مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
یک متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشكي شیراز گفت: از اولین اقداماتی که باید در مواجهه با تب کودک انجام دهند، خنک کردن بدن است، در این رابطه سادهترین روش برای این کار هم دادن مایعات به کودک است.
به گزارش خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری از شیراز، دکتر سید مرتضی امامی متخصص طب سنتی ایران و عضو هیئت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: توصیه های طب ایرانی روشهای سنتی کنترل تب در اطفال همواره سینه به سینه، از مادر به فرزند منتقل شده است. بهترین وسیله برای سنجش تب کودکان، تبسنج است. اینکه با گذاشتن دست بر روی پیشانی کودک میزان تبش را تشخیص دهیم کافی نیست و باید با استفاده از تبسنج دمای دقیق بدن او را اندازه بگیریم.
تب چیست
وی به عنوان مقدمه این چنین میگوید: تب یک علامت شایع در بیماری هاست، اما همیشه چیز بدی نیست در واقع، تب یک پاسخ معمول سیستم ایمنی کودک به ویروس یا عفونت باکتریایی است ،اکثر کودکان سالم می توانند تب را به خوبی تحمل کنند و در شرایط عادی در حدود ٣ تا ۵ روز طول می کشد، شایع ترین علت تب در نوزادان عفونت ویروسی است.
وی ادامه داد: در بعضی موارد، دندان درآوردن نیز ممکن است باعث افزایش اندکی دمای بدن شود البته در نوزادان کوچکتر، تب می تواند نشانه ای از عفونت جدی باشد هنگامی که میبینید درجه حرارت نوزادتان بالا می رود، می تواند باعث نگرانی بالای برای شما شود این مشکل باعث می شود تا با پزشک تماس بگیرید یا مراقبت های اورژانسی را دریافت کنید ؛ آنچه گفتیم مقدمه ای بود برای پرداختن به راههای درمان خانگی تب کودک و نوزاد که در ادامه این بخش به آنها خواهیم پرداخت.
دکتر امامی در ادامه تصریح کرد: اگر کودک شما علائم دیگر بیماری ای مانند سرماخوردگی، سرفه، استفراغ یا اسهال را نشان داد، با پزشک خود مشورت کنید علاوه بر این، به عنوان یک پدر و مادر، همیشه به غرایزتان اعتماد کنید اگر فکر می کنید باید به پزشک مراجعه کنید، این کار را انجام دهید.
این متخصص طب سنتی میگوید: در هر شرایطی، علاوه بر دارویی که پزشک تجویز می کند، می توانید این چند راهنمایی را برای کمک به کاهش تب های نوزاد خود را دنبال کنید و انجام دهید.
وی افزود: نمود تب در کودکان متفاوت است. در برخی از کودکان سر و در برخی دیگر سینه یا پا داغ میشود. بهترین نوع تبسنج که افزایش دما را به صورت دقیق در هر حالت نشان میدهد، تبسنج مقعدی است.
دکتر امامی اظهار داشت: برخی معتقدند که در صورت تب کردن بچه، نباید به او شیر داد، اما خواهش من از مادران عزیز این است که تحت هیچ شرایطی شیر دادن به کودک را متوقف نکنند؛ چرا که تبعات دریغ کردن این مایع حیاتی از کودک بعد از سالها خود را نشان خواهد داد.
وی گفت: یکی از اولین اقداماتی که باید در مواجهه با تب کودک انجام شود، خنک کردن بدن اوست. سادهترین روش برای این کار، دادن مایعات به کودک است. در کنار اینها کاهو را میتوان جوشاند و به کودک داد که فورا در خنک کردن بدن او و پایین آمدن تب تاثیر میگذارد.
این فعال حوزه طب سنتی خاطرنشان کرد: در کنار راه حلهایی که به تغذیه مربوط هستند، انتخاب پوشش و لباس مناسب نیز در حفظ دمای بدن کودک تاثیرگذار است. توصیه من این است که از دو لایه لباس نخی برای پوشش کودک استفاده شود تا دمای بدنش همواره متعادل بماند.
وی گفت: استفاده از گلاب هم برای مادر و هم برای کودک بسیار خوب است. مادر با مصرف گلاب میتواند شیر مطبوعتری داشته باشد و این کار در کودک نیز باعث کنترل دمای بدن میشود. همچنین ماساژ پیاز رنده شده به کف پای کودک نیز میتواند خاصیت خنککنندگی داشته باشد.
پایین آوردن تب کودک با گلاب
او میگوید: برای پایین آوردن تب کودکان خود یک یا دو قاشق گلاب به آن بدهید. در صورتیکه طعم گلاب برای کودک خوشایند نباشد، میتوانید آن را به شربت عسل اضافه کنید یا چند قطره گلاب را به پیشانی کودک بمالید. به علاوه میتوانید یک دستمال یا حوله نخی را به گلاب آغشتـه کرده و کودک را با آن پاشویه کنید.
در صورت بالا بودن شدت تب نیز میتوانید مقداری گلاب را در تشت آب ولرم ریختـه و پاهای کودک را داخل آن قرار دهید.
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00