مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حضور مسئولان کشوری، روسای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، به اهمیت علوم پایه اشاره کرد و گفت: علیرغم سالها صحبت درباره علوم پایه، هنوز مشکلات زیادی در پرداختن به این حوزه در کشور وجود دارد. یکی از مشکلات اصلی، عدم شناخت کافی جامعه از جایگاه و اهمیت علوم پایه است؛ در حالی که تمام تحولات علمی و فناوری در دنیا به علوم پایه بازمیگردد و کشورهای پیشرفته سرمایهگذاری ویژهای در این حوزه انجام میدهند.
وی افزود: یکی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی کشور ما این است که تعداد کمی از داوطلبان کنکور به رشتههای ریاضی، فنی و بهطور کلی علوم پایه علاقهمند هستند. در سالهای اخیر، تنها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از داوطلبان کنکور رشتههای مرتبط با علوم پایه را انتخاب کردهاند. این آمار نشاندهنده این است که گرایش به علوم پایه در کشور ما هنوز به اندازه کافی رشد نکرده و ما با چنین ضعفی مواجه هستیم.
سرپرست دانشگاه تهران یادآور شد: برگزاری همایشها و جشنوارههایی مانند هشتمین جشنوارهای که امروز برگزار میشود، به ترویج این نگرش کمک میکند و باعث دلگرمی جوانان فعال در این حوزه میشود. پرداختن به علوم پایه موضوعی بسیار مهم است که نیاز به توجه ویژه از سوی سیاستگذاران و مدیران دانشگاهها دارد. این افراد باید دست به دست هم دهند تا کشور در این حوزه موفق شود و بتواند در سایر بخشها نیز پیشرفت کند.
وی تأکید کرد: نام این جشنواره به خودی خود الهامبخش جوانان است. این همایشها تنها به اقدامات فرهنگی بسنده نمیکنند، بلکه باید اقدامات اساسی در حکمرانی کشور صورت گیرد تا بتوان این جوانان را در کشور نگه داشت. جوانانی که امروز در این همایش مورد تشویق قرار میگیرند، ممکن است در آینده دانشمندان و چهرههای برجسته علم و فناوری کشور شوند.
حسینی با اشاره به ارتباط مستقیم موضوعات دیگر با علوم پایه گفت: محیطزیست و کارآفرینی نیز بهطور مستقیم با علوم پایه در ارتباط هستند. این پیوندها اهمیت بیشتری به این همایش و جشنواره میدهند؛ چراکه همه این فعالیتها در راستای پیشرفت کشور و خلق ایدههای جدید و نوآورانه هستند.
سرپرست دانشگاه تهران با بیان اینکه برگزاری چنین همایشهایی از منظر فرهنگی بسیار حائز اهمیت است، افزود: این همایش ها هم الهامبخش و هم امیدآفرین برای جوانان کشور است. این جشنوارهها میتوانند انگیزهای برای خلق ایدههای نوآورانه ایجاد کنند و به جوانان کمک کنند تا در مسیر علمی و فناوری به پیشرفت دست یابند.
فاطمه مهاجرانی نیز به برگزاری جوایز مختلف علمی در سطح دانشجویی و دانشآموزی اشاره کرد و گفت: توجه به ظرفیت افراد مهم است. برای تحقق این امر باید پس از ارائه آموزش عمومی و رایگان به افراد، آموزشهایی متناسب با ظرفیت آنها انجام شود. دولت مسئول قسمتی از این آموزشها شده است، ولی همیشه فضای بیشتری برای حمایتهای دیگر وجود دارد. همچنین باید بین ظرفیت افراد و نیازهای جامعه پیوند برقرار شود.
سخنگوی دولت ادامه داد: اگر تلاشهایمان تنها برای پول و مقام باشد، نهایت رشد ما محدود خواهد شد در صورتی که برای خوشنودی مردم و پیشرفت کشور گام برداریم، به ارزشهای انسانی و الهی نزدیکتر خواهیم شد.
وی تاکید کرد: سالهاست در وزارت آموزش و پرورش به عنوان نهاد رسمی آموزش عمومی، جشنوارههای مشابهی مانند جشنواره خوارزمی برگزار میشود. ولی در بسیاری موارد میبینیم برگزیدههای این جشنوارهها در دورههای تحصیلات دانشگاهی و تحصیلات تکمیلی همان مسیر را دنبال نمیکنند و این روند قطع میشود.
سخنگوی دولت گفت: وجود زمینهای که بتواند ارتباط بین استعدادهای افراد و موضوعات موجود در اجتماع را فراهم کند، موضوع بسیار مهمی است و باید از مجموعههایی که در این مسیر گام برمیدارند و برای شناسایی مسالهها کمک میکنند، تقدیر کرد.
مهاجرانی تصریح کرد: بسیاری اوقات افراد مایل هستند که مهم و موثر باشند و لزوما به ازای پولی که به آنها میدهیم حس ارزشمندی نمییابند؛ بلکه به اندازه اثری که در جامعه مییابند احساس مهم بودن میکنند. توان حل مساله داشتن برای آنها مهم است و از طرف دیگر دیدن توان این آدمها در مورد حل مسائل به آنها حس خوشایند، تعلق و موثر بودن میدهد.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره با همکاری دانشگاه تهران و یک بنیاد اقتصادی خصوصی برگزار میشود گفت: این مجموعهها میتوانند منابع را در حوزههای دیگر مانند حوزههای اقتصادی صرف کنند، ولی اینکه در این بخشها هزینه میکنند ارزشمند است و جای تقدیر دارد.
ارسال 407 ایده به جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان
محمود کمرهای معاون آموزشی دانشگاه تهران و رئیس جشنواره با تبریک به مناسبت هفته پژوهش گفت: در این جشنواره ۴۰۷ ایده دریافت کردیم در قسمت ایدههای علمی، ۵۲ ایده در قسمت کسب و کار و ۷۵ نفر هم به عنوان استادان جوان و نمونه اطلاعاتشان را در اختیار داشتیم که از ۴۰۷ ایده ۱۷ تیم را بعد از داوریها و استانداردهای بسیار بالا انجام شد انتخاب کردیم.
وی افزود: از ۵۲ تیم کسب و کار، ۴ تیم کسب و کاری انتخاب شدند.
کمرهای به تقدیر از استادان نمونه جوان اشاره کرد و گفت: هدف این جشنواره این نیست که باری به هرجهت عدهای را معرفی کنیم برای اینکه معرفی کرده باشیم و جشنواره فقط نفراتی را معرفی کرده باشد. درمورد استاد نمونه جوان در حالی که ۷۵ روزمه را مورد بررسی قرار دادیم.
رئیس هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان یادآور شد: ۷۵ روزمه استادان نمونه جوان که استادان بسیار خوبی بودند و رزومههای قوی داشتند را بررسی کردیم و نهایتاً هیچ کدامشان را واجد شرایط معرفی شدن در این جشنواره ندیدیم. هم یک منظر خوشحال هستیم که توانستیم استانداردهای لازم را حفظ کنیم و از منظر دیگر هم خیلی خوشحال نیستیم کهای کاش میتوانستیم بعضی از این عزیزان را در مرحلهای ببینیم که در این جشنواره معرفی شوند.
وی همچنین بر اهمیت توسعه فعالیتهای بینالمللی این جشنواره تأکید و ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد افزایش اثرگذاری این رویداد در ارتقای علم و فناوری کشور باشیم.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53