واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

علم و پژوهش در کلام رهبری،

بنگاه‌های دانش‌بنیان می‌توانند به اقتصاد ملی کمک کنند

نهضت کاهش خام‌فروشی، یکی از مسائلی است که همواره از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید بوده و ایشان در پیشبرد این نهضت همواره بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای داشته و برای زیست‌بوم علم و فناوری در پیشرفت اقتصاد، جایگاه ویژه‌ای قائل هستند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، مقام معظم رهبری، اول فروردین ماه ۱۳۹۴ در سخنرانی خود در حرم مطهر رضوی تاکید کردند: «اینکه ما روی علم و فناوری تکیه می‌کنیم، فقط به خاطر این نیست که می‌خواهیم نصاب علمی خودمان را بالا ببریم؛ پیشرفت علم و فناوری به پیشرفت اقتصاد کمک می‌کند. بنگاه‌هایی که دانش‌بنیان هستند، می‌توانند به اقتصاد ملی کمک کنند. یکی از کارهای لازم، نهضت کاهش خام‌فروشی است. اینکه من چندی پیش راجع به وابسته بودن اقتصادمان به نفت اعتراض کردم و در سخنرانی گفتم، ناظر به این است. ما باید کاری کنیم که خام‌فروشی به تدریج کاهش پیدا کند، تا اینکه به کلی از بین برود.»

مقام معظم رهبری طی سخنانی فرمودند: «امروز عرصه‌ اقتصاد به‌ خاطر سیاست‎‌های خصمانه‌ آمریکا، یک عرصه‌ کارزار است، یک عرصه‌ جنگ است، جنگی از نوع خاص. در این عرصه‌ کارزار، هر کسی بتواند به نفع کشور تلاش کند، جهاد کرده است. امروز هر کسی بتواند به اقتصاد کشور کمک کند، یک حرکت جهادی انجام داده است. این جهاد است؛ البته جهادی است که ابزار خودش را دارد، شیوه‌های مخصوص خود را دارد، باید این جهاد را همه با تدبیر مخصوص خود و سلاح مخصوص خود انجام بدهند.»

ایشان ادامه دادند: « در نگاه کلان به اقتصاد کشورمان دو جور نگاه وجود دارد؛ یک نگاه می گوید که ما پیشرفت اقتصاد را باید از ظرفیت‌های درون کشور و درون مردم تأمین بکنیم. ظرفیت‌های بسیار زیادی در کشور وجود دارد که از این ظرفیت‌ها یا استفاده نشده است یا درست استفاده نشده است؛ از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم؛ [یعنی] اقتصاد درون‌زا؛ اقتصادی که مایه‌ خود و ماده‌ خود را از درون کشور و از امکانات کشور و از توانایی‌های مردم خودمان به دست می‌آورد.

نگاه دوم به اقتصاد کشور نگاه به پیشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بیرون از مرزها است؛ می‌گوید سیاست خارجی‌مان را تغییر بدهیم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بیاییم تا اقتصاد رونق پیدا کند، تحمیل قدرت‌های مستکبر را در بخش‌های گوناگون و مسائل گوناگون بپذیریم تا اقتصادمان رونق پیدا کند.»

به گفته ایشان، امروز شرایط کشور به ما نشان داده است که  نگاه دوم یک نگاه کاملاً غلط و عقیم و بی‌فایده است ... ‌باید نگاه کنیم به درون کشور، چرا که ظرفیت‌های درونی بسیار است.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، مقام معظم رهبری تصریح کردند: همه‌ تلاش‌ها از سوی همه باید برای تقویت تولید داخلی بسیج ‌بشود. از همه‌ مسئولانی که در زمینه‌های اقتصادی فعالیت دارند و از همه‌ آحاد مردم باید مطالبه بشود که به مساله‌ تقویت تولید داخلی کمک کنند.

به باور ایشان «یکی از لازم‌ترین کارها این است که از بنگاه‌های تولیدی متوسط و کوچک حمایت بشود؛ یکی از کارها این است که فعالیت‌های بنگاه‌های دانش‌بنیان تقویت بشود. اینکه ما روی علم و فناوری تکیه می‌کنیم، فقط به خاطر این نیست که می‌خواهیم نصاب علمی خودمان را بالا ببریم؛ پیشرفت علم و فناوری به پیشرفت اقتصاد کمک می‌کند؛ بنگاه‌هایی که دانش‌بنیان هستند می‌توانند به اقتصاد ملی کمک کنند. یکی از کارهای لازم، نهضت کاهش خام‌فروشی است. اینکه من چندی پیش راجع به وابسته بودن اقتصادمان به نفت اعتراض کردم و در سخنرانی گفتم، ناظر به این است. ما باید کاری کنیم که خام‌فروشی به تدریج کاهش پیدا کند، تا اینکه به کلی از بین برود؛ باید ارزش افزوده ایجاد کرد.»

https://stnews.ir/short/VM9xV
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: