مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دکتر احسان عظیمیراد، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، در فروم حکمرانی و قانون گذاری اینوتکس با انتقاد از عملکرد مدیران غیرتحولگرا، از تشکیل کمیته ویژه نظارت بر قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس دوازدهم خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر احسان عظیمیراد، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش، در فروم حکمرانی رویداد اینوتکس با انتقاد از وضعیت فعلی مدیریت کشور در حوزه فناوری اظهار داشت: متأسفانه با مدیرانی روبرو هستیم که نه اهل تحولاند، نه اهل ریسکپذیری، و نه پیگیری. همین نگاه محافظهکارانه یکی از عوامل اصلی عقبماندگی ماست.»
وی خطاب به فعالان شرکتهای دانشبنیان گفت: بسیاری از شما با چنین مدیرانی در صنعت مواجه هستید که مسیر پیشرفت را قفل کردهاند. ما باید با رویکردی علمی، دلسوزانه و منطقی، این افراد را با مطالبهگری تشویق کنیم تا در مسیر توسعه حرکت کنند.»
عظیمیراد با اشاره به حمایت مقام معظم رهبری از قانون جهش تولید دانشبنیان، به اقدامات مجلس دوازدهم در راستای تحقق اهداف این قانون پرداخت و گفت: «برای نخستینبار در تاریخ مجالس ایران، در کمیسیون آموزش مجلس، کمیتهای تخصصی تحت عنوان ‘کمیته اقتصاد دانشبنیان و نظارت بر قانون جهش’ تشکیل شد. این کمیته به صورت هفتگی، با حضور نمایندگان سازمان برنامه، دیوان محاسبات، معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق نوآوری، مرکز پژوهشها و سایر دستگاههای مرتبط تشکیل جلسه میدهد.»
وی افزود: «قانون جهش تولید دانشبنیان دو بخش مهم دارد: یکی، تکالیف دستگاهها در حمایت از فناوری و دیگری، منابع مالی حاصل از درآمدهای قانون که باید به حوزه دانشبنیان تخصیص یابد. در سال ۱۴۰۲، از ۲۴ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب، فقط حدود ۴ هزار میلیارد تومان، معادل ۱۶ درصد، تخصیص یافت. دلیل این ناکامی، نبود نظارت دقیق مجلس بود؛ منابع بهجای تخصیص به فناوری، صرف امور دیگر مانند خرید گندم یا پرداخت حقوق شدند.»
عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: «در سال ۱۴۰۳ با پیگیری جدی و نظارت هفتگی کمیته، تمام ۲۳ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب به حساب معاونت علمی و صندوق نوآوری واریز شد. علاوه بر این، وزارت نیرو نیز که بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش باید شش هزار میلیارد تومان پرداخت میکرد و دو سال از اجرای آن خودداری کرده بود، سرانجام به قانون تمکین کرد.»
وی با ابراز امیدواری از تأثیرات این اقدامات در حمایت از فناوری، گفت: «امروز شاهد اتفاقات بزرگی در کشور هستیم؛ از جمله در حوزه هوش مصنوعی، که تجهیزات سختافزاری پیشرفته از محل همین منابع وارد کشور شده و زیرساخت ملی هوش مصنوعی در حال آمادهسازی برای رونمایی است. این پروژه یکی از شش کلانپروژه کشور طبق برنامه هفتم توسعه است.»
عظیمیراد با بیان اینکه این تحولات حاصل رصد و پیگیری علمی و مستمر اعضای کمیسیون آموزش مجلس است، خاطرنشان کرد: «سازمانهایی مانند استاندارد که سالها چالشهای جدی با شرکتهای دانشبنیان داشتند نیز به جلسات دعوت شدند. امیدواریم با تداوم همراهی مجلس، معاونت علمی و دیگر نهادهای متولی، اجرای کامل و مؤثر قانون جهش تولید دانشبنیان به نفع حوزه فناوری و نخبگان کشور ادامه یابد.»
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53