مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان با تصریح اینکه در راستای برنامههای فرهنگی المپیاد بینالمللی فیزیک 2024 که به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد؛ حدودا بیشاز هفت ماه قبل برگزاری المپیاد جلسات متعدد و مکرری برگزار گردید و ماحصل همه این جلسات تدوین یک سند فرهنگی برای المپیاد جهانی فیزیک 2024 شد؛ گفت: بازخوردهای خوبی از اجرای این سند گرفتیم و در کنار انعکاس درست فرهنگ ایرانی؛ برنامههای تفریحی ما هم برای دانشآموزان جذاب بود و در المپیاد و برنامههای مختلفی که برگزار شد صفا و صمیمیت و نظم و امنیت نیز به خوبی به تصویر کشیده شد و این هم از مهمترین ماموریتهای المپیاد با توجه به شرایط خاص کشور ما محسوب میگردد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان:
الهام محمود زاده در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری در خصوص برنامههای فرهنگی؛ اظهار کرد: المپیاد بینالمللی فیزیک المپیادی است که به دو آزمون تئوری و تجربی میپرازد و اصلیترین ماموریتهای این المپیاد ماموریتهای علمی با دقت در نحوه تدوین سوال و انصاف و عدالت در ارزیابیها است.
وی افزود: و البته یکی دیگر از ماموریتهای جانبی اما مهم آن هم بحث آشنایی درست شرکتکنندگان با آداب و رسوم و فضای فرهنگی و اجتماعی کشور میزبان است و در حقیقت از مهمترین ماموریتها با توجه به شرایط خاص کشور ما محسوب میگردد، به این علت که خبرهای ضد و نقیض از کشور ما به بیرون مخابره میشود و افراد فکر میکنند کشور ایران کشور ناامنی هست، اینکه ما بتوانیم صفا و صمیمیت و نظم و امنیت را به بچهها منتقل کنیم هم یکی از ماموریتهای بسیار مهم این المپیاد بود.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان میزبان انتخاب شده هم از نظر علمی و جایگاه استادان و ظرفیت دانشکده فیزیک بود و هم از نظر فضای دانشگاه از نظر هتل محل اقامت شرکتکنندگان و برخورداری از شرایط مناسب فرهنگی و تفریحی که در دانشگاه وجود دارد.
وی تاکید کرد: همچنین در این میزبانی شرایط دانشگاه از نظر امنیتی خیلی مهم بود که این افراد در شهر جاهای مختلف نباشند، و اینکه اگر در فضای دانشگاه باشد مدیریت امنیتی مناسبتر و راحتتری داشتیم.
محمودزاده ادامه داد: و از طرف دیگر شهر اصفهان بعنوان شهر فرهنگی و تاریخی و شهر پر از هنر و غنی از المانهای هنر و افراد و آدمهای مهمان نوازی که دارد قاعدتا یکی از مهمترین مواردی هست که اصفهان بعنوان میزبان انتخاب شد.
معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ خاطرنشان کرد: برای این میزبانی چندین بازدید توسط مسئولان از دانشگاه برگزار شد؛ هم کمیته برگزاری بینالمللی و هم کمیتههایی که در تهران هستند؛ بازدید داشتند که طبق پرتکلها و دستورالعملهای المپیاد؛ موافقت کردند که دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان میزبان باشد و البته کارنامه موفق میزبانی المپیاد بینالمللی فیزیک 2007 در دانشگاه صنعتی اصفهان هم موجود بود.
محمودزاده تصریح کرد: همچنین با توجه به اهمیت برنامههای فرهنگی برای این المپیاد حدودا بیشاز هفت ماه قبل برگزاری المپیاد جلسات متعدد و مکرری در حوزههای مختلف فرهنگی را برنامهریزی کردیم و برگزار شد؛ جلساتی با افراد مختلف داشتیم یعنی علاوه بر جلسات درون سازمانی؛ از ظرفیتهای مختلف که برخوردار از تخصص و تجارب قبلی بودند مثل دانشگاه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و سایر تجاربی که وجود داشت، استفاده کردیم و تمام تلاش هم این بود در این فرصت به نحو احسن واقعیتهای فرهنگی و تاریخی اصفهان و ایران را معرفی کنیم و البته این موضوع با رعایت صددرصدی دستورالعمل و طبق پرتکلهای المپیاد بینالمللی فیزیک هم بود.
وی بیان داشت: در ارتباط با این المپیاد بینالمللی جلسات داخلی دانشگاه هم بطور مداوم و با حضور صاحب نظران و استادانی که سابقه زیاد شرکت در المپیاد را داشتند؛ برگزار شد؛ در این جلسات بطور خاص بر توجه به پرتکلها و استاندارهای و اینکه باید سعی کنیم طبق همان برویم جلو تاکید شد؛ اینکه پرهیز از تشریفات زیاده و ساده برگزار کردن این رویداد علمی بسیار مهم است در عین حال از نظر کیفیت و مباحث فرهنگی بالاترین سطح در حد امکان داشته باشد.
