پزشکی و سلامت

به مناسبت سالروز جهانی سکته مغزی:

از سکته مغزی و راهکارهای پیشگیری از آن چه می‌دانید؟

با فرا رسیدن سالروز جهانی سکته مغزی به سراغ دکترمجید جعفری متخصص بیماری های مغز و اعصاب رفتیم تا بیش از پیش با نشانه‌ها، درمان و پیشگیری از این بیماری آشنا شویم.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : با توجه به فرارسیدن سالروز جهانی سکته مغزی مورخ ۸ آبان ماه(۲۹ اکتبر) به سراغ دکتر مجید جعفری متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در شهرکرد رفتیم تا بیش از پیش با این بیماری آشنا شویم.

دکتر مجید جعفری در گفت‌و گو با خبرنگار علم و فناوری گفت: سکته مغزی یکی از پنج علت اصلی مرگ و میر در جامعه است که عموما در سنین بالا به وقوع پیوسته اما تمامی گروه‌های سنی را شامل می‌شود.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب در شهرکرد افزود : اهمیت این بیماری فقط به دلیل میزان بالای مرگ و میر نیست بلکه افرادی که از سکته مغزی جان سالم به در میبرند عوارض جدی همچون اختلالات حرکتی، اختلال در گفتار، تاری دید و عدم تعادل خواهند داشت که باعث تحمیل بار روانی، عاطفی و مالی به خانواده شان میشود.

وی اظهار داشت: عموما دلیل وقوع ۸۰ درصد از سکته‌های مغزی انسداد عروق مغزی با ایجاد لخته خونی می‌باشد  و ۲۰ درصد دیگر به دلیل پارگی عروق خونی مغز ایجاد خواهد شد که در هر دو خون رسانی به سلول‌های مغزی مختل شده و موجب ایجاد سکته مغزی خواهد شد.

دکتر جعفری با بیان اینکه در برخی از موارد همانند کهولت سن سکته مغزی غیر قابل پیشگیری است خاطرنشان کرد: به غیر از کهولت سن و جنسیت، سایر دلایل وقوع سکته مغزی قابل پیش‌بینی و پیشگیری است که از جمله آن‌ها می‌توان به اصلاح سبک زندگی و تغذیه اشاره کرد.

وی تصریح کرد: مهم‌ترین دلایل سکته مغزی افزایش قند خون، افزایش چربی خون، کم‌تحرکی، استعمال مواد مخدر، عدم کنترل فشار خون و آسیب‌های فیزیکی به سر است که این موارد قابل کنترل و پیشگیری هستند.

این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب ادامه داد: از جمله نشانه‌های بروز این بیماری می‌توان به انحرافات صورت، سرگیجه و عدم تعادل ناگهانی، مشکلات در تکلم و فلج شدن دست و پا یا نیمی از بدن اشاره کرد که در صورت بروز این علایم باید در اسرع وقت بیمار به مراکز درمانی منتقل شود.

وی اضافه کرد: در صورت بروز سکته مغزی یک تایم طلایی در بازه سه تا چهار ساعت وجود دارد که فرد مبتلا در صورتی که در این تایم به مراکز درمانی مراجعه کند با تزریق داروهایی که موجب باز شدن عروق خونی می‌گردد، عوارض آن به حداقل خواهد رسید اما در غیر این صورت ممکن است موجب مرگ یا بروز عوارض جدی دائمی گردد.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/Nj3k6
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: