مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
به همت پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، نشست انتقال تجربیات موفق پرورش و معرفی نژاد جدید «کپور تاتا» با حضور مسئولان شیلات، فعالان بخش تکثیر و پرورش و عاملان بازار در رشت برگزار شد؛ نژادی که به گفته متخصصان، به دلیل کیفیت گوشت، فیله بالاتر و شکل ظاهری ویژه، میتواند جایگاه مهمی در بازار آبزیان کشور پیدا کند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری گیلان: طاهره رضاپور*
نشست تخصصی «انتقال تجربیات موفق در حوزه آبزیپروری» به منظور معرفی و بررسی ظرفیتهای نژاد جدید ماهی «کپور تاتا» در محل دفتر مدیریت بازار الگویی ماهی رشت برگزار شد. این نشست به ابتکار پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی و با حضور مدیرکل اداره شیلات، تکثیرکنندگان، پرورشدهندگان و عاملان بازار آبزیان تشکیل شد.
«کپور تاتا» نخستینبار در سال ۱۳۹۷ به شکل تخم سبز و با مجوز دامپزشکی از کشور مجارستان، توسط مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور وارد ایران شد و از همان زمان، مطالعات و تحقیقات معرفی این نژاد در پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی آغاز گردید.
صیاد بورانی، رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، در این نشست با اشاره به نقش مؤثر مرکز حفظ و بازسازی ذخایر شهید انصاری رشت و مزارع پیشرو پرورش ماهیان گرمابی گفت: «همکاری این مراکز با اداره کل شیلات در اجرای این پروژه ارزشمند، زمینهساز توسعه و گسترش پرورش این نژاد در کشور خواهد بود.»
همچنین محدثه احمدنژاد، رئیس بخش آبزیپروری این پژوهشکده، به تشریح روند معرفی «کپور تاتا» پرداخت و ویژگیهای اکولوژیک و تولیدی این ماهی را برای حاضران تبیین کرد.
لیلا بذرکار خطیبانی، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این نشست اعلام کرد: «در فصل پاییز، جشنواره معرفی این نسل جدید از ماهی کپور در بازار الگویی با هدف ترویج فرهنگ مصرف آبزیان برگزار میشود.»
به گفته بذرکار، ماهی «کپور تاتا» بافت، گوشت و طعم مطلوبتری نسبت به برخی گونههای رایج دارد؛ شکل ظاهری بشقابی و درصد فیله بالاتر آن نیز باعث بازارپسندی ویژهاش خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه سرانه مصرف ماهی در ایران تقریباً نصف میانگین جهانی است، ترویج فرهنگ مصرف آبزیان و جای دادن انواع ماهیها در سبد غذایی خانوار، ضرورتی انکارناپذیر است.»
انتهای پیام/.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53