محمودزاده تصریح کرد: در این رابطه ما با متخصصینی که تجربه برگزاری المپیادهای بینالمللی داشتند مثل افرادی که در برگزاری جایزه مصطفی و تشریفات دارای تخصص و تجربه بودند؛ و کارشناسان و تجارب رویداد بینالمللی در شهرک علمی تحقیقاتی استفاده کردیم؛ جلسات متعددی داشتیم و موارد مختلفی را عنوان میکردند که ماحصل همه این جلسات تدوین یک سند فرهنگی برای المپیاد جهانی فیزیک 2024 شد.
وی افزود: بعد هم در برنامهریزی دقیقتر چیدمان جاهایی که برای بازدید میخواستیم ببریم ساعتهایی که میخواستیم ببریم؛ نوع افرادی که انتخاب میکردیم برای اینکه همراه بچهها باشند؛ و سایر موارد با رعایت کامل پرتکلها و دستورالعملهای المپیاد و طبق تجارب و نظرات کارشناسی دنبال شد.
محمودزاده بعنوان مسئول فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان؛ خاطرنشان کرد: طبق سندی فرهنگی که تدوین شد در جهت انعکاس درست واقعیتها به دانشآموزان اقدام گردید از این جهت که ایران کشوری پراز هنر و فرهنگ و آدمهای مهربان و مهمان نواز و علمی و فرهیخته است که در اصفهان این اوصاف را در حال و گذشته با هم نظارهگر بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید براینکه تشریح و توصیف تدوین سند فرهنگی مباحثی تخصصی و زمان براست؛گفت: انصافا همه غدغهمند بودند که از نظر فرهنگ غنی ایرانی انعکاس خوبی برای دانش آموزن شرکت کننده المپیاد جهانی فیزیک محقق گردد و در همین راستا اصفهان گردیهای مفصلی با آنها داشتیم؛ باغ موزه، چهل ستون، موزه ملی هنرهای اصفهان، پلهای تاریخی، میدان نقش جهان، عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله، مسجد امام و درون بازار میدان امام و سعی کردیم یک مجموعه کاملی از هنرها و تاریخ اصفهان را ارائه دهیم البته استانداری اصفهان و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان هم نقش ویژهای داشتند هم در جلسات بودند در تدوین مکانهای گردشگری و هم در اجرا حمایت خودشان را انجام دادند.
محمودزاه ادامه داد: بعنوان معاون فرهنگی دانشگاه حساسیت زیادی در این مورد داشتم و در برنامههایی که با بچهها بودم خیلی بازخورد از دانش آموزان میگرفتم هم در حین اجرا و هم در آخرین روز اختتامیه بازخورد گرفتم که بالاتفاق از همه آنها که پرسیدم همه راضی بودند و همه گفتند که ایران کشوری است که با آغوش باز ما را پذیرفت و از نظر فرهنگ و هنر و معماری بناهای تاریخی واقعا شگفت انگیز و جذاب بود.
مسئول فرهنگی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: پشت تدوین و اجرای سند فرهنگی المپیاد جهانی فیزیک 2024 به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان ساعتها دلسوزی و پیگیری و بحث و نظرات تخصصی و تجربی بوده و طبق پرتکلها موارد جلو رفت؛ حتی کمیته پذیرایی و تغذیه داشتیم که مفصل روی موارد مرتبط بحث و تبادل نظر صورت گرفت؛ در کنار نظرات تخصصی و تجارب مسئولان؛ اعضای کارگروهها هم بررسی داشتند و استانداردها و پروتکلها را در کشورهای دیگر بررسی و استخراج کرده بودند که طبق همانها جلو برود و به نظرم این مسئله محقق شد و طبق بیان خود مسئولان کمیته برگزاری این المپیاد هم از نظر علمی و هم از نظر موارد فرهنگی منحصر بفرد. بوده و تمام موارد بخوبی انجام شد.
وی با ارائه یک نمونه فیلم از بررسی بازخوردهای از برنامههای فرهنگی؛گفت: همین نشان میدهد که به رسالت اصلی که میخواستیم رسیدیم؛ دانش آموزان اذعان کردند قبل از این یکسری ذهنیتهایی از ایران داشتند؛ وقتی آمدیم میبینیم چقدر متفاوت است.
محمودزاده در پایان در خصوص برنامههای فرهنگی که در خود دانشگاه صنعتی اصفهان برای دانشآموزان داشتند؛ گفت: یکی از برنامهها نمایشگاه صنایع دستی بود که در دانشگاه برگزار شد و بسیار جذاب بوده؛ از جمله دیگر برنامهها هم بازیهای فرهنگی که شبها کنار خوابگاه بود، کاریکاتورسازی؛ آموزش موسیقی؛ بازیهای چوبی که شهرداری آورده بود و بچهها استفاده میکردند؛ والیبال و تنیس و اینکه راحت و آزادانه میرفتند و میآمدند و کار میکردند و استفاده میکردند و میگفتند و میدیدند و میخندیدند اینها خداراشکر هم خوب برگزار شد هم برای دانش آموزان جذاب بود.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53