علمی، پژوهشی و فناوری

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

برگ برنده ایران در حوزه پژوهش، نیروی انسانی توانمند است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه برگ برنده ایران در حوزه پژوهش و فناوری، نیروی انسانی توانمند است که باید در حفظ آنها بکوشیم، اظهار کرد: تفاوت ما با کشورهای پیشرفته، نداشتن بخش صنعت خصوصی پویا است و عمدتا پایان‌نامه تحصیلات تکمیلی، براساس گرنتی است که از صنعت گرفته می‌شود که باید این مسیر را در کشور فراهم کنیم.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :  دکتر شاهین آخوندزاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت صبح امروز 4 اسفند در "رویداد یکروزه: پژوهش: گذشته، حال، آینده" در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، درخصوص پژوهش از شاخص‌های علم‌سنجی تا اثرگذاری اجتماعی، گفت: مدل پژوهشی ایران با دانشگاه توسعه یافته متفاوت است.
 
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر کشور سوم منطقه در تعداد مقالات هستیم، افزود: علاوه بر کمیت (براساس web of Science ) مقالات رشته‌های علوم پزشکی و غیرپزشکی، کیفیت هم کاهش پیدا کرده است.
 
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه کشورهایی که در مقالات رشد می‌کنند در فناوری هم رشد کرده‌اند، تصریح کرد: چین و هند که در نمایه‌های بین‌المللی رتبه اول و سوم جهان را دارا هستند هم در مقاله و هم در فناوری، رشد داشته‌اند.
 
به گفته‌ی دکتر آخوندزاده رتبه سوم کشور ما در جهان اسلام بخاطر نمایه کردن حدود 320 مجله در اسکوپوس است که عمدتا هم از دانشگاه‌های علوم پزشکی است و طی این اقدام، مقالات بین‌المللی ایران و وزارت بهداشت افزایش یافته است.
 
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه خروجی پژوهش در دانشگاه‌های توسعه یافته، فقط مقاله نیست، گفت: قالب مقالات کشور ما، ماحصل تمرین پژوهش است، بدون اینکه در مرز دانش باشد و مشکلی را از کشور حل کند.
 
وی با بیان اینکه نتیجه تحقیقات علوم پزشکی باید ملموس باشد، ادامه داد: خروجی مقالات کشور به ویژه در حوزه علوم پزشکی خوب بوده است و در این خصوص، باید خیر دانشگاه نسل چهار به جامعه برسد و بنوعی جامعه از دانشگاه بهره ببرد. 
 
دکتر آخوندزاده افزود: برای توسعه ارکان پژوهش باید برنامه داشته باشیم که در این خصوص هر پنج سال، یک برنامه داریم و در حال حاضر عنوان آن، برنامه پیشرفت هفتم است که هدف آن، کسب رتبه 14 در علم‌سنجی و رتبه 50 فناوری، در دنیا می‌باشد.

https://stnews.ir/short/NKnom
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: