مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
نخستین کنگره حضوری و بینالمللی فارماکوژنتیک از ۱۶ تا ۱۸ آبان ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار میشود. کنگره دارای ۱۰ پنل تخصصی از حوزههای مختلف از جمله کودکان، غدد و متابولیسم، مغز و اعصاب، قلب و عروق، سرطان، پوست و گوارش با حضور استادان برجسته داخلی و خارجی است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : اولین کنگره فارماکوژنتیک امروز سهشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ در مرکز همایشهمایشهای رازی برگزار شد.
علیرضا بیگلری متخصص ژنتیک و دبیر علمی این کنگره با بیان اینکه امروزه ثابت شده که زمینه ژنتیکی فرد در تاثیر داروها و همینطور عوارضی که ناشی از داروهاست تاثیر مستقیم دارد، تشریح کرد: اگر دارویی که برای بیمار تجویز میکنیم موثر نباشد، حوزه سلامت کشور هزینه بسیار زیادی را متحمل شده است.
وی افزود: در تجویز دارو اگر به زمینه ژنتیکی فرد دقت کنیم؛ داروهای موثری را انتخاب خواهیم کرد که عارضه نداشته باشند یا عارضه بسیار کمی داشته باشند که با این اقدام میتوانیم از اتلاف منابع کشور جلوگیری کرد.
بیگلری تاکید کرد: اولین کنگره بینالمللی فارماکوژنتیک کشور درحال برگزاری است که با برگزاری این کنگره تا آگاهی بخشی خوبی برای تمام دست اندرکاران علوم پزشکی و بالینی شامل بیماری های داخلی، قلب، مغز، گوارش، پوست و همینطور بیماریهای کودکان و تقریباً همه درمانهایی که سهم عمدهای از تجویز دارو را دارند، داشته باشیم.
وی افزود: در این کنگره ۱۰ تا پنل که برگزار میشود، این پنل ها عمدتاً توسط افراد صاحب نام و بزرگان پزشکی و صنعت دارویی کشور اداره میشود.
بیگلری گفت: امیدواریم با این رویکرد جدید که با شناخته شدن بیشتر علم فارماکوژنتیک و ایفای نقش بهتر برای این علم بتوانیم در آینده شاهد استفاده از داروهای موثرتر برای درمان بیماران باشیم که این اتفاق باعث آسیب کمتر به اقتصاد سلامت کشورمون میشود.
دبیر علمی کنگره فارماکوژنتیک عنوان کرد: این علم به انتخاب دارو، پیش بینی، جلوگیری از عوارض دارو و حتی تعیین دوز دارو با توجه به تفاوتهای ژنتیک افراد کمک میکند.
این متخصص ژنتیک با بیان اینکه امروزه تحول بزرگی در علم ژنتیک انجام شده است؛ تاکید کرد: علم ژنتیک جدای از درمان به پیشگیری و شناخت هر بیماری در هر فرد رسیده است و این بهترین پیشرفت بشر است.
وی افزود: یکی از نمونه هایی که میتواند در اقتصاد دارو تاثیر بسزایی داشته باشد، علم فارماکوژنتیک است که برای هر فرد دارویی خاص تولید میشود.
علی اکبر صالحی وزیر اسبق خارجه در مراسم افتتاحیه این برنامه گفت: عبادت به جز خدمت به خلق نیست.
وی با بیان اینکه فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی از چهار رکن اساسی برخوردار است، تشریح کرد: دیتا الگوریتم، سخت افزار و استفاده کننده این چهار رکن است.
صالحی ادامه داد: زمینه فناوری و هوش مصنوعی را در آینده، فناوری کوانتومی میسازد.
سادات سید باقر مداح مادر پرستاری کشور نیز با بیان اینکه ما باید به گذشت و فداکاری اساتید علم ژنتیک در پیشرفت درمان توجه ویژه ای داشته باشیم گفت مراقبت و پرستاری باید با عشق تمام انجام شود.
داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک نیز در ادامه این برنامه با اشاره اینکه ژن مهربانی در حال از بین رفتن است و باید مردم به این نکته توجه بسزایی داشته باشند.
وی افزود: خداوند شفا دهنده است و ما باید به عنوان بازو برای این مسئله عمل کنیم۰
قاضی زاده هاشمی وزیر اسبق بهداشت با اشاره به جایگاه ارزشمند علم ژنتیک گفت: دولتها باید از توان و علم ارزشمند اساتید برجسته کشور بهرهگیری کنند.
سورنا ستاری معاون علم و فناوری دولت یازدهم و دوازدهم با اشاره به اینکه در کشور ما سرمایه های علمی بسیاری نهفته است، ادامه داد: باید با همبستگی و یکدلی از تمام امکانات و سرمایه های علمی و نيروهای جوان برای پیشرفت کشور استفاده کرد.
احمدرضا دهپور استاد پیشکسوت علم فارماکولوژی و عضو ۱۰ نفر برتر این علم، عنوان کرد: در زمینه فارماکولوژی عقب هستیم، و باید با سرعت زیادی در زمینه های مختلف آن مثل فارماکوژنتیک باید پیشرفت کنیم.
وی افزود: اگر پزشکان در آینده نزدیک نیاز به تجویز دارو داشته باشد باید از علم فارماکوژنتیک بهره مند باشد.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53