همایش‌ها و جشنواره‌ها ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

به همت دانشگاه محقق اردبیلی:

اولین کنگره بین‌المللی احیای بوم شناختی بر پایه طبیعت برگزار شد

اولین کنگره بین‌المللی احیای بوم شناختی بر پایه طبیعت با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه با پذیرش ۳۱۲ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اردبیل : اولین کنگره بین‌المللی احیای بوم شناختی بر پایه طبیعت با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه با پذیرش ۳۱۲ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: ما باور داریم که از طریق تبادل دانش و همکاری‌های بین‌المللی می‌توانیم راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای حفاظت از محیط زیست و تضمین پایداری آن ارائه دهیم.

اسماعیل چمنی گفت: دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان دانشگاه معین استان اردبیل با ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانشجوی داخلی و یک هزار و ۵۰۰ دانشجوی بین‌المللی، ۴۲۰ عضو هیات علمی، ۴۰۰ کارمند، ۱۶۲ رشته در مقطع کارشناسی، ۷۵ رشته در مقطع کارشناسی‌ارشد، ۶۸ رشته در مقطع دکتری، ۵ دانشمند یک درصد برتر جهان و ۱۶ دانشمند ۲ درصد برتر جهان در حوزه علم و فناوری فعالیت می‌کند.

وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی ISC رتبه ۱۷ و رتبه‌بندی تاثیر تایمز رتبه ۲ را داراست، افزود: همچنین در رتبه‌بندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد جایگاه نخست در حوزه مهندسی انرژی رتبه هفتم و در حوزه کشاورزی رتبه ششم کشور را دارا است.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه در این کنگره به بررسی و تبادل نظر درباره موضوعات حیاتی مرتبط با آینده سیاره زمین و نوع بشر پرداخته خواهد شد، تصریح کرد: امروزه جهان با چالش‌های پیچیده‌ای همچون کاهش تنوع زیستی، تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست روبرو است و این چالش‌ها نه تنها به اکوسیستم‌ها آسیب می‌رسانند، بلکه سلامت و رفاه جوامع انسانی را نیز به خطر می‌اندازند.

وی ادامه داد: در همین راستا، دهه اخیر از طرف سازمان ملل متحد به عنوان دهه احیا شناخته شده و هر سال را بر اساس اهمیت موضوع به یک موضوع مهم نامگذاری کرده‌اند.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه سال ۲۰۲۴ را به شترسانان اختصاص داده‌اند، تصریح کرد: شترسانان گونه‌ای هستند که در بسیاری از مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان نقش کلیدی در معیشت و فرهنگ مردم ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه انتخاب این موضوع نشان‌دهنده اهمیت شناخت و حفظ گونه‌های بومی و همچنین نقش حیاتی آنها در پایداری اکوسیستم‌ها است، اضافه کرد: در این کنگره به حفظ و صیانت از شتر دوکوهانه که نگاه اصلی آن استان اردبیل است پرداخته شده و در سال‌های دیگر هم بر اساس نامگذاری اقدام خواهد شد تا به رسالت دانشگاه در انجام رسالت جهانی خود در جهت سیاستگذاری، ترویح و فرهنگ‌سازی برای احیا محیط زیست و ترویج کشاورزی پایدار قدم برداشته و از راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت برای مقابله با تغییرات اقلیمی و حفاظت از تنوع زیستی استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با تاکید بر اینکه در این کنگره بر اهمیت کشاورزی پایدار نیز تأکید شده است، ادامه داد: کشاورزی باید به شیوه‌ای انجام شود که نه تنها نیازهای غذایی حال حاضر را تأمین کند، بلکه منابع طبیعی را برای نسل‌های آینده نیز حفظ کند. در این راستا، دام‌های بومی و گونه‌های گیاهی و جانوری بومی نقش مهمی در دستیابی به کشاورزی پایدار ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان میزبان این کنگره، مفتخر است که نقش کوچکی در پیشبرد این اهداف بزرگ ایفا کند، تاکید کرد: ما باور داریم که از طریق تبادل دانش و همکاری‌های بین‌المللی می‌توانیم راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای حفاظت از محیط زیست و تضمین پایداری آن ارائه دهیم.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی اظهارامیدواری کرد: مباحثات و نتایج حاصل از این کنگره بتواند تأثیرات مثبتی بر سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات در سراسر جهان داشته باشد.

پذیرش ۲۱۳ مقاله در اولین کنگره بین‌المللی احیای بوم شناختی 

علیرضا قنبری رئیس اولین کنگره بین‌المللی احیای بوم شناختی بر پایه طبیعت با بیان اینکه این کنگره در راستای نامگذاری سال۲۰۲۴ سازمان ملل به شترسانان برگزار می‌شود، گفت: طی دو سال اخیر نیز نشست علمی و تخصصی صیانت از شتر دوکوهانه استان اردبیل با همکاری فائو در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شده است.

وی با اشاره به اهمیت تنوع زیستی و اهمیت آن، افزود: تنوع زیستی شامل اشکال حیات است که طی میلیون‌ها سال در جهان هستی و از نگاه ما در کره زمین تکامل یافته‌اند.

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع‌ طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تنوع زیستی در چهار سطح اکوسیستم، گونه، ژن و مولکولی قابل بررسی است، ادامه داد: گونه‌های در معرض تهدید انقراض در دنیا نیز شامل ۲۵ درصد گیاهان، ۲۵ درصد جانوران و ۵ درصد حشرات است.

وی خاطرنشان کرد: برای این همایش ۳۴۲ مقاله از داخل کشور و چندین کشور خارجی ارسال شده بود که ۳۱۲ مقاله مورد پذیرش هیات داوران قرار گرفته است.

https://stnews.ir/short/4OakE
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: