریخ ۶ مه ارسال کرد. سپس فالکون ۹ نمونه‌های جوشکاری پرتو الکترونی را به زمین بازگرداند و ناسا و آژانس فضایی اروپا آنها را برای بررسی اثرات ریزگرانش تجزیه و تحلیل خواهند کرد.

در اطلاعیه این شرکت آمده است: سفر ما چیزی خارق‌العاده بوده است، از اولین جوشکاری خودکار در فضا تا بازگشت تاریخی نمونه‌های جوشکاری شده در فضا.

جوشکاری پرتو الکترونی

شرکت تینک‌اوربیتال برنامه‌ای جسورانه برای ساخت و تعمیر و نگهداری ماهواره‌ها در فضا از طریق ابزار ابتکاری خود دارد. این کیت شامل مجموعه‌ای از ابزار برای جوشکاری، برش و ساخت مواد افزودنی است.

ابزار اصلی یک بازوی رباتیک است که جوشکاری مستقل انجام می‌دهد و با نازل‌های انتهایی قابل تعویض طراحی شده است. سیستم مونتاژ و جوشکاری رباتیک مستقل نیز به دوربین‌های پرتو ایکس مجهز شده است.

این سیستم از فناوری جوشکاری پرتو الکترونی(EBW) استفاده می‌کند که از پرتوهای الکترونی با سرعت بالا برای ذوب و جوشکاری فلزات استفاده می‌کند. EBW برای تنظیمات فضایی به ویژه مواردی که دارای ارتعاشات شدید، تغییرات ناگهانی دما، بی‌وزنی و غیره هستند، ایده آل است.

این سیستم بسیار دقیق است، در عین حال نیازی به مواد پرکننده ندارد و می‌توان آن را در خلاء اجرایی کرد که آن را برای شرایط فضایی ایده‌آل می‌کند.

در وبسایت شرکت ذکر شده است: به طور مسلم این بهترین روش جوشکاری با بالاترین استحکام جوش و کوچکترین ناحیه متاثر از حرارت است که می‌تواند ۳۰ سانتی‌متر فولاد را در یک عملیات کوتاه با بازده انرژی بیش از ۹۰ درصدی جوش دهد.

جالب اینجاست که این سیستم نوآورانه می‌تواند به توسعه مستقیم ماژول‌های بزرگ ایستگاه فضایی، گنبدهایی برای زیستگاه‌های ماه و دیگر ساختارها منجر شود.

این جعبه ابزار مداری در مرحله توسعه است که در نهایت راه را برای تعمیر فضاپیماها در سال‌های آینده هموار خواهد کرد.

این روش در صورت موفقیت، پتانسیل افزایش طول عمر دارایی‌های فضایی و همچنین کاهش نیاز به ماموریت‌های جایگزین گرانقیمت را دارد.

این فناوری جوشکاری خودکار فضایی روی نمونه‌های آلومینیومی در طول پرواز زیر مداری اخیر آزمایش شد.

این شرکت قصد دارد پس از این آزمایش جوشکاری فضایی، در اکتبر سال جاری آزمایشی بزرگتر داشته باشد و بازوی رباتیک پیشرفته خود را که با جوشکار پرتو الکترونی مجهز شده است، در فضا آزمایش خواهد کرد.

جالب اینجاست که این بازوی جوشکار می‌تواند از پرتو ایکس برای بازرسی اشیاء در فضا نیز استفاده کند.

شرکت تینک‌اوربیتال یکی از شرکت‌هایی بود که ناسا سال گذشته برای توافقنامه‌های Space Act انتخاب کرد که هدف آن ارتقای قابلیت‌های فضایی تجاری است.

علاوه بر این، ارتش ایالات متحده به این قابلیت تولید پرتو ایکس به عنوان ابزاری ممکن برای شناسایی تهدیدها در مدار زمین ابراز علاقه کرده است.

تینک‌اوربیتال همچنین در حال کار بر روی مفهوم دیگری به نام مفهوم تینک‌پلت‌فرم(ThinkPlatform) است که بر اساس گزارش‌ها، ساختاری کروی است که می‌تواند به راحتی به صورت تخت بسته‌بندی شود و سپس به طور مستقل در مدار زمین با استفاده از ترکیبی از روش‌های جوشکاری و ساخت افزودنی مونتاژ شود. انتظار می‌رود این ایستگاه فضایی چهار برابر بزرگتر از ایستگاه فضایی بین‌المللی باشد.

اطلاعات زیاد دیگری در مورد آن وجود ندارد، اما احتمالا می‌توان از این زیرساخت برای ذخیره و بازیافت زباله‌های مداری استفاده کرد.

https://stnews.ir/short/MNjG4
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: