دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

رفع حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه با بومی‌سازی فناوری

رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی گفت: صنعت ما بیشتر از آنکه به ظرفیت‌های علمی درون کشور وابسته باشد گاهی اوقات خود را به واردات وصل می‌کند و سعی می‌کند با ورود تکنولوژی و دانش بیرونی پیش رود و به دانشگاه‌ها نیاز ندارد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : عبدالله معتمدی رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی به عدم ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: حدود 40-30 سال است که متوجه شده‌ایم در کشور چنین مشکلی داریم و تلاش‌هایی در این زمینه صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از دلایل عدم ارتباط صنعت و دانشگاه این است که صنعت ما بیشتر از آنکه به ظرفیت‌های علمی درون کشور وابسته باشد گاهی اوقات خود را به واردات وصل می‌کند و سعی می‌کند با ورود تکنولوژی و دانش بیرونی پیش رود و احساس می‌کند به دانشگاه نیاز ندارد.

رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: از آن طرف به همان نسبت که صنعت از دانشگاه ‌فاصله می‌گیرد، دانشگاه‌ها هم ضعیف می‌شوند و درواقع نیرو‌های دانشگاهی نمی‌توانند وارد فضای میدانی شوند و با مسائل و مشکلات از نزدیک آشنا شوند و راه‌حل ارائه دهند.

معتمدی گفت: درواقع علی‌رغم اینکه دانشگاه‌ها ضرر می‌کنند صنعت هم نمی‌تواند از ظرفیت دانشگاهی استفاده کند و به خارج از کشور وابسته می‌شود و این موضوع از جمله‌ بحث‌هایی است که سیاست‌های کلان دولت را می‌طلبد.

 وی اضافه کرد: در حوزه‌های مختلف اعم از صنعت، کشاورزی و بخش‌های مختلفی در جامعه فعالیت داریم که باید این موارد را به گونه‌ای با دانشگاه و دانش‌بنیان بودن پیوند دهیم و بتوانیم چنین مؤسساتی را براساس اقتضاعات بومی کشور خودمان تعیین کنیم.

رئیس سابق دانشگاه علامه طباطبائی عنوان کرد: اگر تکنولوژی را به کشور وارد می‌کنیم باید انتخاب نوع تکنولوژی و نحوه مدیریت و مصرف آن به دانشگاه‌ها سپرده شود تا به خوبی مدیریت شوند و اگر به تکنولوژی نیاز نداریم آن را بی‌دلیل وارد نکنیم.

همچنین باید در کنار این موارد براساس مطالعات و یافته‌های درونی خودمان مسیری برای توسعه کشور رقم بزنیم تا دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم.

https://stnews.ir/short/Vb63P
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: