پزشکی و سلامت

اهمیت تغذیه سالم در مدرسه/ برای دانش آموز ساندویچ سالم خانگی تهیه کنید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر اهمیت انتخاب یک میان وعده مناسب برای دانش آموزان، تاثیر آن بر تامین انرژی در مدرسه و همچنین افزایش هوشیاری و تمرکز آن‌ها تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید و اهمیت تغذیه در سلامت دانش آموزان، با تأکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی که علاوه بر حفظ و تأمین سلامتی دانش آموزان، بر یادگیری آنان نیز اثر مثبت داشته باشد، گفت: خوراکی‌هایی که در کیف دانش ‌آموزان به‌عنوان میان‌ وعده مدرسه برای زنگ تفریح قرار می‌دهید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌ها باشند.

وی افزود: میوه‌ها و سبزی‌ها، یکی از انتخاب‌های مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب می‌شوند که سرشار از ویتامین، آنتی‌اکسیدان و فیبر هستند و می‌توانند علاوه بر تأمین بخشی از نیاز دانش آموزان به ویتامین‌هایی چون، ویتامین A، C و ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنند.

تهیه ساندویچ سالم

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه‌فرنگی و کدوحلوایی نیز از گزینه‌های مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را می‌توان به‌صورت ساندویچ سالم برای دانش‌آموز آماده کرد، منظور از ساندویچ سالم یعنی ساندویچ‌هایی که حاوی پنیر یا مغزی جات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی‌خوردن و کاهو، تخم‌مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلفل‌های خانگی، الویِه و همبرگر، باشد.

وی گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نان‌های سبوس‌دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگت‌های سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامه‌ای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.

پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس

وی با تأکید بر پرهیز از تهیه ساندویچ‌های سوسیس و کالباس، بیان کرد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام‌زمینی است، و توصیه می‌شود مصرف این کره به هفته‌ای یک‌بار محدود شود، چراکه کره بادام‌زمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کم‌تحرکی در کودکان، می‌تواند منجر به‌اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی دچار اضافه‌وزن و چاقی است، باید کره بادام‌زمینی به ماهی یک‌بار محدود شود.

اسماعیل‌زاده افزود: سمنو سرشار از ویتامین‌های گروه B است و می‌تواند به تأمین بخشی از نیازهای دانش آموزان کمک کند؛ کدوحلوایی به‌صورت بخارپز شده باکمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش آموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوانزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید می‌شود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدوحلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های فصلی کمک می‌کنند. بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هرروز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید.

استفاده از شیر ساده و بیسکوییت سبوس‌دار

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است از شیرهای ساده به‌جای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به‌جای کیک و بیسکویت‌ها به‌خصوص کرم‌دار، از بیسکویت‌های سبوس‌دار استفاده شود.

صبحانه، مهم‌ترین وعده غذایی روزانه

وی بابیان اینکه صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روز است، افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان به‌طور منظم وعده غذایی صبح را از دست می‌دهند. خوردن یک صبحانه مغذی می‌تواند به دانش‌آموز  کمک کند تا عملکرد بهتری در مدرسه داشته باشد.

نقش والدین در الگوی تغذیه‌ای فرزندان

اسماعیل‌زاده به نقش والدین در انتخاب تغذیه سالم برای کودکان، اشاره و گفت: تغذیه سالم و فعالیت بدنی، به رشد کودکان، یادگیری، استخوان‌بندی و تقویت عضلات آن‌ها کمک می‌کند. پدر، مادر و یا معلم می‌توانند یک الگوی مناسب برای ایجاد رفتارهای سالم و شیوه مطلوب زندگی برای کودکان باشند. کودکان با مشاهده و تمرین، یاد می‌گیرند؛ بنابراین یک الگوی مناسب برای فرزندتان باشید و به همراه فرزندان خود وعده‌های غذایی و میان وعده‌های سالم مصرف کنید.

https://stnews.ir/short/V7r7k
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: